ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ειδική εκδήλωση καλωσορίσματος στην Λαμία της επίσκεψης ξένης αντιπροσωπείας των συνέδρων του 16ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου του Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας
19/10/2018
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση
πατήστε για μεγέθυνση

Την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018, στην πλατεία Λαού στη Λαμία στήθηκε χορός με παραδοσιακές φορεσιές, ζωντανή μουσική και παραδοσιακά τοπικά εδέσματα.

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας φιλοξένησε αντιπροσωπεία 100 ατόμων από όλη την Ευρώπη και χώρες της Ασίας,στα πλαίσια της έκθεσης ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ- ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ-ΟΙΝΟΥ που διοργανώνεται παράλληλα με το 16ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο του Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας στο Ζάππειο στην Αθήνα, που για πρώτη φορά πραγματοποιείται στην Ελλάδα.Σκοπός ήταν η ξενάγηση και περιήγηση των 100 συνέδρων και η προσφορά γεύματος με τοπικά παραδοσιακά εδέσματα ώστε να γίνει γνωστή η Φθιώτιδα για τον πολιτισμό, την γαστρονομία και το κρασί της.

Μαζί με τους εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας που είχε τη φιλοξενία της αποστολής με την αμέριστη υποστήριξη του Δήμου Λαμιέων, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και των επαγγελματιών, κατέληξαν στην ιστορική πλατεία Λαού, όπου δοκίμασαν τις παραδοσιακές νοστιμιές και τα γλυκίσματα της Ρούμελης. Συγχρόνως, στήθηκε παραδοσιακό γλέντι με την υποστήριξη πολιτιστικών συλλόγων, ενώ η εκδήλωση έκλεισε από τη Φιλαρμονική του Δήμου και αναμνηστικές φωτογραφίες.

Οι αλλοδαποί προσκεκλημένοι της Φθιώτιδας έμειναν, κατενθουσιασμένοι, φωτογραφίζοντας το κάθε τι και δοκιμάζοντας από όσα εξαιρετικά σερβιρίστηκαν στα τραπέζια τους.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για τις 19-21 Οκτωβρίου στο Ζάππειο, για τη μεγάλη γιορτή τουρισμού πολιτισμού και γαστρονομίας, όπου η Φθιώτιδα θα έχει και πάλι τιμητική θέση, καθώς την Κυριακή 21 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί γευσιγνωσία με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα του τόπου μας στο πλαίσιο του συνεδρίου.

gastronomia_lamia-1_F17798.jpg

 

gastronomia_lamia-3_F17831.jpg

gastronomia_lamia-39_F17883.jpg

gastronomia_lamia-16_F17857.jpg

gastronomia_lamia-71_F17906.jpg

gastronomia166_F17935.jpg

ΔΕΙΤΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΣΤΟ ΕΠΙΣΥΝΑΠΤΟΜΕΝΟ ΑΡΧΕΙΟ

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


DOWNLOADS
archive_F18030.zip

 

toyrismos

Τουρισμός στη Φθιώτιδα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Κατάλογος Επιχειρήσεων

Δείτε τις Επιχειρήσεις του Μητρώου μας

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Φθιώτιδας

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ειδικές Υπηρεσίες

INVESTMENT TOOLS


 
Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚτΠ του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
 


©Portal Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss