ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Η Περιφέρεια Στ.Ελλάδας σε συνεργασία με την Καπνοβιομηχανία «Παπαστράτος» διοργάνωσαν ενημερωτική σχετικά με το πρόβλημα του παράνομο εμπόριο καπνού
30/01/2017
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας σε συνεργασία με την Καπνοβιομηχανία «Παπαστράτος» διοργάνωσαν ενημερωτική συνάντηση για την παρουσίαση του προβλήματος του παράνομου εμπορίου καπνικών προϊόντων, η οποία πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου το απόγευμα, στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Λαμιέων. Το Παρόν στην εκδήλωση έδωσαν, πέρα από τη διοίκηση και τα στελέχη της ετιαρείας, ο Περιφερειάρχης κος Κ. Μπακογιάννης, ο Αντιπεριφερειάρχης κος Κ. Αποστολόπουλος, ο π. Βουλευτής Βοιωτίας κος Μ. Γιαννάκης, καθώς και πλήθος ενδιαφερομένων. Στην τοποθέτησή του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κος Α. Διαμαντάρας τόνισε:

«Ανοιχτή πληγή» για την Δημόσια Υγεία αλλά και για την Εθνική Οικονομία είναι για την χώρα μας το παραεμπόριο προϊόντων καπνού. Στην Ελλάδα κυκλοφορούν παράνομα και χρησιμοποιούνται ευρέως, προϊόντα καπνού παντελώς ανεξέλεγκτα, άρα επικίνδυνα για τη Δημόσια Υγεία.  Η χαμηλή τιμή των αδασμολόγητων καπνικών προϊόντων προωθεί το κάπνισμα κυρίως στα μικρά παιδιά και γενικότερα αυξάνει την εξάρτηση στη νικοτίνη. Η αύξηση της φορολογίας των καπνικών προϊόντων κατά 7 φορές τα τρία τελευταία χρόνια έδιωξε τους καπνιστές από τα νόμιμα σημεία πώλησης, δηλαδή τα περίπτερα.. Ήδη, η ζήτηση για τσιγάρα τα τελευταία τρία χρόνια έχει μειωθεί κατά 1/3, έχουν κλείσει οκτώ μονάδες μεταποίησης, 5.000 περίπτερα και ψιλικατζίδικα, 130 πρατήρια, οι μεγάλες καπνοβιομηχανίες καταγράφουν υψηλές ζημιές, ενώ έχει αυξηθεί η διείσδυση των λαθραίων τσιγάρων, τα οποία σήμερα αντιπροσωπεύουν πλέον το 20% του συνόλου. Το παρεμπόριο αυτό έχει καταστροφικές συνέπειες στα περίπτερα, καθώς η έλλειψη τζίρου φτάνει μέχρι το 70% μόνο στο καπνικό κομμάτι, ενώ ο χύμα καπνός μπορεί να έχει προκαλέσει ζημιά έως και 30%. Σε κάθε περίπτωση η συντονισμένη προσπάθεια όλων είναι μονόδρομος πρώτα για την προστασία της υγείας αλλά και αυτής της οικονομικής διάστασης που προκαλεί σε μικρούς και μεγάλους παίκτες αλλά και φυσικά τα δημόσια έσοδα.

 

 

DSC_1502_F24025.JPG

 DSC_1522_F24074.JPG

 

DSC_1526_F24119.JPG

 

DSC_1548_F24155.JPG

 

DSC_1552_F24188.JPG

 

DSC_1606_F24234.JPG

 

 

MailΑποστολή με email PrintΕκτυπώσιμη μορφή


 

toyrismos

Τουρισμός στη Φθιώτιδα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
chamber business catalogue

Κατάλογος Επιχειρήσεων

Δείτε τις Επιχειρήσεις του Μητρώου μας

περισσότερα
business directory

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Φθιώτιδας

περισσότερα

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

INVESTMENT TOOLS
ELEARNING
ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΒΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Ζωντανές Συνδέσεις
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΕΜΗ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΕΒΕ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ
ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ

ΦΘΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ AGORA - MINISTRY OF FOREIGN AFFAIRS ENTERPRICE GREECE YOUR EUROPE

ktp  kps
Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚτΠ του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
gr  eu


©Portal Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss