ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ηλεκτρονικά θα αναγγέλονται στο «Εργάνη» και οι υπερωρίες
30/08/2017
ΠΗΓΗ: TOVIMA

πατήστε για μεγέθυνση

Ηλεκτρονική αναγγελία των υπερωριών πριν την πραγματοποίησή τους και καθιέρωση της καθυστέρησης των δεδουλευμένων, ως βλαπτική μεταβολή των όρων εργασίας από τον εργοδότη και ως εκ τούτου δικαστική διεκδίκηση αποζημίωσης και δεδουλευμένων, προβλέπει το νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, το οποίο κατατέθηκε στη Βουλή, με σειρά θετικών διατάξεων για εργασιακά και ασφαλιστικά θέματα.

«Πρόκειται για ρυθμίσεις με θετικό πρόσημο για την ενίσχυση της προστασίας των εργαζομένων και για την επέκταση των δικαιωμάτων τους», τόνισε η κυρία Έφη Αχτσιόγλου, παρουσιάζοντας τις βασικές διατάξεις του νομοσχεδίου, ενώ τόνισε ότι «ικανοποιούνται αιτήματα των ελευθέρων επαγγελματιών στο ασφαλιστικό και επιχειρείται η θωράκιση της αγοράς εργασίας έναντι της αδήλωτης, της υποδηλωμένης και της απλήρωτης εργασίας». 

Στόχος της κυβέρνησης είναι να «αθροίσει» σειρά θετικών μέτρων και παρεμβάσεων, τα οποία θα αποτελέσουν ένα σημαντικό μέρος των εξαγγελιών του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στα εγκαίνια της ΔΕΘ, «υπέρ της ενίσχυσης του κοινωνικού κράτους». 

Έτσι, στο επίκεντρο των κυβερνητικών μέτρων που περιέχονται στο νομοσχέδιο θα είναι τα εξής:

Ασφαλιστικό: Άτοκη επιστροφή εισφορών για τους ελεύθερους επαγγελματίες και τους αυτοαπασχολούμενους που κατέβαλαν υψηλότερες εισφορές το 2017. Δυνατότητα καταβολής αυξημένων εισφορών με αντίστοιχη αύξηση της σύνταξης στους ελεύθερους επαγγελματίες που το επιθυμούν. Αποδέσμευση της ασφάλισης από την ιδιότητα στους κλάδους μηχανικών και νομικών, ώστε να καταβάλλουν εισφορές μόνο κατά την άσκηση επαγγελματικής δραστηριότητας. Εξαγορά χρόνου εργασίας με ευνοϊκούς όρους για τους αγρότες. Ενιαίος τρόπος υπολογισμού των επικουρικών συντάξεων, με έναν συντελεστή 0,45% ανεξάρτητα από το έτος κατάθεσης της αίτησης συνταξιοδότησης. Εφαρμογή και στο δημόσιο της διάταξη που ισχύει για τον ιδιωτικό τομέα και ορίζει ότι το ποσοστό μείωσης της σύνταξης δεν δύναται να υπερβαίνει το 30%, ακόμα και στην περίπτωση που η πρόωρη αποχώρηση υπερβαίνει τα 5 έτη. 

Εργασιακά: Ευνοϊκότεροι όροι και οι προϋποθέσεις για την καταβολή επιδόματος ανεργίας προς τους ελεύθερους επαγγελματίες και αυτοαπασχολούμενους που διέκοψαν την επαγγελματική τους δραστηριότητα. Οι εργοδότες θα υποχρεώνονται να δηλώνουν ηλεκτρονικά και εκ των προτέρων, τις υπερωρίες στο σύστημα Εργάνη. Δίδεται το δικαίωμα στους εργαζομένους να διεκδικήσουν νομικά αποζημίωση και δεδουλευμένα σε περιπτώσεις απλήρωτης εργασίας. Συντομεύονται αποφασιστικά ο χρόνος εκδίκασης των υποθέσεων αυτών.

MailΑποστολή με email PrintΕκτυπώσιμη μορφή


 

toyrismos

Τουρισμός στη Φθιώτιδα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
chamber business catalogue

Κατάλογος Επιχειρήσεων

Δείτε τις Επιχειρήσεις του Μητρώου μας

περισσότερα
business directory

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Φθιώτιδας

περισσότερα

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

INVESTMENT TOOLS
ELEARNING
ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΒΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Ζωντανές Συνδέσεις
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΕΜΗ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΕΒΕ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ
ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ

ΦΘΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ AGORA - MINISTRY OF FOREIGN AFFAIRS ENTERPRICE GREECE YOUR EUROPE

ktp  kps
Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚτΠ του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
gr  eu


©Portal Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss