ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ελληνοτουρκικό Επιμελητήριο: Σε κρίση οι ελληνοτουρκικές επιχειρηματικές σχέσεις- Εκκληση να σταματήσουν οι εντάσεις
13/04/2018
ΠΗΓΗ: iefimerida

πατήστε για μεγέθυνση

Κραυγή απόγνωσης για τις ελληνουτουρκικές επιχειρηματικές σχέσεις, οι οποίες το τελευταίο διάστημα διέρχονται από μεγάλη κρίση εκφράζει το Ελληνο-τουρκικό Εμπορικό Επιμελητήριο με αφορμή τον τραγικό θάνατο του Ελληνα πιλότου.

Το επιμελητήριο κάνει έκκληση προς την ηγεσία της Τουρκίας να σταματήσει να προκαλεί την Ελλάδα αλλά και τη ελληνική κυβέρνηση να εγκαταλείψει τη διγλωσσία των στελεχών της, που προκαλεί ανεπανόρθωτη ζημιά στο επιχειρηματικό κλίμα και  να προστατέψει την οικονομία από τις επαναλαμβανόμενες δηλώσεις ανησυχίας με ορθή ενημέρωση για τα γεγονότα.

Επιπλέον το Ελληνοτουρκικό Εμπορικό Επιμελητήριο κάνει λόγο για ηθικούς αυτουργούς για την απώλεια του Ελληνα σμηναγού επισημαίνοντας τις συνεχείς παραβιάσεις του εναέριου χώρου από την πλευρά της Τουρκίας που δημιουργούν ένταση σε όλους.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του επιμελητηρίου αναφέρει:

Οι ελληνοτουρκικές επιχειρηματικές σχέσεις το τελευταίο διάστημα διέρχονται από μεγάλη κρίση.

Πρόσφατο περιστατικό το θάνατο του Έλληνα αξιωματικού Γιώργου Μπαλταδώρου. Οι συνεχείς παραβιάσεις του εναέριου χώρου από την πλευρά της Τουρκίας, κυρίως το τελευταίο διάστημα έχουν δημιουργήσει ένταση σε όλους μας και κυρίως σε αυτούς τους ανθρώπους που ζουν καθημερινά με το δάχτυλο στη σκανδάλη.

Οι ηθικοί αυτουργοί έχουν ονοματεπώνυμο και την πλήρη ευθύνη για την απώλεια του Έλληνα σμηναγού.

Το επιμελητήριο με συνεχείς αγώνες το τελευταία 20 χρόνια κατόρθωσε να δημιουργήσει επιχειρηματικές συνεργασίες μεταξύ των δύο χωρών, ξεκινώντας από μηδενική βάση.

Οι ελληνικές και τουρκικές επενδύσεις έχουν ξεπεράσει τα 7 δις ευρώ ενώ το συνολικό εμπόριο τα 4 δις ευρώ. Δυστυχώς το επιχειρηματικό κλίμα έχει υποστεί ανεπανόρθωτη ζημιά από τη διγλωσσία των στελεχών της σημερινής κυβέρνησης.

Η κυβέρνηση οφείλει να προστατέψει την οικονομία από τις επαναλαμβανόμενες δηλώσεις ανησυχίας με ορθή ενημέρωση για τα γεγονότα.

Η πολιτικο-στρατιωτική  διπλωματία θα πρέπει να συμβαδίζει παράλληλα με την οικονομική διπλωματία που χαράσσεται από τη χώρα. Τούτο απαιτεί συνεργασία μεταξύ της κυβέρνησης και των φορέων που εκπροσωπούν την επιχειρηματική κοινότητα.

Παράκληση του επιμελητηρίου προς την ηγεσία της Τουρκίας, τώρα που βρισκόμαστε σε μεγάλη ένταση να σταματήσει να προκαλεί την Ελλάδα.

Εύχομαι έστω και την τελευταία στιγμή μετά από ένα θάνατο οι πολιτικές ηγεσίες και των δύο χωρών να αντιμετωπίσουν την κατάσταση με ευθύνη απέναντι στους λαούς τους δίνοντας τέλος στην κρίση η οποία μόνο καταστροφές προκαλεί στην ευημερία των δύο λαών.


 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

toyrismos

Τουρισμός στη Φθιώτιδα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Κατάλογος Επιχειρήσεων

Δείτε τις Επιχειρήσεις του Μητρώου μας

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Φθιώτιδας

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ειδικές Υπηρεσίες

INVESTMENT TOOLS


 
Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚτΠ του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
 


©Portal Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss