ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Έρχονται αλλαγές στον εξωδικαστικό συμβιβασμό
30/07/2019
ΠΗΓΗ: protothema.gr

πατήστε για μεγέθυνση

Aλλαγές στο πλαίσιο του εξωδικαστικού συμβιβασμού ώστε να επιταχυνθούν οι διαδικασίες  και να καλύψουν μεγαλύτερο αριθμό επιχειρήσεων  δρομολογούνται από το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων.

Οι αλλαγές συζητήθηκαν κατά τη διάρκεια σύσκεψης που είχε χθες ο  υπουργός Άδωνις Γεωργιάδης με την Ελληνική Ένωση Τραπεζών.

Στη σύσκεψη εκτός του προέδρου της ΕΕΤ, Γ. Χατζηνικολάου, συμμετείχαν ο ειδικός γραμματέας διαχείρισης ιδιωτικού χρέους, Φώτης Κουρμούσης, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΤΕ, Παύλος Μυλωνάς, ο Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Eurobank Ergasias, Κων. Βασιλείου, ο Ανώτερος Γενικός Διευθυντής της Τράπεζας Πειραιώς, Βασ. Κουτεντάκης, ο Αναπληρωτής CEO της Alpha Bank, Αρτ. Θεοδωρίδης και η γενική γραμματέας της ΕΕΤ, κα Χαρ. Απαλλαγάκη.

 

Ο  υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων επεσήμανε για τον εξωδικαστικό συμβιβασμό πως είναι λίγες οι υποθέσεις που ολοκληρώνονται, σε σχέση με τα αιτήματα που δέχεται η  πλατφόρμα και υπογράμμισε πως απαιτούνται ευκολότερες  και λιγότερο δαπανηρές διαδικασίες. Συμφωνήθηκε οι δύο πλευρές να εξετάσουν άμεσα προτάσεις βελτίωσης του πλαισίου του εξωδικαστικού συμβιβασμού. Ήδη η κ. Απαλλαγάκη και ο κ.Κουρμούσης επεξεργάζονται σχέδια  για την απλοποίηση της διαδικασίας.

Στη σύσκεψη ο κ. Γεωργιάδης ζήτησε από τις τράπεζες να αυξήσουν τους ρυθμούς των  χορηγήσεων  δίνοντας έμφαση σε ό,τι αφορά τα κοινοτικά κονδύλια τα οποία προορίζονται  για  μικρές επιχειρήσεις.

 

Τέλος ο κ. Γεωργιάδης δήλωσε πρόθυμος να αναπτύξει μεσολαβητικό ρόλο και να αναλάβει πρωτοβουλίες μεταξύ τραπεζών και επιχειρήσεων ώστε να βρεθούν λύσεις σε υποθέσεις μεγάλων «κόκκινων» δανείων που χρονίζουν.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

toyrismos

Τουρισμός στη Φθιώτιδα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Κατάλογος Επιχειρήσεων

Δείτε τις Επιχειρήσεις του Μητρώου μας

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Φθιώτιδας

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ειδικές Υπηρεσίες

INVESTMENT TOOLS


 
Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚτΠ του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
 


©Portal Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss