ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο Πρόεδρος του ΕΒΕ παραβρέθηκε στην συνάντηση παρουσίασης της μεγάλης κινέζικης πλατφόρμας ALITRIP
29/05/2017
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Εκπροσωπόντας το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, ο Πρόεδρος κ. Αλέξανδρος Διαμαντάρας παραβρέθηκε στην συνάντηση παρουσίασης της μεγάλης κινέζικης πλατφόρμας ALITRIP.
Ένα εκατoμύριο Κινέζοι τουρίστες θα επισκεφθούν την επόμενη τριετία τη χώρα μας, σύμφωνα με τον στόχο που έθεσαν οι εκπρόσωποι της κινεζικής πλατφόρμας ταξιδιών Ali Trip, το Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΕΑ) και το Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Αθηνών (ΕΒΕΑ). 
Το ενδιαφέρον της επιχειρηματικής κοινότητας συγκέντρωσε η εκδήλωση που συνδιοργάνωσαν τα Επιμελητήρια με θέμα: «H ALITRIP στην Ελλάδα: Ενισχύοντας τον εισερχόμενο τουρισμό από την Κίνα στην Ελλάδα».
Η συνεργασία ελληνικών επιχειρήσεων και της Alitrip στον τουριστικό τομέα θα μπορούσε να οδηγήσει στην αύξηση των Κινέζων τουριστών στην χώρα μας σε έως 1.000.000 το χρόνο μέσα στην επόμενη τριετία, από τις 100.000 άτομα που υπολογίζονται σήμερα. Σημαντικά εργαλεία για την επίτευξη του στόχου, σύμφωνα με τα συμπεράσματα της εκδήλωσης, είναι η βελτίωση στη διαδικασία της VISA, η προώθηση του ελληνικού τουρισμού στην Κίνα, το σύστημα πληρωμών Alipay, το οποίο θα είναι διαθέσιμο από αρχές Ιουλίου στα ελληνικά καταστήματα, η σήμανση στα κινέζικα ως μέσο για φιλικότερο περιβάλλον στους Κινέζους τουρίστες και φυσικά οι απευθείας πτήσεις από Κίνα προς Ελλάδα.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η υπουργός Τουρισμού, Έλενα Κουντουρά, ο Γενικός Γραμματέας του ΕΟΤ, Δ. Τρυφωνόπουλος , Γ. Ρούσσος πρ,Επιμελητηρίου Κυκλάδων κα ο πρ, Π.Αγνιάδης του Επιμελητηρίου Βοιωτίας .

Από την πλευρά του ο πρόεδρος του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών, ο  Γιάννης Χατζηθεοδοσίου, υπογράμμισε το σημαντικό ρόλο που διαδραμάτισε το ΕΕΑ ώστε ο κινέζος γίγαντας που ακούει στο όνομα Alibaba, άρα και η Alitrip, να έρθει πιο κοντά στην Ελλάδα.
«Είμαι χαρούμενος σήμερα, καθώς βλέπω ότι το φυτίλι που βάλαμε ως Επιμελητήριο για να γίνει η επιχειρηματική έκρηξη που θα αφυπνίσει τη βαθιά πληγωμένη ελληνική οικονομία και που θα δείξει ότι υπάρχουν και άλλοι δρόμοι, έξω από τα στενά σύνορα της χώρας, μπορεί να ανάψει. Κάθε βήμα, όσο μικρό και αν φαίνεται, έχει τη δική του σημασία για τη δημιουργία της μεγάλης εικόνας που είναι η ανάκαμψη της οικονομίας μας και η επιστροφή στην ανάπτυξη. Αυτό πιστεύουμε ακράδαντα στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο Αθηνών και γι’ αυτό ακριβώς εργαζόμαστε σκληρά. Και από το πώς εξελίχθηκε και εξελίσσεται η υπόθεση με την Αlibaba, θεωρώ ότι παίρνουμε και ένα μεγάλο δίδαγμα, που δεν είναι άλλο από την αξία της συνεργασίας» ανέφερε.

alexkin1_F1740.jpg

alexkin2_F1802.jpg

alexkin3_F1831.jpg

 

 

MailΑποστολή με email PrintΕκτυπώσιμη μορφή


 

toyrismos

Τουρισμός στη Φθιώτιδα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
chamber business catalogue

Κατάλογος Επιχειρήσεων

Δείτε τις Επιχειρήσεις του Μητρώου μας

περισσότερα
business directory

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Φθιώτιδας

περισσότερα

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

INVESTMENT TOOLS
ELEARNING
ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΒΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Ζωντανές Συνδέσεις
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΕΜΗ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΕΒΕ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ
ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ

ΦΘΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ AGORA - MINISTRY OF FOREIGN AFFAIRS ENTERPRICE GREECE YOUR EUROPE

ktp  kps
Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚτΠ του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
gr  eu


©Portal Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss