ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Συνάντηση με το Γερμανό Πρέσβη Jens Plötner είχε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας Αθ. Κυρίτσης, κατά τη διάρκεια διήμερης επίσκεψης του στη Λαμία
04/09/2018
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Την Τρίτη 4 Σεπτεμβρίου 2018 πραγματοποιήθηκε συνάντηση στο γραφείο του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Μπακογιάννη με το Γερμανό Πρέσβη κ. Jens Plötner, στο πλαίσιο διήμερης επίσημης επίσκεψής του στην περιοχή της Φθιώτιδας.

Στη συνάντηση συμμετείχαν, μεταξύ άλλων, εκπρόσωποι της Περιφερειακής Αυτοδιοίκησης, εκπρόσωποι Επιμελητηρίων καθώς και παραγωγικών-επαγγελματικών φορέων. Ήταν μια ουσιαστική συζήτηση με εκπροσώπους και φορείς της Περιφέρειας με στόχο την ανάδειξη των επενδυτικών ευκαιριών στην περιοχή. 

Στα ζητήματα που απασχόλησαν τη συζήτηση ήταν η προώθηση του τουρισμού, του αγροτουρισμού, η αξιοποίηση των ιαματικών πηγών και των φυσικών ομορφιών της Ελλάδας που μπορούν να "ταξιδέψουν" μέχρι τη Γερμανία καθώς και οι επικείμενες επενδυτικές ευκαιρίες που μπορούν να αξιοποιήσουν οι γερμανικές επιχειρήσεις στην Περιφέρεια μας.

Στην τοποθέτησή του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κ. Αθ. Κυρίτσης, επεσήμανε την ανάγκη αξιοποίησης των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της Φθιώτιδας και της ευρύτερης περιοχής γενικότερα, το κομβικό σημείο που κατέχει η Στερεά Ελλάδα ως προς τη γεωγραφική της θέση, καθώς και τη διασύνδεσή της με το Αεροδρόμιο της Ν.Αγχιάλου που την καθιστά προσβάσιμη, ενώ αναφέρθηκε και στις επιχειρηματικές ευκαιρίες & συνεργασίες που μπορούν να αναπτυχθούν στον τομέα της αγροδιατροφής και του τουρισμού, με ομοειδείς επιχειρήσεις της Γερμανικής αγοράς. Επεσήμανε δε, τη σπουδαιότητα εκμετάλλευσης των ιαματικών πηγών και του πλούσιου ενεργειακού πεδίου της περιοχής μας.

Από την πλευρά του ο Γερμανός Πρέσβης, αφού άκουσε προσεκτικά τις προτάσεις των παραγωγικών φορέων, δήλωσε ενθουσιασμένος από τις φυσικές ομορφιές της Στερεάς Ελλάδας, εξετάζοντας τρόπους που θα μπορούσαν να βοηθηθούν οι επιχειρήσεις της περιοχής, με παράλληλη αξιοποίηση του πλούσιου τουριστικού αποθέματος (ορεινού & θαλάσσιου) στο πεδίο του εναλλακτικού τουρισμού.

presvis2_F19224.jpg
presvis3_F19266.jpg
presvis4_F19710.jpg
presvis_F19178.jpg

 

MailΑποστολή με email PrintΕκτυπώσιμη μορφή


 

toyrismos

Τουρισμός στη Φθιώτιδα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
chamber business catalogue

Κατάλογος Επιχειρήσεων

Δείτε τις Επιχειρήσεις του Μητρώου μας

περισσότερα
business directory

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Φθιώτιδας

περισσότερα

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

INVESTMENT TOOLS
ELEARNING
ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΒΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Ζωντανές Συνδέσεις
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΕΜΗ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΕΒΕ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ
ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ

ΦΘΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ AGORA - MINISTRY OF FOREIGN AFFAIRS ENTERPRICE GREECE YOUR EUROPE

ktp  kps
Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚτΠ του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
gr  eu


©Portal Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss