ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα για την Διαμεσολάβηση την Τετάρτη 21 Ιουνίου στο ΕΒΕ
22/06/2017
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Διέξοδο για πολλά νοικοκυριά και επιχειρήσεις θα μπορούσε να αποτελέσει ο νεοσύστατος θεσμός του Διαμεσολαβητή, σε μια δύσκολη περίοδο για την οικονομία μας όπου το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η υπερχρέωση τόνισε στο χαιρετισμό του ο οικοδεσπότης της εκδήλωσης, Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κ. Αλέξανδρος Διαμαντάρας. Στην ημερίδα που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης 21 Ιουνίου 2017, στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας σε συνεργασία με τον Δικηγορικό Σύλλογο Λαμίας και την Ελληνική Ένωση Διαμεσολαβητών, έγινε αναλυτική ενημέρωση για το νέο θεσμό εναλλακτικής επίλυσης διαφορών.

Τις εισηγήσεις στην ημερίδα παρουσίασαν ο κ. Λάμπρος Κοτσίρης, Μέλος της Ακαδημίας Αθηνών, Ομ. Καθηγητής Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, η κ. Κατερίνα Κωτσάκη, ε.τ. Δικηγόρος, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Πρόεδρος της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ, ο κ. Σέργιος Μαναράκης, Δικηγόρος, Διαπιστευμένος Διαμεσολαβητής του Υπουργείου Δικαιοσύνης και η κ. Αντωνία Κιάτου, Δικηγόρος, Διαπιστευμένη Διαμεσολαβήτρια του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Σύντομο χαιρετισμό απεύθυναν ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε.Φθιώτιδας κ. Θύμιος Καραΐσκος ο οποίος τόνισε ότι πρόκειται για μία πολιτισμένη και ρεαλιστική διαδικασία επίλυσης διαφορών και ο Πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Λαμίας κ. Θανάσης Μακρυγιάννης ο οποίος ανέφερε ότι εάν εξασφαλιστούν οι προϋποθέσεις απρόσκοπτης και σωστής λειτουργίας στην Ελλάδα, ο θεσμός του Διαμεσολαβητή ίσως εξελιχθεί στο σημαντικότερο εργαλείο επίλυσης διαφορών.

Ακολούθησε συζήτηση, κατά την οποία οι παριστάμενοι είχαν την δυνατότητα να θέσουν ερωτήσεις και να λάβουν απαντήσεις, για ενδεχόμενες απορίες τους, τόσο σχετικά με τη Διαμεσολάβηση, τον νέο αυτό θεσμό εξωδικαστικής επίλυσης αστικών και εμπορικών διαφορών, όσο και σχετικά με τον νεοεισαχθέντα στην Νομοθεσία μας εξωδικαστικό μηχανισμό ρύθμισης επιχειρηματικών οφειλών.

1_F28967.jpg

 

2_F29026.jpg

3_F29059.jpg

5_F29108.jpg

6_F29147.jpg

7_F29229.jpg

8_F29382.jpg

9_F29483.jpg

 

MailΑποστολή με email PrintΕκτυπώσιμη μορφή


 

toyrismos

Τουρισμός στη Φθιώτιδα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
chamber business catalogue

Κατάλογος Επιχειρήσεων

Δείτε τις Επιχειρήσεις του Μητρώου μας

περισσότερα
business directory

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Φθιώτιδας

περισσότερα

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

INVESTMENT TOOLS
ELEARNING
ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΒΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Ζωντανές Συνδέσεις
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΕΜΗ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΕΒΕ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ
ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ

ΦΘΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ AGORA - MINISTRY OF FOREIGN AFFAIRS ENTERPRICE GREECE YOUR EUROPE

ktp  kps
Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚτΠ του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
gr  eu


©Portal Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss