ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Αδιόρθωτο το Κράτος- Αυξήθηκαν τα φέσια προς τους ιδιώτες
08/03/2019
ΠΗΓΗ: economistas.gr

πατήστε για μεγέθυνση

Τελικά δεν ιδρώνει κανενός το αυτί στις υπηρεσίες που υποτίθεται ότι… τρέχουν τις πληρωμές των κρατικών χρεών.

Παρά τις αυστηρές συστάσεις των Ευρωπαίων για τις καθυστερήσεις και τα νέα «φέσια», παρά τις οδηγίες του ΓΛΚ για επιτάχυνση των διαδικασιών, παρά το ότι η δόση των 970 εκατ. ευρώ πάει για… αργότερα, τον Ιανουάριο οι οφειλές αυξήθηκαν!

Σύμφωνα με τα στοιχεία, που δημοσιοποίησε το υπουργείο Οικονομικών, οι ληξιπρόθεσμες οφειλές της Γενικής Κυβέρνησης έφτασαν στα 1,579 δις ευρώ από 1,537 δις ευρώ, σε πείσμα της Κομισιόν που ζήτησε εξηγήσεις για το ότι έχουν χαθεί δύο φορές οι προθεσμίες για την πλήρη εξόφληση. Τη διαφορά κάνουν πάλι τα νοσοκομεία, που… πρόλαβαν μέσα σε ένα μήνα και αύξησαν τα χρέη τους στα 359 εκατ. ευρώ από 294 εκατ. ευρώ το Δεκέμβριο, ενώ αυξήσεις- μικρές- καταγράφονται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση (+ 7 εκατ. ευρώ) και στα Νομικά Πρόσωπα (+ 6 εκατ. ευρώ)

Ως αντίβαρο στις παραπάνω αυξήσεις λειτούργησαν οι πληρωμές στον ΕΟΠΥΥ (- 49 εκατ. ευρώ) και στα Ασφαλιστικά Ταμεία (- 26 εκατ. ευρώ), ενώ συνεχίζεται το «ξεφόρτωμα» των εκκρεμών επιστροφών φόρου, που πλέον περιορίζονται σε 488 εκατ. ευρώ. Σημειωτέον ότι σε αυτά δεν περιλαμβάνονται οι εκκρεμείς επιστροφές από τα Τελωνεία και ειδικά για τις κατηγορίες ΕΦΚ και ΦΠΑ σε βιομηχανίες, ξενοδοχεία, αλιευτικά σκάφη και πλοία καθώς και όποιες επιστροφές πραγματοποιούνται από τα Τελωνεία και αφορούν ιδιώτες ή ελεύθερους επαγγελματίες.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

toyrismos

Τουρισμός στη Φθιώτιδα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Κατάλογος Επιχειρήσεων

Δείτε τις Επιχειρήσεις του Μητρώου μας

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Φθιώτιδας

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ειδικές Υπηρεσίες

INVESTMENT TOOLS


 
Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚτΠ του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
 


©Portal Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss