ΑΡΧΕΙΟ ΑΡΘΡΩΝ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Πρόγραμμα «Εξωστρέφεια» του ΟΑΕΠ για την παροχή ρευστότητας στις ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις
16/09/2011
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση

Ο Οργανισμός Ασφάλισης Εξαγωγικών Πιστώσεων (ΟΑΕΠ), υλοποιώντας σχετική εξαγγελία του Υπουργού Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας & Ναυτιλίας, κ. Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και σε συνεργασία με ελληνικά Τραπεζικά Ιδρύματα που έχουν υπογράψει τις σχετικές συμβάσεις-πλαίσιο (Marfin και Πειραιώς) ξεκινά από τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, την υλοποίηση του προγράμματος «Εξωστρέφεια - ΟΑΕΠ».

Με το πρόγραμμα αυτό, που αποτελεί πάγιο αίτημα των εξαγωγικών επιχειρήσεων της χώρας, προσφέρεται μία τονωτική ένεση ζεστού χρήματος στην πραγματική οικονομία, ουσιαστική στήριξη στην εξωστρεφή επιχειρηματικότητα, και παράλληλα ενισχύεται η ανταγωνιστικότητα και η ευελιξία των ελληνικών εξαγωγικών επιχειρήσεων.

Tο πρόγραμμα «Εξωστρέφεια - ΟΑΕΠ» εξασφαλίζει τη δυνατότητα χρηματοδότησης των εξαγωγικών επιχειρήσεων, μέχρι του ποσού των € 200.000 και για διάστημα έως 4 μηνών, με ιδιαίτερα ευνοϊκό επιτόκιο και χωρίς να απαιτούνται από τις Τράπεζες εμπράγματες εξασφαλίσεις, αλλά μόνο η ασφάλιση τους στον ΟΑΕΠ.

Οι εξαγωγείς μπορούν, από τη Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, να υποβάλουν την αίτηση τους στον ΟΑΕΠ προκειμένου να ενταχθούν στο Πρόγραμμα «Εξωστρέφεια - ΟΑΕΠ» και να ασφαλιστούν για τις εξαγωγές τους. Κατόπιν, με τα ασφαλισμένα τιμολόγια των εξαγωγών τους, μπορούν να απευθύνονται στις συμβεβλημένες Τράπεζες ώστε να εξασφαλίσουν δάνειο ισόποσο των ασφαλισμένων τιμολογίων, έως € 200.000, χωρίς εμπράγματες εξασφαλίσεις.

Το πρόγραμμα «Εξωστρέφεια - ΟΑΕΠ» εντάσσεται στη συνολική στρατηγική του Υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας για την ενίσχυση των εξαγωγών, που ήδη αποδίδει καρπούς, καθώς μέσα στους 6 πρώτους μήνες του 2011 σημειώνεται αλματώδης αύξηση, ύψους 41,5% σε σχέση με πέρσι. Μάλιστα, τον Ιούλιο καταγράφηκε από την ΕΛΣΤΑΤ αύξηση των ελληνικών εξαγωγών κατά 45,7% σε σχέση με τον αντίστοιχο μήνα του 2010. Εκτός από το πρόγραμμα «Εξωστρέφεια - ΟΑΕΠ», υπάρχει ένα ολοκληρωμένο πλέγμα χρηματοδοτικών εργαλείων που ανταποκρίνονται στις ανάγκες των εξαγωγικών επιχειρήσεων για ρευστότητα. Ανάμεσα σε αυτά συμπεριλαμβάνονται το επιτυχημένο πρόγραμμα «Εξωστρέφεια - Ανταγωνιστικότητα», που ολοκλήρωσε την α΄ φάση και ήδη ξεκινά η διαδικασία εκταμίευσης προκαταβολών σε 746 εξαγωγικές επιχειρήσεις (συνολικά 45 εκ €), ενώ, παράλληλα, τον Οκτώβριο, θα είναι στη διάθεση των επιχειρηματιών η δράση «Εξωστρέφεια» για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις του Ταμείου Επιχειρηματικότητας στο πλαίσιο του ΕΤΕΑΝ.

Για περισσότερες πληροφορίες για το πρόγραμμα «Εξωστρέφεια - ΟΑΕΠ» οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθυνθούν στα Γραφεία του ΟΑΕΠ, Πανεπιστημίου 57 (τηλ. επικοινωνίας: 2103310017 και 211 9966200) καθώς και στην ιστοσελίδα www.oaep.gr.




 

 

MailΑποστολή με email PrintΕκτυπώσιμη μορφή


 

toyrismos

Τουρισμός στη Φθιώτιδα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
chamber business catalogue

Κατάλογος Επιχειρήσεων

Δείτε τις Επιχειρήσεις του Μητρώου μας

περισσότερα
business directory

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Φθιώτιδας

περισσότερα

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

INVESTMENT TOOLS
ELEARNING
ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΒΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Ζωντανές Συνδέσεις
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΕΜΗ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΕΒΕ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ
ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ

ΦΘΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ AGORA - MINISTRY OF FOREIGN AFFAIRS ENTERPRICE GREECE YOUR EUROPE

ktp  kps
Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚτΠ του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
gr  eu


©Portal Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss