ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΣΕΒΕ: «Πρωταθλήτρια» εξαγωγών η Στερεά Ελλάδα
17/12/2019
ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

πατήστε για μεγέθυνση

Τη σημαντικότερη ποσοστιαία ενίσχυση εξαγωγών κατά 26,5%, δηλαδή 301,8 εκατ. ευρώ, παρουσίασε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, σύμφωνα με το Ινστιτούτο Εξαγωγικών Ερευνών και Σπουδών (ΙΕΕΣ) του ΣΕΒΕ, που κατάρτισε για ακόμη μία χρονιά τη μελέτη με τίτλο «Χαρτογράφηση της εξαγωγικής δραστηριότητας της Ελλάδας ανά περιφέρεια και περιφερειακή ενότητα», για το διάστημα 2014-2018.

Συγκεκριμένα, η εξαγωγική δραστηριότητα της Στερεάς Ελλάδας για το παραπάνω διάστημα διαμορφώθηκε σε 1,4 δισ. ευρώ για πρώτη φορά στην ιστορία, ενώ παράλληλα κατάφερε να μειώσει το εμπορικό της έλλειμμα κατά 281,4 εκατ. ευρώ, δηλαδή 63,9% με αποτέλεσμα αυτό να διαμορφωθεί σε 158,6 εκατ. ευρώ, καθώς οι εισαγωγές κατέγραψαν ισχνή αύξηση κατά 20,5 εκατ. ευρώ.

Γενικότερα, το 2018 αποτέλεσε μία χρονιά-σταθμό για τις ελληνικές εξαγωγές, καθώς για πρώτη φορά ξεπεράστηκε το φράγμα των 33 δισ ευρώ., επιτυγχάνοντας παράλληλα και βελτίωση της εξαγωγικής μας επίδοσης (εξαγωγές αγαθών ως % ΑΕΠ) από 16,0% το 2017, σε 17,9% το 2018.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της μελέτης, οι ελληνικές εξαγωγές ανήλθαν σε 33,1 δισ. ευρώ. το 2018 έναντι 28,5 δισ. ευρώ το 2017, καταγράφοντας αύξηση κατά 16,1%, δηλαδή 4,6 δισ. ευρώ, με τις εισαγωγές της χώρας να παρουσιάζουν επίσης άνοδο κατά 9,5%, δηλαδή 4,7 δισ. και να διαμορφώνονται στο ποσό-ρεκόρ των 53,8 δισ. ευρώ.

«Η εξωστρέφεια είναι ένας μεγάλος στόχος που «χτίζεται» σταθερά και σταδιακά χρόνια τώρα. Δημιουργούμε εργαλεία, ενισχύουμε την εκθεσιακή μας πολιτική, ενθαρρύνουμε τις επιχειρήσεις με συμμετοχές σε Ευρώπη,  Ασία, Αμερική. Διαβάζοντας τα πρόσφατα αποτελέσματα ξέρουμε ότι είμαστε μέρος αυτής της νίκης. Αυτό μας δίνει δύναμη για να συνεχίσουμε προς την ίδια κατεύθυνση», ανέφερε ο περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, σχολιάζοντας τα αποτελέσματα της έρευνας του ΣΕΒΕ.

naftemporiki.gr

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

toyrismos

Τουρισμός στη Φθιώτιδα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Κατάλογος Επιχειρήσεων

Δείτε τις Επιχειρήσεις του Μητρώου μας

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Φθιώτιδας

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ειδικές Υπηρεσίες

INVESTMENT TOOLS


 
Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚτΠ του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
 


©Portal Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss