ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

1ο φεστιβάλ τοπικών προϊόντων Δυτικής Φθιώτιδας -- «Ο τόπος μας, τα προϊόντα μας – ένα ταξίδι γνωριμίας & γευσιγνωσίας»
11/12/2019
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Ο Δήμος Μακρακώμης, το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, ο Εμπορικός Σύλλογος Σπερχειάδας & η Κοινότητα Σπερχειάδας συνδιοργανώνουν το 1ο φεστιβάλ τοπικών προϊόντων Δυτικής Φθιώτιδας, την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου 2019 στις 10:00 π.μ. στην Κεντρική Πλατεία Αθανασίου & Μαίρης Ακρίδα, στη Σπερχειάδα.

chrismas-sperx_F24376.jpgΣτόχος μας είναι μέσα από ένα φεστιβάλ γεύσεων, οι τοπικοί φορείς να λειτουργήσουν ως ομπρέλα των ντόπιων ελληνικών προϊόντων, τροφίμων και ποτών και να προσελκύσουν στοχευμένους επισκέπτες – επαγγελματίες, με απώτερο σκοπό να τους γνωρίσουν με τα παραδοσιακά προϊόντα της Δυτικής Φθιώτιδας.

Κύριο μέλημά μας είναι να ταυτίσουμε την τοπική παραγωγή, τα τοπικά προϊόντα με το μέρος παραγωγής και να κάνουμε ευρύτερα γνωστό τον τόπο και τον τρόπο με τον οποίο παράγονται. Είναι αναγκαίο τα τοπικά μας προϊόντα, να βγουν δυναμικά στο εξωγενές περιβάλλον και να πάρουν τη θέση που τους αξίζει.

Η βασική ιδέα είναι η δημιουργία μιας «γιορτής» τροφίμων & ποτών, η οποία θα αποτελέσει την αρχή για αντίστοιχες ενέργειες στο μέλλον. Σκοπός του όλου εγχειρήματος είναι η ενίσχυση της τοπικής οικονομίας, η ανάδειξη της ταυτότητας της περιοχής και η προβολή στο ευρύτερο καταναλωτικό κοινό, η δημιουργία συνεργασιών και τόπων τουριστικού προορισμού.

Σύνθημά μας: «Αναδεικνύουμε την περιοχή μας – Αναδεικνύουμε τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας».

Δύναμή μας είναι οι πόροι της περιοχής, η περιοχή μας, το αγροτικό περιβάλλον, η γνώση, η διάθεσή μας να ζήσουμε ποιοτικά στην ύπαιθρο.

Οι επιχειρήσεις που θα μετέχουν, δραστηριοποιούνται στα πλαίσια του αγροτουρισμού, της παραγωγής και μεταποίησης τοπικών προϊόντων, επιχειρήσεις με παραδοσιακά προϊόντα και παραδοσιακές τεχνικές συνδεδεμένες με τις πλουτοπαραγωγικές πηγές και ιδιαιτερότητες της περιοχής μας.

Σας περιμένουμε όλους σε αυτή τη γιορτή γαστρονομίας!

 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

toyrismos

Τουρισμός στη Φθιώτιδα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Κατάλογος Επιχειρήσεων

Δείτε τις Επιχειρήσεις του Μητρώου μας

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Φθιώτιδας

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ειδικές Υπηρεσίες

INVESTMENT TOOLS


 
Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚτΠ του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
 


©Portal Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss