ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Παρουσιάστηκε στο ΕΒΕ ο Μηχανισμός Διάγνωσης Αναγκών της Αγοράς Εργασίας απο το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας & Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ)
19/07/2019
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Πραγματοποιήθηκε το μεσημέρι της Πέμπτης 18 Ιουλίου 2019 στο Επιμελητήριο Φθιώτιδας η παρουσίαση του μηχανισμού διάγνωσης αναγκών της αγοράς εργασίας από το Εθνικό Ινστιτούτο Εργασίας & Ανθρώπινου Δυναμικού (ΕΙΕΑΔ). Η παρουσίαση έγινε από τον Πρόεδρο & Γενικό Δ/ντη κ. Θανάση Ζαχαρόπουλο, καθώς και από το στέλεχος του Ινστιτούτου κ. Βάϊο Κώτσιο, κατόπιν σχετικής πρόσκλησης από το Επιμελητήριο Φθιώτιδας. Σύμφωνα με τον πρόεδρο του Εθνικού Ινστιτούτου Εργασίας και Ανθρώπινου Δυναμικού, μέσω του Μηχανισμού η στόχευση όχι μόνο για διάγνωση αλλά και για γνώση των αναγκών της αγοράς εργασίας περνά μέσα από τη δρομολόγηση των τοπικών αναπτυξιακών παρατηρητηρίων σε κάθε δήμο της χώρας, με την καθολική καταγραφή των αναπτυξιακών αναγκών και ειδικότερα των αναγκών της αγοράς εργασίας σε επαγγέλματα και δεξιότητες. Σκοπός του Μηχανισμού είναι η παροχή αξιόπιστων δεδομένων κατά τον σχεδιασμό των πολιτικών απασχόλησης, καταπολέμησης της ανεργίας, επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, εκπαίδευσης και εν γένει των πολιτικών ανάπτυξης του ανθρώπινου δυναμικού. Η ειδική διαδραστική πλατφόρμα που έχει δημιουργηθεί προσφέρει χρήσιμα στοιχεία και συμπεράσματα για τις ανάγκες των επιχειρήσεων σε σχέση με την αγορά εργασίας και τα δυναμικά επαγγέλματα τόσο σε εθνικό όσο και σε περιφερειακό/τοπικό επίπεδο. Η συγκεκριμένη διαδικτυακή πύλη, έχει ενοποιήσει στοιχεία από όλους τους εμπλεκόμενους φορείς και αποτυπώνει σε πραγματικό χρόνο δεδομένα και ευρήματα στις ακόλουθες ενότητες:

-Παρουσίαση δεδομένων της αγοράς εργασίας

-Απασχόληση (απασχολούμενοι ανά επαγγελματική κατηγορία, ανά κλάδο και ανά εκπαιδευτικό επίπεδο)

-Νέες θέσεις εργασίας ανά κλάδο, Περιφέρεια, Περιφερειακή Ενότητα, Επάγγελμα και Δήμο

-Ανεργία

-Επιχειρηματική δραστηριότητα

-Δυναμισμός επαγγελμάτων και κλάδων

-Χαρακτηριστικά επαγγελματικών κατηγοριών

-Ιεράρχηση θέσεων εργασίας στις Περιφέρειες, Περιφερειακές Ενότητες και Δήμους

-Δεξιότητες (επίπεδα δεξιοτήτων, κενές θέσεις εργασίας)

-Έρευνα πεδίου σε επιχειρήσεις

-Αναλύσεις απασχόλησης ανά επάγγελμα και κλάδο

Μεταβολές μισθωτής εργασίας ανά επάγγελμα

-Θέσεις εργασίας στους Δήμους

-Εγγεγραμμένη ανεργία και ενεργή επιχειρηματική δραστηριότητα για κάθε μία από τις 13 Περιφέρειες της χώρας.

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κ. Αθανάσιος Κυρίτσης, τόνισε ότι το συγκεκριμένο εργαλείο καθίσταται ουσιαστικός «συνεργάτης» των φορέων που καλούνται να ασκήσουν πολιτική, προκειμένου τα προγράμματα που εκπονούνται να είναι περισσότερο στοχευμένα, να έχουν μεγαλύτερη απορροφητικότητα και αποτελεσματικότητα μακροπρόθεσμα στη μείωση της ανεργίας. Η συντονισμένη συνεργασία τοπικού, περιφερειακού και εθνικού επιπέδου σε σχέση με τα δεδομένα, τις επεξεργασίες και τις προβλέψεις της αγοράς εργασίας που προκύπτουν από τον Μηχανισμό Διάγνωσης Αναγκών της Αγοράς Εργασίας, θα δώσουν ερεθίσματα στη δημόσια διοίκηση και αυτοδιοίκηση για τον σχεδιασμό πολιτικών και προγραμμάτων.

Δείτε την εφαρμογή ΕΔΩ

IMG_2473_F22569.JPG

IMG_2475_F22601.JPG

IMG_2477_F22631.JPG

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

toyrismos

Τουρισμός στη Φθιώτιδα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Κατάλογος Επιχειρήσεων

Δείτε τις Επιχειρήσεις του Μητρώου μας

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Φθιώτιδας

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ειδικές Υπηρεσίες

INVESTMENT TOOLS


 
Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚτΠ του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
 


©Portal Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss