ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ο Ειδικός Φόρος στο Κρασί καταργείται από την Πρωτοχρονιά
02/01/2019
ΠΗΓΗ: protothema.gr

πατήστε για μεγέθυνση

Μέχρι και τις 31.12.2019 ο ΕΦΚ για το κρασί είναι απαιτητός διευκρινίζει η ΑΑΔΕ – Την τελευταία στιγμή, το υπουργείο Οικονομικών αναγκάζει την αγορά να τρέχει για αλλαγές φόρων 

 
Τελευταία στιγμή, για άλλη μια φορά, το υπουργείο Οικονομικών αναγκάζει την αγορά να τρέχει για αλλαγές φόρων που τίθενται σε εφαρμογή από την Πρωτοχρονιά.

Καθώς ο σχετικός νόμος ψηφίστηκε κοντά στα Χριστούγεννα, με εγκύκλιο που δημοσιεύθηκε σήμερα η ΑΑΔΕ διευκρινίζει ότι:

 
α) για τα κρασιά που θα τεθούν σε ανάλωση μέχρι και την 31-12-2018, ο ειδικός Φόρος Κατανάλωσης που αναλογεί στα προϊόντα αυτά είναι απαιτητός, για τη βεβαίωση και είσπραξη του οποίου θα πρέπει να υποβληθεί η προβλεπόμενη Δήλωση ΕΦΚ, σύμφωνα με τα οριζόμενα στις διατάξεις των άρθρων 109 και 110 του ν.2960/2001 (Α'265) «Εθνικός Τελωνειακός Κώδικας»

β) οι κανονιστικές πράξεις εξακολουθούν να ισχύουν για τα υπόλοιπα ποτά παρασκευαζόμενα από ζύμωση (εκτός από κρασί και μπύρα) για τα οποία, όπως προαναφέρθηκε, ο συντελεστής ΕΦΚ παραμένει στα 20 ευρώ ανά εκατόλιτρο τελικού προϊόντος.

 
Υπενθυμίζεται ότι με βάση τον νόμο 4583/2018 που ψηφίστηκε λίγο πριν κλείσει η Βουλή για τα Χριστούγεννα, καταργείται από 01-01-2019, ο συντελεστής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης (20 ευρώ ανά εκατόλιτρο τελικού προϊόντος) που επιβάλλεται στα προϊόντα του άρθρου 90 (κρασιά) του ιδίου νόμου.

Ωστόσο διατηρείται ο ισχύων συντελεστής Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης που επιβάλλεται στα ποτά παρασκευαζόμενα με ζύμωση, εκτός από κρασί και μπύρα (20 ευρώ ανά εκατόλιτρο τελικού προϊόντος). Επιπλέον εισάγονται διατάξεις για την απαλλαγή των εν λόγω προϊόντων όταν χρησιμοποιούνται για την παραγωγή ξυδιού.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

toyrismos

Τουρισμός στη Φθιώτιδα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Κατάλογος Επιχειρήσεων

Δείτε τις Επιχειρήσεις του Μητρώου μας

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Φθιώτιδας

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ειδικές Υπηρεσίες

INVESTMENT TOOLS


 
Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚτΠ του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
 


©Portal Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss