ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Σχέδιο για γενναία μείωση στην προκαταβολή φόρου
30/04/2020
ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr

πατήστε για μεγέθυνση

Γενναία μείωση στην προκαταβολή φόρου που θα καταβάλλουν επαγγελματίες Και επιχειρήσεις που θα καταβληθεί φέτος με τις φορολογικές δηλώσεις, εξετάζεται από το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης, ως ένα μέτρο άμεσης στήριξης επιχειρήσεων και ελεύθερων επαγγελματιών που δοκιμάζονται από την βαθιά οικονομική κρίση.

 

Το μέτρο της μείωσης στην προκαταβολή φόρου εφόσον υιοθετηθεί από την κυβέρνηση και πάρει σάρκα και οστά από τα σχέδια επι χάρτου του υπουργείου Οικονομικών, θα αφορά περίπου 1.000.000 επιχειρήσεις, ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους.

Οι εισηγήσεις που εξετάζονται προβλέπουν μειώσεις στον συντελεστή υπολογισμού της προκαταβολής φόρου από το 100% του κύριου φόρου στο 50% ή ακόμη και κάτω από το επίπεδο του 50%, ειδικά για όσες επιχειρήσεις, επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους υπέστησαν ξαφνικά μεγάλου ύψους οικονομική βλάβη που απειλεί άμεσα τη βιωσιμότητά τους.

 

Στόχος είναι ο περιορισμός των επιπτώσεων της κρίσης του κορονοϊού στη βιωσιμότητα μεγάλου αριθμού επιχειρήσεων της χώρας μας, οι οποίες υπέστησαν σημαντικού ύψους οικονομικές ζημιές από το lockdown, είτε λόγω πλήρους αναστολής της λειτουργίας τους είτε εξαιτίας της απότομης συρρίκνωσης του τζίρου τους.

Σύμφωνα με τη «Ναυτεμπορική» ο λόγος για τον οποίο προκρίνεται το μέτρο της μείωσης της προκαταβολής φόρου και την ίδια ώρα παραμένει στον «πάγο» η εισήγηση για περαιτέρω μείωση του συντελεστή φορολογίας των κερδών των εταιρειών και των λοιπών νομικών προσώπων από το 24% στο 20%, είναι ότι αυτή τη στιγμή θεωρείται ως μείζον πρόβλημα της ελληνικής οικονομίας η απότομη δραματική επιδείνωση της οικονομικής κατάστασης της συντριπτικής πλειονότητας των επιχειρήσεων στη χώρα μας και η μετατροπή των περισσοτέρων εξ αυτών από κερδοφόρες το 2019 σε ζημιογόνες το 2020.

MailΑποστολή με email PrintΕκτυπώσιμη μορφή


 

toyrismos

Τουρισμός στη Φθιώτιδα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
chamber business catalogue

Κατάλογος Επιχειρήσεων

Δείτε τις Επιχειρήσεις του Μητρώου μας

περισσότερα
business directory

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Φθιώτιδας

περισσότερα

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

INVESTMENT TOOLS
ELEARNING
ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΒΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Ζωντανές Συνδέσεις
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΕΜΗ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΕΒΕ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ
ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ

ΦΘΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ AGORA - MINISTRY OF FOREIGN AFFAIRS ENTERPRICE GREECE YOUR EUROPE

ktp  kps
Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚτΠ του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
gr  eu


©Portal Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss