Η Εταιρεία PARATUSEurope, διοργανώνει στην Αθήνα, το Σάββατο 7 Οκτωβρίου, ειδικό εκπαιδευτικό πρόγραμμα για τις καλές πρακτικές και τα μυστικά του ελαιουργείου.
Οι ώρες διεξαγωγής είναι 09:30-17:00 και ο χώρος διεξαγωγής είναι σε ειδική αίθουσα εκπαίδευσης με εύκολη πρόσβαση. (200 μέτρα από τον σταθμό μετρό Άγιος Δημήτριος, καθώς και με ιδιωτικό parking).
Θεματολογία – Περιεχόμενα Εκπαιδευτικού Προγράμματος:
Οι εκπαιδευόμενοι θα ενημερωθούν για τον έλεγχο των κρίσιμων σημείων σε όλα τα στάδια (αποφύλλωση, πλύσιμο, λειτουργία σπαστήρα, μάλαξη ελαιόπαστας, φυγοκεντρικό διαχωρισμό-decanter, διαχωριστήρες), για τις ρύθμισες και τη μεγιστοποίηση των δυνατοτήτων του ελαιοτριβείου για την παραγωγή εξαιρετικά παρθένων ελαιολάδων υψηλής ποιότητας.
Για την επίδραση των παραγόντων από την αρχή της ελαιοποίησης (βαθμός ωρίμανσης, χρόνος και συνθήκες αναμονής) έως το τέλος (θερμοκρασία και συνθήκες αποθήκευσης) στη μεταβολή των ποιοτικών χαρακτηριστικών του παρθένου ελαιολάδου και το ρόλο των λάθος πρακτικών στο σχηματισμό των ελαττωμάτων (οργανοληπτικών και χημικών).
Επίσης για εξειδικευμένα θέματα όπως: τη διαφορά των γραμμών παραγωγής σε Ελληνικά και Ισπανικά ελαιουργεία, τα συστήματα περιορισμού οξυγόνου, την επίδραση θερμοκρασίας σε φαινολικές και πτητικές ενώσεις με αναλυτικά διαγράμματα, την παραγωγή ελαιολάδου από εκπυρηνομένες ελιές, τις συνθήκες στο φιλτράρισμα την αποθήκευση και τυποποίηση, τα συστήματα HACCP και FSSC 22000 σε ελαιουργεία με παραδείγματα εντύπων, τα μικρά «οικιακά» μηχανήματα ελαιοποίησης κτλ.
Οι συμμετέχοντες μπορούν να υποβάλουν ερωτήσεις και απορίες, γι αυτό (όπως σε όλα τα εκπαιδευτικά σεμινάρια της PARATUSEurope), ο αριθμός των συμμετασχόντων δεν θα ξεπεράσει αυστηρά τα 16 άτομα και θα τηρείται σειρά προτεραιότητας με βάση τις προεγγραφές.
Περισσότερες πληροφορίες και κόστος συμμετοχής στο επισυναπτόμενο αρχείο.