ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ασφυκτιούν οι μικρομεσαίοι: Εκτός εξωδικαστικού τα χρέη μέχρι 20.000 ευρώ, ελάχιστες οι δόσεις
13/05/2019
ΠΗΓΗ: iefimerida.gr

πατήστε για μεγέθυνση

Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται χιλιάδες μικρομεσαίοι, αναμένοντας από το υπουργείο Οικονομικών βελτιώσεις στο πλαίσιο της ρύθμισης των 120 δόσεων, αφού οι διατάξεις που κατατέθηκαν στη Βουλή κρίνονται ανεπαρκείς για να μπορέσουν να εξοφλήσουν τα παλιά χρέη, εξυπηρετώντας παράλληλα τις τρέχουσες υποχρεώσεις.

Οι επίμαχες διατάξεις ορίζουν ότι για οφειλές από πάγιες φορολογικές υποχρεώσεις (π.χ. φόρος εισοδήματος), αυτές μπορούν να ρυθμιστούν ως και σε 18 δόσεις, αντί των 12 που ισχύουν σήμερα.

Η αρχική «παγωμάρα» έγινε μεγαλύτερη, όταν άκουσαν από το υπουργείο Οικονομικών, ότι η επιλογή του Εξωδικαστικού είναι ίσως πιο ελκυστική, εξ ου και οι πιέσεις που ασκήθηκαν από την πρώτη στιγμή προς το οικονομικό επιτελείο για βελτίωση αυτών των διατάξεων.

Τι ισχύει για τις οφειλές έως 20.000 ευρώ

Από τις προκαταρκτικές συζητήσεις στην αρμόδια Επιτροπή της Βουλής, προέκυψε ότι όντως το υπουργείο Οικονομικών θα επανεξετάσει τον αριθμό των δόσεων, ειδικά όσον αφορά στις ομόρρυθμες, για να φτάσουν ενδεχομένως ως τις 60, ενώ αναζητείται νομική φόρμουλα για τα προσωπικά χρέη των εταίρων Ο.Ε. ή Ε.Ε. ή ακόμα και μονοπρόσωπων ΕΠΕ. Γιατί «καίγονται» οι μικρομεσαίοι; Γιατί πολύ απλά γι’ αυτούς δεν υπάρχει η εναλλακτική του Εξωδικαστικού.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

toyrismos

Τουρισμός στη Φθιώτιδα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Κατάλογος Επιχειρήσεων

Δείτε τις Επιχειρήσεις του Μητρώου μας

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Φθιώτιδας

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ειδικές Υπηρεσίες

INVESTMENT TOOLS


 
Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚτΠ του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
 


©Portal Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss