ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

SOS προς τους Ασφαλιστικούς Διαμεσολαβητές: ΠΙΣΤΟΠΟΙΗΤΙΚΑ ΕΠΑΝΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ-ΕΠΑΝΑΠΙΣΤΟΠΟΙΗΣΗΣ ΓΝΩΣΕΩΝ
07/02/2020
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση

Ενημερώνουμε όλους τους διαμεσολαβούντες στην ιδιωτική ασφάλιση (φυσικά & νομικά πρόσωπα) ανεξαρτήτως ανανέωσης αδείας εξασκήσεως επαγγέλματος, ότι θα πρέπει όλοι ανεξαιρέτως    έως  31-3-2020 να προσκομίσουν τα πιστοποιητικά επανεκπαίδευσης και επαναπιστοποίησης γνώσεων βάση α) της Απόφασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της Τράπεζας Ελλάδος (αρ.45/21-11-2014) που δημοσιεύθηκε στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως (τεύχος δεύτερο αρ.φύλλου 3350) και β) του Ν.4583/18-12-2018. Η ανωτέρω απόφαση ορίζει ότι οι διαμεσολαβητές θα πρέπει να συμπληρώνουν 75 ώρες εκπαίδευσης ανά πενταετία, προκειμένου να επαναπιστοποιούνται και να μπορούν να συνεχίζουν να ασκούν το επάγγελμά τους.

          Ως έναρξη της περιόδου των πέντε ετών νοείται η ημερομηνία που έκαστο πρόσωπο έχει αποκτήσει το πιστοποιητικό επαγγελματικών γνώσεων (Βεβαίωση επιτυχίας στις εξετάσεις Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών). Καθώς η πενταετία συναρτάται με την ημερομηνία αυτή, η λήξη της περιόδου των πέντε ετών είναι διαφορετική για κάθε υπόχρεο πρόσωπο.

          Ως έναρξη της περιόδου των πέντε ετών ορίστηκε η 12η ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2014 (ημερομηνία δημοσίευσης της απόφασης στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως). Για τα πρόσωπα αυτά η πενταετία λήγει στις 11 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ 2019. Στα υπόχρεα πρόσωπα περιλαμβάνονται και εκείνα που δεν ασκούν αλλά προτίθενται να ασκήσουν το επάγγελμα του (αντ)ασφαλιστικού διαμεσολαβητή. Δηλαδή εάν το πιστοποιητικό γνώσεων αποκτήθηκε:

-Πριν τις 12/12/2014 η πενταετία αρχίζει στις 12/12/2014.

-Μετά τις 12/12/2014 η πενταετία αρχίζει από την ημερομηνία του πιστοποιητικού γνώσεων.

Διευκρινίζεται ότι για τους διαμεσολαβητές οι οποίοι απέκτησαν το πιστοποιητικό γνώσεων από 1/1/2019, αυτοί υποχρεούνται σε επαγγελματική εκπαίδευση διάρκειας 15 ωρών κατ’ έτος, ισομερώς κατανεμημένες μεταξύ των τριών γνωστικών πεδίων (Τομείς Α,Β,Γ).

Τα πιστοποιητικά επαναπιστοποίησης γνώσεων προσκομίζονται στην αρμόδια εποπτική αρχή (Επιμελητήρια) εντός του πρώτου τριμήνου του έτους που έπεται εκείνου της διενέργειας των σχετικών σεμιναρίων, ως προϋπόθεση για τη διατήρηση της εγγραφής στο ειδικό μητρώο Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών.

Επισημαίνεται ότι σε περίπτωση που δεν προσκομισθούν στην αρμόδια αρχή τα πιστοποιητικά επανεκπαίδευσης και επαναπιστοποίησης είτε κατά την λήξη της εκάστοτε πενταετίας είτε κατ’ έτος αναλογικά με την ημερομηνία απόκτησης του πιστοποιητικού γνώσεων, τότε η αρμόδια αρχή σύμφωνα με τον νόμο ΥΠΟΧΡΕΟΥΤΑΙ ΣΕ ΔΙΑΓΡΑΦΗ των εν λόγω ασφαλιστικών διαμεσολαβητών.

 

                 

 

ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ

MailΑποστολή με email PrintΕκτυπώσιμη μορφή


 

toyrismos

Τουρισμός στη Φθιώτιδα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
chamber business catalogue

Κατάλογος Επιχειρήσεων

Δείτε τις Επιχειρήσεις του Μητρώου μας

περισσότερα
business directory

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Φθιώτιδας

περισσότερα

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

INVESTMENT TOOLS
ELEARNING
ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΒΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Ζωντανές Συνδέσεις
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΕΜΗ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΕΒΕ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ
ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ

ΦΘΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ AGORA - MINISTRY OF FOREIGN AFFAIRS ENTERPRICE GREECE YOUR EUROPE

ktp  kps
Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚτΠ του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
gr  eu


©Portal Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss