ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΕΛΣΤΑΤ: Μείωση των εργασιών στην βιομηχανία
21/03/2019
ΠΗΓΗ: ecnonomistas

πατήστε για μεγέθυνση

Μειωμένος κατά 7,6% εμφανίστηκε ο γενικός δείκτης του κύκλου εργασιών στη βιομηχανία τον Ιανουάριο σε σύγκριση με το αντίστοιχο περσινό διάστημα. Από την αύξηση 13,4% που είχε καταγραφεί το 2018 σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2017, η εικόνα δείχνει να έχει αντιστραφεί.

Σύμφωνα με την ΕΛΣΤΑΤ, η μείωση στον τζίρο των εγχώριων βιομηχανιών προήλθε, από τις μεταβολές των δεικτών των επιμέρους τομέων της βιομηχανίας, όπως η μείωση του δείκτη κύκλου εργασιών ορυχείων και λατομείων που έφτασε το 24,1%, ενώ μειώθηκε και ο κύκλος εργασιών μεταποιητικών βιομηχανιών κατά 7,4%.

Επιπλέον καταγράφηκε μείωση 16,5% του δείκτη εργασιών εξωτερικής αγοράς, ενώ αυξήθηκε κατά 0,6% ο δείκτης κύκλου εργασιών της εγχώριας αγοράς. Παράλληλα, ο γενικός δείκτης παρουσίασε μείωση 12,3% τον Ιανουάριο 2019 σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του Δεκεμβρίου 2018.

Ο μέσος Γενικός Δείκτης του δωδεκαμήνου Φεβρουαρίου 2018 - Ιανουαρίου 2019, σε σύγκριση με τον αντίστοιχο δείκτη του δωδεκαμήνου Φεβρουαρίου 2017 - Ιανουαρίου 2018, παρουσίασε αύξηση 9,4%, έναντι αύξησης 10,9% που σημειώθηκε από τη σύγκριση των αντίστοιχων προηγούμενων δωδεκαμήνων.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

toyrismos

Τουρισμός στη Φθιώτιδα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Κατάλογος Επιχειρήσεων

Δείτε τις Επιχειρήσεις του Μητρώου μας

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Φθιώτιδας

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ειδικές Υπηρεσίες

INVESTMENT TOOLS


 
Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚτΠ του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
 


©Portal Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss