ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Τροπολογία του ΥΠΟΙΚ ανοίγει την πόρτα για το ξήλωμα του φορολογικού απορρήτου
06/10/2018
ΠΗΓΗ: protothema

πατήστε για μεγέθυνση

Ο ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ Α.Ε., η Διατραπεζικά Συστήματα (ΔΙΑ.Σ.) Α.Ε., νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, δημόσιες επιχειρήσεις, δημόσιοι οργανισμοί, δημοτικές επιχειρήσεις και τα επιχορηγούμενα ή ελεγχόμενα από το Δημόσιο νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου αποκτούν πρόσβαση σε απόρρητα στοιχεία των Ελλήνων φορολογουμένων

 
Στη διάθεση του Τειρεσία θα βρίσκονται πολύ σύντομα οι διευθύνσεις κατοικίας των δανειοληπτών προκειμένου να μπορούν να εντοπιστούν ευκολότερα από τις τράπεζες. Αυτό προβλέπει τροπολογία του υπουργείου Οικονομικών που κατατέθηκε στη Βουλή.

Με την τροπολογία οι εταιρίες ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ Α.Ε. και Διατραπεζικά Συστήματα (ΔΙΑ.Σ.) Α.Ε. καθώς επίσης και τα νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, οι δημόσιες επιχειρήσεις, οι δημόσιοι οργανισμοί, οι δημοτικές επιχειρήσεις και τα επιχορηγούμενα ή ελεγχόμενα από το Δημόσιο νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου θα έχουν τη δυνατότητα πρόσβασης σε απόρρητα στοιχεία των Ελλήνων φορολογουμένων.

 
Συγκεκριμένα, με τροπολογία, η οποία κατατέθηκε σε σχέδιο νόμου του υπουργείου Οικονομικών προβλέπεται ότι οι υπάλληλοι της Φορολογικής Διοίκησης δύνανται να αποκαλύπτουν απόρρητα στοιχεία και απόρρητες πληροφορίες για τους φορολογούμενους και στα εξής νομικά πρόσωπα:

1) Σε διατραπεζικές εταιρίες (ΤΕΙΡΕΣΙΑΣ Α.Ε., ΔΙΑ.Σ. Α.Ε. κ.λπ.) που διαχειρίζονται αρχεία δεδομένων οικονομικής συμπεριφοράς χάριν των πιστωτικών και χρηματοδοτικών ιδρυμάτων, για το σκοπό ενημέρωσης των αρχείων δεδομένων που τηρούν. Για την ενημέρωση των αρχείων δεδομένων της παρούσας περίπτωσης χορηγούνται αποκλειστικά τα ακόλουθα στοιχεία και πληροφορίες φορολογουμένων:

 
α) ως προς τα φυσικά πρόσωπα, ο ΑΦΜ, η αρμόδια ΔΟΥ, το όνομα, το επώνυμο, το όνομα και επώνυμο πατέρα, το όνομα και επώνυμο μητέρας, ο ταχυδρομικός κώδικας

β) ως προς τα νομικά πρόσωπα και τις νομικές οντότητες ο ΑΦΜ, η αρμόδια ΔΟΥ, η επωνυμία, ο διακριτικός τίτλος και η έδρα.

2) Σε νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου, δημόσιες επιχειρήσεις ή επιχειρήσεις νομικών προσώπων δημοσίου δικαίου, αμιγείς ή μικτές επιχειρήσεις ΟΤΑ και των συνδέσμων δήμων, δημόσιους οργανισμούς, καθώς και νομικά πρόσωπα ιδιωτικού δικαίου, στα οποία το κράτος είναι μέτοχος ή τα οποία επιχορηγούνται τακτικώς από κρατικούς πόρους ή τη διοίκηση των οποίων ορίζει άμεσα ή έμμεσα το Δημόσιο με διοικητική πράξη ή ως μέτοχος στοιχεία και πληροφορίες μητρώου φορολογουμένων, κατόπιν υποβολής πλήρως αιτιολογημένου αιτήματος εφόσον κρίνεται αναγκαίο από τη Φορολογική Διοίκηση για την εξυπηρέτηση του δημοσίου συμφέροντος. Ως στοιχεία και πληροφορίες μητρώου για την εφαρμογή της παρούσας περίπτωσης νοούνται τα στοιχεία και οι πληροφορίες που τηρούνται στο Υποσύστημα Μητρώου Φορολογουμένων της ΑΑΔΕ.

MailΑποστολή με email PrintΕκτυπώσιμη μορφή


 

toyrismos

Τουρισμός στη Φθιώτιδα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
chamber business catalogue

Κατάλογος Επιχειρήσεων

Δείτε τις Επιχειρήσεις του Μητρώου μας

περισσότερα
business directory

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Φθιώτιδας

περισσότερα

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

INVESTMENT TOOLS
ELEARNING
ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΒΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Ζωντανές Συνδέσεις
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΕΜΗ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΕΒΕ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ
ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ

ΦΘΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ AGORA - MINISTRY OF FOREIGN AFFAIRS ENTERPRICE GREECE YOUR EUROPE

ktp  kps
Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚτΠ του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
gr  eu


©Portal Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss