ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Σύσκεψη Προέδρων Επιμελητηρίων με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας κ. Κυριάκο Μητσοτάκη
11/07/2018
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κ. Αθ. Κυρίτσης παραβρέθηκε σε σύσκεψη εργασίας, κατόπιν προσκλήσεως του Προέδρου της Νέας Δημοκρατίας και αρχηγού της Αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως κ. Κυριάκου Μητσοτάκη με θέμα: «οι  εξελίξεις στην οικονομία και ο μεταρρυθμιστικός ρόλος των Επιμελητηρίων», που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη 10 Ιουλίου 2018 στην Αθήνα.

 Στη συγκεκριμένη τεχνική σύσκεψη συμμετείχαν αρκετοί Πρόεδροι Επιμελητηρίων της χώρας.

 Ο κ. Μητσοτάκης αφού καλωσόρισε τους ανθρώπους της αγοράς, όπως χαρακτηριστικά είπε, μεταξύ άλλων τόνισε: «Στη χώρα μας σήμερα επιβάλλεται καθεστώς αυξημένης επιτήρησης και μέσα σε αυτό το δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, είμαστε υποχρεωμένοι να βοηθήσουμε τις επιχειρήσεις μας να παράξουν πλούτο, να υιοθετήσουμε πολιτικές που θα τονώσουν την απασχόληση με παράλληλη μείωση των φορολογικών συντελεστών».

 Επιπλέον αναφέρθηκε στον ισχυρό δίαυλο επικοινωνίας μεταξύ του κόμματος του και των επιμελητηρίων. «Είναι ανάγκη τα τοπικά προβλήματα κάθε περιοχής να φτάνουν στη Νέα Δημοκρατία, ώστε να φιλτράρονται και να εντάσσονται στα τοπικά προγράμματα», τόνισε χαρακτηριστικά.

 Μίλησε για προσεκτικές δεσμεύσεις τόσο του ιδίου, όσο και της παράταξής του όσον αφορά την αποκλιμάκωση των φορολογικών συντελεστών. Επεσήμανε την ανάγκη για τον ψηφιακό μετασχηματισμό της χώρας και των επιχειρήσεων, ο οποίος θα πρέπει να έχει οριζόντια εφαρμογή και στη Δημόσια Διοίκηση.

  Συνοψίζοντας,τόνισε ότι «η οικονομική πολιτική της Νέας Δημοκρατίας βάζει στο επίκεντρο τις δυνάμεις τις υγιούς επιχειρηματικότητας, θέλοντας να απενοχοποιήσει το επιχειρείν».

 Από την πλευρά των Προέδρων των Επιμελητηρίων τέθηκαν οι προβληματισμοί για το μέλλον του Επιμελητηριακού θεσμού, για την καθημερινή μάχη που δίνουν οι ίδιοι και οι συνάδελφοί τους για να κρατήσουν ανοικτές τις επιχειρήσεις τους, καθώς και για την υπερφορολόγηση που πνίγει σαν θηλιά τους επαγγελματίες.

 Επεσήμαναν πως είναι αυτοί που στηρίζουν την πραγματική οικονομία και στοχοποιούνται μονίμως ως ύποπτοι και υπαίτιοι,  για τα δεινά της οικονομικής κατάστασης στην οποία έχει περιέλθει η χώρα.

 Τέλος, ζήτησαν να ενισχυθεί ο αναπτυξιακός ρόλος των Επιμελητηρίων, μέσω όμως ενός κεντρικού αναπτυξιακού πλάνου της χώρας με εθνική στρατηγική.

IMG_1599_F754.JPG

IMG_1600_F780.jpg

IMG_1605_F829.jpg

IMG_1607_F852.jpg

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

toyrismos

Τουρισμός στη Φθιώτιδα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Κατάλογος Επιχειρήσεων

Δείτε τις Επιχειρήσεις του Μητρώου μας

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Φθιώτιδας

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ειδικές Υπηρεσίες

INVESTMENT TOOLS


 
Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚτΠ του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
 


©Portal Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss