ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΘΙΩΤ. ΣΕ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕ ΤΟ ΠΑΝΕΠΙΣΤ. ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ ΜΕ ΘΕΜΑ ''BUSINESS ENGLISH'' - Πρόγραμμα Σεμιναρίου
12/12/2018
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ


Λαμία, 12/12/2018

ΑΠ:7367

ΚΥΚΛΟΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΣΕΜΙΝΑΡΙΩΝ

ΚΥΚΛΟΣ Α. ΘΕΜΑ: «BUSINESSENGLISH – ΑΓΓΛΙΚΗ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΟΡΟΛΟΓΙΑ-ΕΙΚΟΝΑ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ»

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας ξεκινά κύκλο εκπαιδευτικών σεμιναρίων με κύριο στόχο την εκπαίδευση – κατάρτιση & εξειδίκευση των μελών του σε τομείς επιχειρηματικού ενδιαφέροντος. Ο Α΄ κύκλος αφορά εκπαιδευτικό σεμινάριο με θέμα «BusinessEnglish – Αγγλική Επιχειρηματική Ορολογία-Εικόνα Επιχείρησης». 

Το σεμινάριο απευθύνεται προς κάθε ενδιαφερόμενο μέλος του Επιμελητηρίου αλλά και σε μη μέλη του και ειδικότερα σε όσους έχουν ή θέλουν να αναπτύξουν συναλλαγές με επιχειρήσεις άλλων χωρών Θα ακολουθήσουν επιπλέον σεμινάρια με στοχευμένη θεματολογία όπως digitalmarketing, ΤΠΕ στην εκπαίδευση, γεωργία ακριβείας κλπ. για τα οποία θα λάβετε έγκαιρη ενημέρωση.

Η εκπαίδευση παρέχεται δωρεάν για τα ταμειακά ενήμερα μέλη του Επιμελητηρίου και θα διεξαχθεί την Παρασκευή 14 Δεκεμβρίου 2018 (ώρες 5:30-8:30μμ) και Σάββατο 15 Δεκεμβρίου 2018 (ώρες 9:00-14:00μμ) στην αίθουσα συνεδριάσεων του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας – Όθωνος 3, Λαμία.

Για όσους ενδιαφερόμενους οι οποίοι δεν είναι μέλη του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας και επιθυμούν να παρακολουθήσουν το εκπαιδευτικό σεμινάριο, το κόστος εγγραφής ανέρχεται στα 30,00€ ανά άτομο.

Επειδή θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας, απαιτείται η εγγραφή των ενδιαφερομένων συμπληρώνοντας & αποστέλλοντας σχετική φόρμα εγγραφής (ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ), το αργότερο έως την Πέμπτη 13 Δεκεμβρίου 2018.  

Μετά το πέρας του σεμιναρίου θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης.

 

Ο Πρόεδρος

Αθανάσιος Ηλ. Κυρίτσης

 

 

----------------------------------------------------------------------------------------------------

 

ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ ΜΑΘΗΜΑΤΟΣ B.E

 

ΜΕΡΟΣ Α

 

 

·         Παρουσίαση της επαγγελματικής μας ταυτότητας στο εργασιακό περιβάλλον-

Χαρακτηριστικά και τύποι επαγγελμάτων.

 

        Τα πρώτα βήματα στο χώρο εργασίας: η συνέντευξη, η σύνταξη του βιογραφικού και της συνοδευτικής επιστολής.

 

        Συγγραφή εργασιακών επιστολών και άλλων επαγγελματικών εγγράφων: δομή, λεξιλόγιο, περιεχόμενο όπως γράμματα απολογητικού ή πληροφοριακού χαρακτήρα, συμβόλαια κλπ.

 

         Το e-mail, φαξ τηλεφωνικές επικοινωνίες: λεξιλόγιο, δομή, περιστάσεις που χρησιμεύουν.

 

          Επαγγελματικές συναντήσεις: θέματα, σκοπός, τρόπος συγγραφής.

 

          Επαγγελματικές παρουσιάσεις: χρήσιμες συμβουλές.

 

·          Εισαγωγικές έννοιες στα επιχειρησιακά αγγλικά σε εμπόριο, εισαγωγές-εξαγωγές, πωλήσεις (ειδικοί όροι και βασικές αρχές)

 

 

ΜΕΡΟΣ Β

 

      Μελέτη εξειδικευμένων περιπτώσεων, επαγγελματικά σενάρια: συγγραφή σεναρίων μέσα από αναζήτηση πηγών ή και θεμάτων συναφών με την επαγγελματική ζωή.

 

.    Webquests: δημιουργία ερωτήσεων και απαντήσεων μέσω αναζήτησης διαφόρων εταιριών, οργανισμών και άλλων επιχειρήσεων, διαθέσιμων στο διαδίκτυο.

 

     Ανάγνωση σχετικών άρθρων, κριτική επεξεργασία και ανάλυση τους την τάξη.

 

     Προβολή βίντεο σχετικών με τον επαγγελματικό κόσμο

 

     Παιχνίδια ρόλων και προφορικές ασκήσεις.

 

 

Μετά το πέρας του μαθήματος οι συμμετέχοντες θα είναι σε θέση:

 

·     Να χρησιμοποιούν με περισσότερη άνεση την αγγλική επιχειρηματική ορολογία. Να είναι τελικά πιο δημιουργικοί και αυτόνομοι, πιοαποδοτικοί και συνεργάσιμοι λόγω της καλής ευχέρειας που θα αποκτήσουν με τη γλώσσα.

 

·     Να λύνουν αποτελεσματικά προβλήματα ή υποθέσεις με τις οποίες θα έρθουν αντιμέτωποι στο μελλοντικό τους επάγγελμα, εξαιτίας της καλής επικοινωνίας που θα αναπτύξουν.

 

·       Να δημιουργούν επαγγελματικά σχέδια και να χτίσουν ένα ισχυρό επαγγελματικό προφίλ.


 --------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΣΥΝΤΟΜΟ ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΟ ΕΙΣΗΓΗΤΗ

Δρ. Ράνια Μουσούλη

 

ΣΠΟΥΔΕΣ:

Μεταδιδακτορική ερευνήτρια στο τμήμα Πληροφορικής της σχολής Θετικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας επάνω σε Εκπαίδευση και Νέες Τεχνολογίες, Διδάκτωρ στη Συγκριτική Φιλολογία, με μεταπτυχιακό από το King’s College London. Απόφοιτος της κλασσικής φιλολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

ΕΡΓΑΣΙΑΚΗ ΕΜΠΕΙΡΙΑ:

Διδασκαλία στο τμήμα Πληροφορικής στο μάθημα «Business English» (2016-σήμερα) και σε μέση ιδιωτική εκπαίδευση επικεντρωμένη σε γλωσσικά μαθήματα (ατομικά και ομαδικά) αλλά και μαθήματα ακαδημαϊκά, με πρόσφατο το μάθημα-διάλεξη «Φιλοσοφία και γλώσσα στον Albert Camus και στον Οδυσσέα Ελύτη» σε εκπαίδευση ενηλίκων, του προγράμματος του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.

 

ΞΕΝΕΣ ΓΛΩΣΣΕΣ:

 Άριστη γνώση αγγλικών (Cambridge, Proficiency) και γαλλικών (Sorbonne II)

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


DOWNLOADS

 

toyrismos

Τουρισμός στη Φθιώτιδα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Κατάλογος Επιχειρήσεων

Δείτε τις Επιχειρήσεις του Μητρώου μας

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Φθιώτιδας

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ειδικές Υπηρεσίες

INVESTMENT TOOLS


 
Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚτΠ του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
 


©Portal Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss