ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ημίμετρα χαρακτηρίζουν τα Ευρωεπιμελητήρια τις αποφάσεις που έχει λάβει μέχρι στιγμής η ΕΕ για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού
22/04/2020
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση

Ημίμετρα χαρακτηρίζουν τα Ευρωεπιμελητήρια τις αποφάσεις που έχει λάβει μέχρι στιγμής η ΕΕ για την αντιμετώπιση των συνεπειών της πανδημίας του κορονοϊού. Σε τηλεδιάσκεψη της Διοίκησης των Ευρωεπιμελητηρίων, που πραγματοποιήθηκε προχθές μετά από παρέμβαση του εκτελεστικού αντιπροέδρου των Ευρωεπιμελητηρίων και προέδρου της ΚΕΕ του ΕΒΕΑ κ. Κωνσταντίνου Μίχαλου, συζητήθηκε διεξοδικά το πρόβλημα που έχει ανακύψει σε ολόκληρη την οικονομία και την κοινωνία της Ευρώπης από την πανδημία.

Υπενθυμίζεται ότι είχε προηγηθεί επιστολή του κ. Μίχαλου στην Διοίκηση των Ευρωεπιμελητηρίων να στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις μια κοινή ευρωπαϊκή απάντηση στην κρίση που βιώνει όλη η Ευρώπη λόγω κορονοϊού, παρεμβαίνοντας στις κυβερνήσεις τους για την έκδοση ομολόγου που θα δώσει την απαιτούμενη οικονομική ενίσχυση για την αντιμετώπιση της πανδημίας και των συνεπειών της.

Κατά τη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης επισημάνθηκε ότι πρέπει να υπάρξει μία συντονισμένη και επαρκής ευρωπαϊκή απάντηση και ότι τα ημίμετρα που έχουν αποφασιστεί δεν αποτελούν ορθή επιλογή για την αντιμετώπιση αυτής της άνευ προηγουμένου οικονομικής κρίσης που έχει ξεκινήσει λόγω της πανδημίας. Επισημάνθηκε δε ότι πρέπει να τεθεί σε εφαρμογή μια ισχυρή στρατηγική από μέρους της ΕΕ, προκειμένου να διασφαλιστούν οι απαραίτητοι οικονομικοί πόροι για να ξεκινήσει η επίπονη προσπάθεια της ανάκαμψης.

«Η οικονομική ανάκαμψη εξαρτάται από την πλήρη συμμετοχή όλων των πολιτών, όλων των ενδιαφερομένων μερών και όλων των επιπέδων διακυβέρνησης στην Ευρώπη». Με τη δήλωση αυτή, η προεδρία των Ευρωεπιμελητηρίων καταδεικνύει και τη δέσμευσή της να συνεργαστεί με τους υπεύθυνους χάραξης πολιτικής αλλά και με την κοινωνία των πολιτών για τον καθορισμό και την εφαρμογή ενός σχεδίου για την αναζωογόνηση της οικονομίας της ΕΕ.

Τα βασικά αιτήματα των Ευρωεπιμελητηρίων προς τις κυβερνήσεις είναι:

 Να υπάρξει άμεση απόφαση για εμπροσθοβαρή προγράμματα οικονομικής στήριξης, επεξεργασμένα με τέτοιο τρόπο που να ενισχύσουν την αγορά και την οικονομία, με στόχο την επαναφορά στην ομαλότητα.

  Απελευθέρωση σε μεγάλη κλίμακα της ρευστότητας της ΕΕ, ώστε να φτάσει σε όλες ανεξαιρέτως τις πληττόμενες μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε όλες τις χώρες – μέλη.

 Να ληφθούν μέτρα για τη διασφάλιση του διεθνούς εμπορίου προϊόντων και υπηρεσιών, διατηρώντας σε λειτουργία την εφοδιαστική αλυσίδα.

 Να τεθεί σε λειτουργία μια πανευρωπαϊκή στρατηγική για την αυτόνομη παραγωγή και διάθεση ιατρικών υλικών και προμηθειών.

 Να επιταχυνθούν οι ψηφιακές διαδικασίες σε τελωνεία, εφορίες, δημόσια διοίκηση και δικαιοσύνη με ενεργοποίηση της Συμφωνίας του Ταλίν του 2017, για την ηλεκτρονική διακυβέρνηση.

 Αναβάθμιση του επιμελητηριακού θεσμού για την παροχή ακόμη υψηλότερων υπηρεσιών στις ευρωπαϊκές επιχειρήσεις.

Στην παρέμβασή του, ο κ. Μίχαλος τόνισε ότι στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής της 23ης Απριλίου, οι ηγέτες της ΕΕ θα πρέπει να σταθούν στο ύψος των περιστάσεων και να κάνουν μεγαλύτερα και αποφασιστικότερα βήματα από αυτά που έγιναν στο Eurogroup, καθώς το μέγεθος της πανδημίας του κορονοϊού απαιτεί άμεσες, γενναίες και αποφασιστικές παρεμβάσεις

MailΑποστολή με email PrintΕκτυπώσιμη μορφή


 

toyrismos

Τουρισμός στη Φθιώτιδα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
chamber business catalogue

Κατάλογος Επιχειρήσεων

Δείτε τις Επιχειρήσεις του Μητρώου μας

περισσότερα
business directory

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Φθιώτιδας

περισσότερα

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

INVESTMENT TOOLS
ELEARNING
ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΒΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Ζωντανές Συνδέσεις
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΕΜΗ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΕΒΕ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ
ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ

ΦΘΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ AGORA - MINISTRY OF FOREIGN AFFAIRS ENTERPRICE GREECE YOUR EUROPE

ktp  kps
Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚτΠ του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
gr  eu


©Portal Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss