ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Μπαίνει μπλόκο στις επιστροφές φόρου - Συμψηφισμός με οφειλές ακόμα και για δημοτικές κλήσεις
03/02/2020
ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr

πατήστε για μεγέθυνση

Η σχετική νομοθετική διάταξη, σύμφωνα με την Realnews αναμένεται να περιληφθεί στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο που ετοιμάζεται και θα προβλέπει την επέκταση του αυτόματου συμψηφισμού οφειλών και απαιτήσεων σε όλους τους φορείς της Γενικής Κυβέρνησης από το 2020, με ορίζοντα εφαρμογής και ανάπτυξης εντός τριών ετών. Αυτό σημαίνει ότι εάν ένας φορολογούμενος έχει βεβαιωμένες οφειλές προς οποιονδήποτε φορέα του δημοσίου, η ΑΑΔΕ θα συμψηφίζει το ποσό που πρέπει να του επιστραφεί με αυτό που οφείλει.

Για παράδειγμα, οι οφειλές προς τους ΟΤΑ για δημοτικά τέλη ή κλήσεις ή τα πρόστιμα για αυθαίρετα θα συμψηφίζονται με επιστροφές από φόρο εισοδήματος που ενδεχομένως δικαιούνται. Σε αυτήν την φάση εξαιρούνται από τη διαδικασία του συμψηφισμού οφειλές σε ΔΕΚΟ, αλλά υπάρχει σκέψη σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, να υλοποιηθεί σε μεταγενέστερο στάδιο το μέτρο, εφόσον συντρέχουν οι προϋποθέσεις και δεν υπάρχουν νομικά κωλύματα.

Η ΑΑΔΕ φέτος έτρεξε μαζικά την διαδικασία των αυτόματων συμψηφισμών των επιστροφών φόρου εισοδήματος που αφορούσαν τα έτη 2015-2019 με μη ρυθμισμένα χρέη των φορολογουμένων, κυρίως τον ΕΝΦΙΑ. Εάν προκύπτει μετά τον συμψηφισμό η επιστροφή κάποιου, έστω και πολύ μικρού ποσού, αυτό θα πιστώνεται στον λογαριασμό του φορολογουμένου.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

toyrismos

Τουρισμός στη Φθιώτιδα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Κατάλογος Επιχειρήσεων

Δείτε τις Επιχειρήσεις του Μητρώου μας

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Φθιώτιδας

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ειδικές Υπηρεσίες

INVESTMENT TOOLS


 
Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚτΠ του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
 


©Portal Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss