ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Πλήρης αναφορά προέλευσης των συστατικών στα τρόφιμα
22/03/2018
ΠΗΓΗ: kathimerini.gr

πατήστε για μεγέθυνση

Η Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε νομοθετική πρόταση για την αναγραφή της προέλευσης των βασικών συστατικών ενός τροφίμου πάνω στη συσκευασία. Με την εν λόγω εισήγηση, η Κομισιόν επιχειρεί να ανταποκριθεί στο μαζικό αίτημα των καταναλωτών για περισσότερη ενημέρωση σχετικά με την προέλευση των τροφίμων. Ειδικότερα, σε αυτό το στάδιο διαβούλευσης η Κομισιόν προτείνει τα εξής: Αν σε κάποια συσκευασία υπάρχει η οποιαδήποτε ένδειξη προέλευσης, τότε θα πρέπει να αναγράφεται η αληθινή προέλευση των βασικών συστατικών του προϊόντος. Αυτό μπορεί να αφορά ακόμα και μια συσκευασία που απλώς φέρει τη σημαία μιας χώρας.

Στη συσκευασία των βελγικών πραλινών, για παράδειγμα, θα έπρεπε να υποδεικνύεται ότι το κακάο προέρχεται από την Ακτή Ελεφαντοστού. Οι εταιρείες που δυνητικά πλήττονται από μια τέτοια ρύθμιση, έχουν εκφράσει τις αντιρρήσεις τους. Φοβούνται ότι η υποχρεωτική αναγραφή προέλευσης των συστατικών ενός τροφίμου θα μπερδέψει τους καταναλωτές ή και θα τους αποτρέψει από το να αγοράσουν κάποιο προϊόν. Εκπρόσωπος της Barilla, της ιταλικής εταιρείας ζυμαρικών, δήλωσε στον ειδησεογραφικό ιστότοπο Politico ότι «δεν πρέπει να καλλιεργήσουμε την προκατάληψη ότι η προέλευση είναι συνώνυμο της ποιότητας». Προσέθεσε, επίσης, ότι τα ιταλικά ζυμαρικά είναι φημισμένα λόγω του ότι περιέχουν και ξένα συστατικά. Από την άλλη, οι Βρυξέλλες βλέπουν τις νέες ρυθμίσεις ως μέσο συγκράτησης και περιορισμού μονομερών ενεργειών από χώρες όπως η Ιταλία.

Έντυπη

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

toyrismos

Τουρισμός στη Φθιώτιδα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Κατάλογος Επιχειρήσεων

Δείτε τις Επιχειρήσεις του Μητρώου μας

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Φθιώτιδας

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ειδικές Υπηρεσίες

INVESTMENT TOOLS


 
Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚτΠ του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
 


©Portal Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss