ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Στα 17 δισ. ευρώ ο τζίρος του παρεμπορίου
22/04/2019
ΠΗΓΗ: protothema.gr

πατήστε για μεγέθυνση

Η αιμορραγία που προκαλεί το παρεμπόριο τόσο στη νόμιμη αγορά όσο και στα κρατικά ταμεία, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Ελληνικής Συνομοσπονδίας Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας (ΕΣΕΕ), εξακολουθεί να είναι τεράστια. 

 
Πλέον τα προϊόντα απομίμησης ή παραποίησης αντιστοιχούν στο 30% του συνολικού εμπορικού τζίρου! Και αυτό παρά το γεγονός ότι μόνο το 2018 κατασχέθηκαν πάνω από 1 εκατομμύριο παραποιημένα προϊόντα στις εφόδους που πραγματοποίησε το ΣΔΟΕ.

Οι προσπάθειες του κρατικού μηχανισμού μπορεί να έχουν ενταθεί το τελευταίο διάστημα, όμως τα κυκλώματα μοιάζουν με τη Λερναία Υδρα. Κόβεις ένα κεφάλι και αυτομάτως βγαίνουν δύο.

 
«Η μεγαλύτερη μάστιγα πλέον δεν είναι οι πλανόδιοι μικροπωλητές. Ακόμα και αυτοί δείχνουν να έχουν ξεπεραστεί με την εξέλιξη του παρεμπορίου», λέει στο «business stories» ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Γιώργος Καρανίκας. «Πλέον μιλάμε για ολόκληρα καταστήματα-αποθήκες τα οποία είτε λειτουργούν παράνομα είτε νόμιμα και διαθέτουν εκατοντάδες χιλιάδες παράνομα και απομιμητικά προϊόντα. Συνήθως τα συγκεκριμένα καταστήματα μπορεί να έχουν και διαδικτυακό κανάλι πωλήσεων, φυσικά μη πιστοποιημένο, απ' όπου πλέον γίνεται ένα μεγάλο κομμάτι της διακίνησης», προσθέτει. Γι' αυτό και συνιστά στους καταναλωτές να χρησιμοποιούν πιστοποιημένες πλατφόρμες πωλήσεων και να μην προσέχουν μόνο την τιμή σε αυτά που αγοράζουν διαδικτυακά.

Σε ό,τι αφορά το πεζοδρόμιο των λαθραίων προϊόντων, αυτό έχει μετακομίσει απ' τους κεντρικούς εμπορικούς δρόμους. Οι πλανόδιοι, όπως λέει ο κ. Καρανίκας, βρίσκονται τώρα είτε στις λεγόμενες «παραλαϊκές», δηλαδή σε παράνομους πάγκους που στήνονται περιμετρικά των λαϊκών αγορών, είτε σε στάσεις του ΗΣΑΠ και περιφερειακές στάσεις του μετρό σε ώρες αιχμής.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

toyrismos

Τουρισμός στη Φθιώτιδα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Κατάλογος Επιχειρήσεων

Δείτε τις Επιχειρήσεις του Μητρώου μας

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Φθιώτιδας

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ειδικές Υπηρεσίες

INVESTMENT TOOLS


 
Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚτΠ του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
 


©Portal Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss