ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Καμπανάκι για τις εξαγωγές οπωροκηπευτικών
21/01/2018
ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

πατήστε για μεγέθυνση

Σήμα κινδύνου κρούει για ακόμα μια φορά ο Σύνδεσμος Ελληνικών Επιχειρήσεων Εξαγωγής Διακίνησης Φρούτων Λαχανικών και Χυμών Incofruit - Hellas αναφορικά με τις επιπτώσεις στην αξιοπιστία των εξαγομένων ελληνικών οπωροκηπευτικών προϊόντων, λόγω του «φαινομένου» της αποστολής στο εξωτερικό φορτίων ατυποποίητων προϊόντων απευθείας από τους αγρούς, από Έλληνες και Βαλκάνιους «εμπόρους», χωρίς κανένα σεβασμό των κανόνων υγιεινής και της ανάγκης προστασίας της υγείας των καταναλωτών.

Επιβεβαίωση του ανωτέρω φαινομένου αποτελεί, σύμφωνα με όσα επισημαίνει σε σχετική ανακοίνωση ο ειδικός σύμβουλος του Συνδέσμου Γ. Πολυχρονάκης, η έκθεση του έμπειρου Εμπορικού Συμβούλου της ελληνικής Πρεσβείας στο Βουκουρέστι, σχετικά με την εξέλιξη της αγοράς οπωροκηπευτικών στη Ρουμανία, η οποία -σημειωτέον- αποτελεί κύριο προορισμό των ελληνικών προϊόντων, με περίπου 186.000 τόνους ετησίως.

Στην έκθεση αυτή αναφέρεται ότι λόγω και της σημαντικής βελτίωσης του βιοτικού επιπέδου του ρουμανικού λαού η αγορά έχει γίνει αρκετά ελκυστική και υφίσταται μία ολοένα αυξανόμενη «επίθεση» από ανταγωνιστές μας (Ισπανία, Ιταλία, Ισραήλ, Ν. Αφρική, Αίγυπτο, Τουρκία κ.λπ.) παρά το γεγονός ότι ο Ρουμάνος καταναλωτής αναγνωρίζει και εμπιστεύεται μέχρι σήμερα τουλάχιστον τα ελληνικά προϊόντα.

Μελανό όμως σημείο και αδυναμία των ελληνικών προϊόντων επισημαίνεται ότι είναι η δραστηριότητα των ευκαιριακών «εμπόρων», οι οποίοι στον βωμό της απόκτησης κάποιων πρόσκαιρων κερδών δίνουν έδαφος και όπλα σε ανταγωνίστριες αγορές να «εκτοπίζουν» τα ελληνικά προϊόντα από τη ρουμάνικη αγορά.

«Παρά τις καταγγελίες μας, η πρακτική συνεχίζεται δυστυχώς και με την ανοχή τοπικών παραγόντων και αρμοδίων που θεωρούν ότι έτσι ικανοποιούνται περισσότερο τα συμφέροντα των παραγωγών λόγω κάποιας μεγαλύτερης τιμής που τους προσφέρουν οι πιο πάνω ευκαιριακοί “έμποροι”, από την τιμή που προκύπτει από τον διεθνή ανταγωνισμό στο επίπεδο του υγιούς τυποποιημένου εμπορίου» αναφέρει ο κ. Πολυχρονάκης, τονίζοντας ότι «επισημαίνουμε ότι η δραστηριότητα αυτή θα πρέπει να παταχθεί και να σταματήσει εντελώς, διότι διαφορετικά η ζημιά που θα επέλθει στην ομαλή απορρόφηση της παραγωγής των οπωροκηπευτικών προϊόντων μας θα είναι τεράστια».

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

toyrismos

Τουρισμός στη Φθιώτιδα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Φθιώτιδας

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ειδικές Υπηρεσίες

INVESTMENT TOOLS


 
Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚτΠ του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
 


©Portal Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss