ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Έρχονται έξι «φοροανάσες» για τις επιχειρήσεις
10/07/2019
ΠΗΓΗ: newmoney.gr

πατήστε για μεγέθυνση

Με έξι μέτρα ανακούφισης της επιχειρηματικότητας από το άγος της υπερφορολόγησης, θα επιχειρήσει να βάλει μπρος την ελληνική οικονομία το νέο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης.

Το σχέδιο περιλαμβάνει:

-Τη μείωση του φορολογικού συντελεστή στα επιχειρηματικά κέρδη στο 20% από 28% που είναι σήμερα, σε δύο δόσεις. Η πρώτη το 2020 όταν και ο συντελεστής θα διαμορφωθεί στο 25% και δεύτερη το 2021 στο 20%.

 -Το σχέδιο προβλέπει και τη μείωση της φορολογίας στα μερίσματα, από 10%, στο 5% από το 2020, μειώνοντας τον μεσοσταθμικό συντελεστής φορολόγησης των επιχειρήσεων από το 36,1% που είναι σήμερα, σημαντικά κάτω από το 30%.

-Τα θετικά νέα για την επιχειρηματικότητα συμπεριλαμβάνουν την κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος σε διάστημα δύο χρόνων.

 -Την αναστολή του ΦΠΑ στην οικοδομική δραστηριότητα για τρία χρόνια.
-Την αναστολή του φόρου υπεραξίας.

–Τη μείωση του ΦΠΑ με καθιέρωση δύο συντελεστών 11% και 22%, από 13% και 24% σήμερα.

Επίσης το σχέδιο της κυβέρνησης για τα φυσικά πρόσωπα  στο φορολογικό πεδίο προβλέπει εισαγωγικό συντελεστή 9% (από 22% σήμερα) και τον ανώτατο στο 40% (από 45%), ενώ το αφορολόγητο θα διατηρηθεί στα σημερινά επίπεδα, δηλαδή στα 8.636 ευρώ. Ο εισαγωγικός συντελεστής 9% θα αφορά εισοδήματα έως 10.000 ευρώ, ενώ πάνω από αυτόν θα υπάρχουν τουλάχιστον πέντε φορολογικά κλιμάκια.

 Στο πακέτο περιλαμβάνεται ακόμα η σταδιακή κατάργηση της «έκτακτης» εισφοράς αλληλεγγύης, η οποία καθιερώθηκε με το άρθρο 29 του ν. 3986/2011 στα εισοδήματα άνω των 12.000 ευρώ των φυσικών προσώπων και η οποία θα έπρεπε να έχει καταργηθεί στα τέλη του 2014 και η μείωση του ΕΝΦΙΑ κατά 30% για όλους εντός της πρώτης διετίας.

Το κόστος του μέτρου ανέρχεται στα 850 εκατ. ευρώ.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

toyrismos

Τουρισμός στη Φθιώτιδα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Κατάλογος Επιχειρήσεων

Δείτε τις Επιχειρήσεις του Μητρώου μας

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Φθιώτιδας

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ειδικές Υπηρεσίες

INVESTMENT TOOLS


 
Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚτΠ του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
 


©Portal Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss