ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Αύξηση νέων επιχειρήσεων και θέσεων εργασίας - Χαμηλοί μισθοί
20/12/2019
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση

«Θετική η αποτίμηση στα αποτελέσματα της ηλεκτρονικής καταγραφής των ετήσιων ροών απασχόλησης στο πληροφοριακό σύστημα "Εργάνη" για το 2019. Οι νομοθετικές παρεμβάσεις της κυβέρνησης Μητσοτάκη, οι διαθρωτικές αλλαγές, που τολμήσαμε στην αγορά εργασίας, το νέο αυστηρό πλαίσιο καταπολέμησης της παραβατικότητας στην αγορά εργασίας με τους αυξημένους ελέγχους και οι αναπτυξιακές προοπτικές, αρχίζουν να αποδίδουν στο σύνολο της απασχόλησης και της οικονομίας, με τη δημιουργία νέων επιχειρήσεων και νέων θέσεων εργασίας» αναφέρει ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων Γιάννης Βρούτσης, σε γραπτή δήλωσή του σχετικά με την ετήσια έκθεση «ΕΡΓΑΝΗ» για το 2019. Ο κ. Βρούτσης τονίζει ότι τo 2020 αποτελεί το έτος-ορόσημο της νέας δεκαετίας, που ξεκινάει με τους καλύτερους οιωνούς για τους εργαζόμενους και την Ελλάδα.

Τι δείχνουν τα στοιχεία της «Εργάνη»

Σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιεύθηκαν, παρατηρείται ότι το 2019 ο συνολικός αριθμός των επιχειρήσεων που απασχολούν προσωπικό αυξήθηκε κατά 3,07% σε σχέση με το 2018. Οι θέσεις απασχόλησης το 2019 σε σχέση με τον προηγούμενο χρόνο αυξήθηκαν κατά 4,45%. Διαπιστώνεται, επίσης, ότι ο συνολικός αριθμός των εργαζομένων κατά το έτος 2019 αυξήθηκε κατά 78.391 σε σχέση με το 2018, δηλαδή ποσοστό αύξησης 4,11%.

Σημειώνεται ότι το 2019 αυξήθηκαν οι εργαζόμενοι πλήρους απασχόλησης κατά 5,02% σε σχέση με το 2018. Από το σύνολο των νεοεισελθέντων εργαζομένων στην αγορά εργασίας, το 83,83% απασχολείται με συμβάσεις πλήρους απασχόλησης. Επιπλέον, αυξήθηκε, στο σύνολο της μισθωτής εργασίας, το ποσοστό πλήρους απασχόλησης σε σχέση με το προηγούμενο έτος κατά 0,6%. Το 2019, καταγράφηκε μείωση των εργαζομένων με αμοιβές χαμηλής κλίμακας σε σχέση με το 2018.

Χαμηλοί μισθοί

Σύμφωνα, πάντως, με τα στοιχεία, το μεγαλύτερο ποσοστό από τους συνολικά 1,986 εκατ. εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα πληρώνεται με ιδιαιτέρως χαμηλούς μισθούς. Μάλιστα, 1 στους 3 εισπράττει κάτω από 700 ευρώ μηνιαίως.

Συγκεκριμένα:

* Λιγότερα από 500 ευρώ εισπράττουν 406.416 εργαζόμενοι.

* Στη ζώνη 401-600 ευρώ βρίσκονται 65.179 εργαζόμενοι. Η συγκεκριμένη ομάδα εμφανίζεται μειωμένη κατά 150.971 άτομα, γεγονός που εκτιμάται πως οφείλεται στην αύξηση του κατώτατου και την κατάργηση του υποκατώτου μισθού.

* Αυξημένη κατά 59.484 άτομα είναι η κατηγορία 601-700 ευρώ και φτάνει τις 233.116 άτομα.

* Συνολικά 248.027 εργαζόμενοι λαμβάνουν κάθε μήνα 701 έως 800 ευρώ. Ο αριθμός είναι μεγαλύτερος κατά 79.737.

ergani1.png

MailΑποστολή με email PrintΕκτυπώσιμη μορφή


 

toyrismos

Τουρισμός στη Φθιώτιδα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
chamber business catalogue

Κατάλογος Επιχειρήσεων

Δείτε τις Επιχειρήσεις του Μητρώου μας

περισσότερα
business directory

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Φθιώτιδας

περισσότερα

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

INVESTMENT TOOLS
ELEARNING
ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΒΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Ζωντανές Συνδέσεις
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΕΜΗ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΕΒΕ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ
ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ

ΦΘΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ AGORA - MINISTRY OF FOREIGN AFFAIRS ENTERPRICE GREECE YOUR EUROPE

ktp  kps
Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚτΠ του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
gr  eu


©Portal Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss