ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ανακοίνωση μέτρων από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη ενόψει των εορτών
11/12/2020
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση

Παρουσίαση μέτρων από τον Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Άδωνι Γεωργιάδη για τη σταδιακή επανεκκίνηση οικονομικών δραστηριοτήτων ενόψει των εορτών.

 «Η Κυβέρνηση  μετά από ενδελεχή εξέταση των επιδημιολογικών δεδομένων και μετά από πολύ μεγάλη συζήτηση με την Επιτροπή των λοιμωξιολόγων, οδηγήθηκε στην αναγκαστική απόφαση να μην επιτρέψουμε το άνοιγμα του λιανεμπορίου, ακόμα και σε αυτήν την κρίσιμη περίοδο των εορτών.

Θέλω να ξεκαθαρίσω προς όλες τις επιχειρήσεις και σε όλους τους εργαζομένους, δεν υποκρινόμαστε ότι αυτό δεν προκαλεί τεράστια ζημία.

Καταλαβαίνουμε ότι αυτή είναι  μία συγκλονιστικά δύσκολη απόφαση για όλους, πίσω από την οποία όμως πρέπει να συνταχθούμε με πειθαρχεία και αποφασιστικότητα, διότι μπροστά μας έχουμε ένα πολύ μεγαλύτερο αγαθό, την προστασία της δημόσιας υγείας, την προστασία της ζωής και της υγείας των συνανθρώπων μας, των φίλων μας, των συγγενών μας, των παιδιών μας.

Μπροστά σε αυτό το πολύ μεγάλο δίλημμα που μας έφερε, λοιπόν, η πανδημία η Κυβέρνηση θα επιτρέψει μόνο τη λειτουργία του click away, δηλαδή της λιανικής πώλησης με τη διαδικασία προαγοράς και παραλαβής από εξωτερικό χώρο του καταστήματος.

Και κατ’ εξαίρεση για λόγους συμβολισμού και για λόγους προβολής του πνεύματος και του πολιτισμού του λιανικού εμπορίου των αμιγώς βιβλιοπωλείων. Μόνον εκείνων των καταστημάτων που πωλούν αμιγώς βιβλία.

Είναι 1.784 τον αριθμό σε όλη την επικράτεια. Είναι λίγα αλλά σημαντικά για την προστασία και την προβολή του πνεύματος και του πολιτισμού μας.

Από τις Υπηρεσίες θα επιτρέψουμε μόνον τα κομμωτήρια, τα κουρεία και τις υπηρεσίες ΚΤΕΟ.

Ποια θα είναι τώρα η διαδικασία μέσω της οποίας θα λειτουργούν τα καταστήματα του click away; Κατ’ αρχάς να ξεκαθαρίσω, δεν υποκρινόμαστε ότι το click away μπορεί να ισοφαρίσει σε επιχειρήσεις τη ζημία από τη μη λειτουργία του λιανικού εμπορίου.

Για αυτό το λόγο και οι επιχειρήσεις που θα λειτουργήσουν με το click away νοούνται ως παραμένουσες κλειστές με κρατική εντολή και λαμβάνουν και θα λαμβάνουν κανονικά όλα τα ωφελήματα και τα προστατευτικά μέτρα που έως τώρα ελάμβαναν ως απολύτως κλειστές.

Το click away το επιτρέπουμε για δύο βασικούς λόγους. Ο πρώτος, όπως προανέφερε ο κύριος Kυβερνητικός Eκπρόσωπος, διότι οι υπηρεσίες των ταχυμεταφορών έχουν βρεθεί στα όρια της λειτουργίας τους. Πολλές πλέον δεν παραλαμβάνουν παραγγελίες ή παραδίδουν μετά από πολλές ημέρες καθυστέρηση δημιουργώντας μία ιδιότυπη στάση εμπορίου.

Και ο δεύτερος, για να δώσουμε στα καταστήματα και στις εμπορικές επιχειρήσεις μία έστω μερική διέξοδο για να ισοφαρίσουν τις τεράστιες ζημίες από τη μη λειτουργίας τους κατά τη διάρκεια των εορτών.

Η λειτουργία του click away όμως προϋποθέτει από όλους μας, το τονίζω αυτό, από όλους μας την αυστηρή τήρηση των κανόνων που θα σας πω αμέσως τώρα.

Εάν δεν τηρηθούν αυτοί οι κανόνες και παρατηρηθούν εικόνες μαζικού συνωστισμού ή προσπάθεια κάποιων να καταστρατηγήσουν αυτή μας την καλή διάθεση, απλώς και μόνο για να κάνουν άσκοπες μετακινήσεις και να δημιουργηθούν έξω από τα εμπορικά καταστήματα ή στους διάφορους δρόμους τους εμπορικούς μεγάλη παρουσία κόσμου, σε αυτή την περίπτωση, θέλω να είμαι ξεκάθαρος από την αρχή, θα αναγκαστούμε να αποσύρουμε αυτή τη λειτουργία. Η λειτουργία αυτή θα γίνει με τη δική μας και μεταξύ μας συμφωνία ότι όλοι αντιλαμβανόμαστε το μέγεθος της ευθύνης που αναλαμβάνουμε.

Η μέθοδος αυτή έγκειται στο εξής χαρακτηριστικό.  Ο πελάτης θα κάνει την παραγγελία του είτε μέσα από το e-shop, το ηλεκτρονικό κατάστημα μιας επιχείρησης και πληρωμή μέσω του ηλεκτρονικού συστήματος πληρωμών, είτε μέσω τηλεφωνικής επικοινωνίας, τηλεφωνικής παραγγελίας από το κατάστημα και πληρωμής μέσω, αν δεν υπάρχει e-shop στη συγκεκριμένη επιχείρηση, μέσω του συστήματος POS έξω από το κατάστημα με το ασύρματο μηχάνημα.

Στην περίπτωση αυτή θα πρέπει για να μετακινηθεί ο πελάτης να έχει στην κατοχή του ηλεκτρονική απόδειξη πληρωμής ή αποστολή μηνύματος SMS από την επιχείρηση που θα αναφέρει την επωνυμία της επιχείρησης, το ΑΦΜ της, την επωνυμία του πελάτη και την ακριβή ώρα κατά την οποία θα μπορεί ο πελάτης να παραλαμβάνει την παραγγελία του.

Τονίζω ότι θα επιτρέπεται μόνο ένα άτομο να πηγαίνει να παραλαμβάνει την παραγγελία του και όχι ομάδες προσώπων, ολόκληρες οικογένειες ή παρέες. Η παραγγελία θα παραδίδεται σε έναν και θα παραλαμβάνεται από έναν.

Θέλω να τονίσω τη σημασία του μέτρου που τώρα σας είπα διότι ο βασικός λόγος που δεν ανοίγει το λιανεμπόριο δεν είναι η αμφιβολία μας για την τήρηση των μέτρων εντός των καταστημάτων.

Αντιλαμβανόμαστε ότι και στην προηγούμενη καραντίνα και στην απελευθέρωσή της σχεδόν όλα τα εμπορικά καταστήματα πλην ελαχίστων εξαιρέσεων τηρούσαν τα μέτρα και δεν θέλω να κατηγορήσω κανέναν.

Πρέπει όμως να αποφευχθεί και αυτό μας τόνισαν οι ειδικοί, η μεγάλη κοινωνική κινητικότητα στους δρόμους και ο συνωστισμός στους δρόμους έξω από τα καταστήματα. Εάν η κοινωνική κινητικότητα είναι μεγάλη ακόμα και έξω στους δρόμους ο ιός θα μεταδοθεί και τότε θα έχουμε πάλι την αναγκαστική σκληρότερη καραντίνα.

Για αυτό το λόγο σας καλώ να τηρήσετε απαραιτήτως τους όρους που σας είπα. Ουρές έξω από τα καταστήματα θα επιτρέπονται μόνον έως 9 άτομα.

Δείτε όλη την παρουσίαση ΕΔΩ

MailΑποστολή με email PrintΕκτυπώσιμη μορφή


DOWNLOADS
space
velos Παρουσίαση Φάσης Περιορισμένης Επανεκκίνησης

 

toyrismos

Τουρισμός στη Φθιώτιδα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
chamber business catalogue

Κατάλογος Επιχειρήσεων

Δείτε τις Επιχειρήσεις του Μητρώου μας

περισσότερα
business directory

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Φθιώτιδας

περισσότερα

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

INVESTMENT TOOLS
ELEARNING
ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΒΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Ζωντανές Συνδέσεις
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΕΜΗ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΕΒΕ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ
ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ

ΦΘΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ AGORA - MINISTRY OF FOREIGN AFFAIRS ENTERPRICE GREECE YOUR EUROPE

ktp  kps
Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚτΠ του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
gr  eu


©Portal Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss