ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας προτείνει μέτρα για την διαχείριση της επόμενης ημέρας μετά τον κορωνοϊό
11/04/2020
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση

Η περίοδος που διανύουμε, με την εμφάνιση του κορωνοϊού, είναι πρωτόγνωρη για όλους και η κατάσταση που διαμορφώνεται για την κοινωνία και τις επιχειρήσεις αρκετά δύσκολη. Στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων και δυνατοτήτων μας το Επιμελητήριό μας, μεταφέρει τις προτάσεις καθώς και τους προβληματισμούς των συναδέλφων επαγγελματιών στην Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων & στα συναρμόδια Υπουργεία. Είμαστε σε διαρκή επικοινωνία με όλα τα μέλη, καταγράφοντας και προωθώντας τα αιτήματα από την 1η στιγμή.

Η προσπάθεια στήριξης των επιχειρήσεων μας είναι συνεχής και η αποστολή αιτημάτων προς την Κεντρική Διοίκηση για ευνοϊκή μεταχείριση του συνόλου των πληττόμενων κλάδων, διαρκής με δεδομένο βέβαια ότι ο δημοσιονομικός χώρος των παρεμβάσεων είναι συγκεκριμένος. Η κατάσταση είναι συνεχώς μεταβαλλόμενη και θεωρούμε πως η Κεντρική Διοίκηση έχοντας επιδείξει έως σήμερα γρήγορα αντανακλαστικά, αφουγκράζεται τη διαμορφούμενη κατάσταση και πιστεύουμε ότι θα συνεχίσει να παρεμβαίνει με πιο στοχευμένες - βελτιωτικές κινήσεις.

Πεποίθησή μας είναι πως, για την αντιμετώπιση των κινδύνων για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις από την πανδημία του κορωνοϊού, κρίνεται επιβεβλημένη η λήψη επιπλέον άμεσων μέτρων και η διαμόρφωση μηχανισμών που θα υποβοηθήσουν τις ΜμΕ να ανταπεξέλθουν στις δυσκολίες.

Το κυρίαρχο ερώτημα που αναδεικνύεται είναι το πώς θα μας βρει όλους (κοινωνία & οικονομία) η επόμενη μέρα. Η επίπτωση στην ελληνική κοινωνία από τον κορωνοϊό αναμένεται να είναι ηπιότερη από άλλες χώρες της ευρωζώνης, αλλά οι προβλέψεις επηρεάζονται από το πόσο θα διαρκέσει η πανδημική κρίση. Περάσαμε τη στενωπό της δεκαετούς οικονομικής κρίσης και βγήκαμε λαβωμένοι. Τώρα είμαστε στη δίνη μιας πρωτοφανούς υγειονομικής κρίσης. Η χώρα δεν θα αντέξει νέο κύμα ανέργων, λουκέτων και περαιτέρω πτώσης του βιοτικού επιπέδου. Σε αυτό το δύσκολο ερώτημα, η απάντηση πρέπει να είναι ηχηρή και να προέλθει από όλους: Κεντρική Κυβέρνηση, τράπεζες, Αυτοδιοίκηση 1ου & 2ου βαθμού, αναπτυξιακούς – κοινωνικούς φορείς και σίγουρα από την Ευρώπη.

  Τα Επιμελητήρια σε συνεργασία με τους κοινωνικούς φορείς χρειάζεται να επεξεργαστούν ένα ολοκληρωμένο σχέδιο που θα κάνει τη μετάβαση στην επόμενη μέρα πιο ήπια για όλους: κοινωνία & επιχειρήσεις. Επίσης, μέσα από την καταγραφή των άμεσων αναγκών των σωμάτων ασφαλείας, & των ιατρικών ιδρυμάτων να απευθύνουν κάλεσμα στις επιχειρήσεις για την παροχή δωρεών και προμήθειας απαραίτητου εξοπλισμού. 

 

Δείτε όλο το κείμενο με τις προτάσεις του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας ΕΔΩ

MailΑποστολή με email PrintΕκτυπώσιμη μορφή


DOWNLOADS
space
velos Προτάσεις για την επόμενη μέρα

 

toyrismos

Τουρισμός στη Φθιώτιδα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
chamber business catalogue

Κατάλογος Επιχειρήσεων

Δείτε τις Επιχειρήσεις του Μητρώου μας

περισσότερα
business directory

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Φθιώτιδας

περισσότερα

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

INVESTMENT TOOLS
ELEARNING
ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΒΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Ζωντανές Συνδέσεις
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΕΜΗ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΕΒΕ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ
ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ

ΦΘΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ AGORA - MINISTRY OF FOREIGN AFFAIRS ENTERPRICE GREECE YOUR EUROPE

ktp  kps
Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚτΠ του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
gr  eu


©Portal Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss