ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Το Φλεβάρη ο νόμος για ρύθμιση οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία
25/01/2019
ΠΗΓΗ: efsyn.gr

πατήστε για μεγέθυνση

Το ζήτημα της νέας ρύθμισης των οφειλών στα ασφαλιστικά ταμεία σε έως 120 δόσεις οδεύει προς την οριστική του επίλυση καθώς σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Εργασίας, η κυβέρνηση αναμένεται να νομοθετήσει εντός Φεβρουαρίου και το μέτρο να τεθεί σε εφαρμογή τον Μάρτιο.

Οι θεσμοί ενημερώθηκαν σχετικά από το υπουργείο Εργασίας στις συναντήσεις σε επίπεδο τεχνικών κλιμακίων των προηγούμενων ημερών και η υπουργός Εργασίας Έφη Αχτσιόγλου προσδιόρισε τον χρόνο ενεργοποίησης του μέτρου στις αρχές του Μαρτίου.

Σε συνέντευξη που παραχώρησε στην «Ναυτεμπορική», η κ. Αχτσιόγλου τόνισε ότι «το κούρεμα έως και 85% που θα γίνει στις προσαυξήσεις των χρεών, θα δώσει ανάσα σε δεκάδες χιλιάδες ασφαλισμένους, που σώρευσαν χρέη από το 2002 και μετά, αλλά και σε όσους, λόγω των οφειλών τους προς τα ασφαλιστικά ταμεία, δεν μπορούν μέχρι σήμερα να λάβουν σύνταξη παρότι έχουν συμπληρώσει τις προϋποθέσεις συνταξιοδότησης».

Σύμφωνα με την κ. Αχτσιόγλου: «Για τις οφειλές που δημιουργήθηκαν έως την 31η/12/2016 θα υπάρξει ρύθμιση με κούρεμα και της βασικής οφειλής. Το κούρεμα αυτό θα προκύψει από τον επανυπολογισμό των οφειλόμενων εισφορών, με βάση το πραγματικό εισόδημα του ασφαλισμένου κατά τα έτη που δημιουργήθηκαν οι οφειλές. Επίσης, θα υπάρχει κούρεμα και των προσαυξήσεων κατά 85%. Η εφαρμογή αυτών των κανόνων θα οδηγεί σε μια νέα μειωμένη οφειλή για τον ασφαλισμένο, που θα αντικαθιστά την παλιά. Την οφειλή αυτή θα μπορεί να την αποπληρώνει σε έως και 120 δόσεις. Σε δόσεις θα μπορεί κανείς να ρυθμίσει και τις οφειλές που δημιουργήθηκαν από 1/1/2017 έως 31/12/2017».

MailΑποστολή με email PrintΕκτυπώσιμη μορφή


 

toyrismos

Τουρισμός στη Φθιώτιδα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
chamber business catalogue

Κατάλογος Επιχειρήσεων

Δείτε τις Επιχειρήσεις του Μητρώου μας

περισσότερα
business directory

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Φθιώτιδας

περισσότερα

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

INVESTMENT TOOLS
ELEARNING
ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΒΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Ζωντανές Συνδέσεις
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΕΜΗ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΕΒΕ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ
ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ

ΦΘΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ AGORA - MINISTRY OF FOREIGN AFFAIRS ENTERPRICE GREECE YOUR EUROPE

ktp  kps
Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚτΠ του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
gr  eu


©Portal Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss