ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Παράταση έως 30-4-2018 για ανανέωση άδειας ασκήσεως επαγγέλματος ασφαλιστικών διαμεσολαβητών
05/04/2018
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση


Λήγει στις 30-4- 2018 η τελευταία προθεσμία που έχει δώσει το Επιμελητήριο Φθιώτιδας στους διαμεσολαβούντες στην ιδιωτική ασφάλιση ώστε να μπορέσουν να ανανεώσουν την Άδεια εξασκήσεως επαγγέλματος καθώς και τα Συμβόλαια Αστικής Ευθύνης που έχουν λήξει.


                Η ανανέωση μπορεί να γίνει και από άλλο πρόσωπο, με την προσκόμιση: α) σχετικής εξουσιοδότησης θεωρημένης για το γνήσιο της υπογραφής τους από Δημόσια Αρχή, β) Υπεύθυνης Δήλωσης θεωρημένης για το γνήσιο της υπογραφής και γ) της ταυτότητας των Διαμεσολαβούντων.


Για την ανανέωση απαραίτητη είναι η εξόφληση τόσο της συνδρομής τρέχουσας χρήσης όσο και τυχόν ανεξόφλητων συνδρομών προηγουμένων ετών προς το Επιμελητήριό μας.


                Όσοι Διαμεσολαβούντες δεν έχουν ανανεώσει ακόμη την επαγγελματική τους ταυτότητα είτε λόγω μη ανανέωσης της ΑΔΕΙΑΣ είτε λόγω μη ανανέωσης του ΣΥΜΒΟΛΑΙΟΥ θα πρέπει να σπεύσουν να τακτοποιήσουν αυτή την εκκρεμότητα διότι δεν θα δοθεί άλλη παράταση από το Επιμελητήριό μας, οπότε κινδυνεύουν να χάσουν την Άδειά τους και εφόσον θελήσουν να εκδώσουν νέα άδεια, θα πρέπει να προσκομίσουν όλα τα απαραίτητα δικαιολογητικά σαν να ξεκινούν τώρα το επάγγελμα του ασφαλιστικού διαμεσολαβητή.


Σημειώνουμε πως από τη στιγμή που θα λήξει η άδεια ενός διαμεσολαβούντα, σύμφωνα με το νόμο αυτομάτως παύει να έχει το δικαίωμα να ασκεί ασφαλιστική διαμεσολάβηση, οπότε η ασφαλιστική εταιρεία ή οι εταιρείες με τις οποίες συνεργάζεται είναι υποχρεωμένες να του καταγγείλουν τη σύμβαση. Αυτό θα σημαίνει πως πέρα από το ότι δε θα έχει το δικαίωμα να κάνει νέα παραγωγή, δε θα δικαιούται να εισπράττει και τις προμήθειές του για το ήδη υπάρχον χαρτοφυλάκιό του, εφόσον θα έχει καταγγελθεί η σύμβασή του.


Επίσης όλοι οι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές οφείλουν να έχουν σε ισχύ Συμβόλαιο Αστικής Ευθύνης η απουσία του οποίου αποτελεί ποινικό αδίκημα, επιφέρει ποινές και απώλεια της άδειας. Το Συμβόλαιο ανανεώνεται ετησίως και θα πρέπει άμεσα να προσκομίζεται στην Υπηρεσία του Επιμελητηρίου μας, άλλως επιβάλλονται οι νόμιμες συνέπειες χωρίς καμία χρονική καθυστέρηση. (σχετικό έγγραφο ΔΕΙΑ 831 19052011)


 

MailΑποστολή με email PrintΕκτυπώσιμη μορφή


DOWNLOADS
space
velos ΠΑΡΑΤΑΣΗ ΑΝΑΝΕΩΣΗΣ ΑΔΕΙΑΣ ΑΣΦ. ΔΙΑΜΕΣΟΛΑΒΗΤΩΝ

 

toyrismos

Τουρισμός στη Φθιώτιδα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
chamber business catalogue

Κατάλογος Επιχειρήσεων

Δείτε τις Επιχειρήσεις του Μητρώου μας

περισσότερα
business directory

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Φθιώτιδας

περισσότερα

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

INVESTMENT TOOLS
ELEARNING
ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΒΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Ζωντανές Συνδέσεις
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΕΜΗ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΕΒΕ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ
ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ

ΦΘΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ AGORA - MINISTRY OF FOREIGN AFFAIRS ENTERPRICE GREECE YOUR EUROPE

ktp  kps
Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚτΠ του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
gr  eu


©Portal Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss