ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Τέλος στις ελληνικές «πατέντες» φοροδιαφυγής με την σύνδεση Taxisnet και ταμειακών μηχανών
18/02/2020
ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr

πατήστε για μεγέθυνση

Η διασύνδεση ταμειακών μηχανών με το Taxisnet η οποία θα εφαρμοστεί τους επόμενους μήνες στη χώρα μας, θα βάλει τέλος σε κάθε είδους ευρηματική απάτη των επιχειρηματιών με σκοπό την φοροδιαφυγή.

Αναλυτικά, με απόφαση της ΑΑΔΕ, προβλέπεται ότι ακόμη και ανά λεπτό της ώρας θα συνδέονται οι ταμειακές μηχανές με το Taxis για να αποστέλλουν σε αυτό όλα τα δεδομένα σχετικά με τις αποδείξεις που θα έχουν εκδοθεί.

Με απόφαση του Διοικητή της ΑΑΔΕ, κ. Γιώργου Πιτσιλή καθορίζονται οι προυποθέσεις που πρέπει να πληρούν οι ταμειακές μηχανές και οι αντίστοιχοι φορολογικοί μηχανισμοί, προκειμένου να συνδεθούν με το Taxis το αργότερο έως τις 6 Ιουνίου 2020. Επίσης, σ΄αυτήν προβλέπεται ότι κάθε εκδιδόμενη απόδειξη θα φέρει μοναδικό κωδικό απεικόνισης τύπου QR, που θα εξασφαλίζει την εγκυρότητα, τη μοναδικότητα αλλά και την προέλευση της.

Σύμφωνα με την απόφαση της ΑΑΔΕ τα χρονικά διαστήματα που θα γίνεται αυτόματη διασύνδεση των ταμειακών με το taxis για την αποστολή των δεδομένων των αποδείξεων που θα εκδίδονται είναι τα ακόλουθα:

 

Κάθε 1 λεπτό. Η συχνότητα σε αυτήν την περίπτωση είναι 1.440 αποστολές το 24ωρο.
Κάθε 15 λεπτά. Η συχνότητα σε αυτήν την περίπτωση είναι 96 αποστολές το 24ωρο.
Κάθε 1.440 λεπτά (δηλαδή κάθε 24 ώρες). Η συχνότητα σε αυτήν την περίπτωση είναι 1 αποστολή το 24ωρο.

Πολλοί ιδιοκτήτες επιχειρήσεων υπήρξαν ευρηματικοί στο πέρασμα των χρόνων μη αποδίδοντας το ΦΠΑ που εισέπρατταν από τους πελάτες.

Σε έλεγχο που προγματοποίησαν ελεγκτές της ΑΑΔΕ το καλοκαίρι του 2018 στο Γαϊδουρονήσι ανακάλυψαν... θησαυρό. Οι ελεγκτές προσποιήθηκαν τους πελάτες και διαπίστωσαν ότι σε κάθε συναλλαγή οι αποδείξεις εκδίδονταν κανονικά από τις ταµειακές µηχανές ωστόσο μετά από έλεγχο ανακάλυψαν ότι οι ταμειακές απλώς... δεν υπήρχαν. Οι ταµειακές µηχανές εµφανίζονταν να ανήκουν σε σουβλατζίδικο που λειτουργούσε πριν από χρόνια στην Αττική και είχε κλείσει. 

Button «πανικού»

 

Άλλη μία ιστορία ελληνικής ευρεσιτεχνίας ανακαλύφθηκε το 2018 στη Μύκονο. Σε παραλιακό bar οι ελεγκτές εµφανίστηκαν ως πελάτες. Παρατήρησαν ότι όλα τα προϊόντα που πήγαιναν προς τους πελάτες δεν είχαν απόδειξη. Οταν αποκάλυψαν στους υπευθύνους την ιδιότητά τους, διαπίστωσαν ότι µέσα σε λίγα λεπτά στον εκτυπωτή του φορολογικού µηχανισµού εκτυπώθηκαν εκατοντάδες αποδείξεις. Οι αποδείξεις, µάλιστα, εµφάνιζαν διαφορετική ώρα έκδοσης, ακόµη και µερικές ώρες νωρίτερα! Τι είχε κάνει λοιπόν οι επιχείρηση; Είχε κάνει χρήση του λεγόμενου κουμπιού «πανικού» εκδίδοντας δεκάδες αποδείξεις σε διαφορετικές ώρες και σε λίγα δευτερόλεπτα. Έτσι φαίνοταν νόμιμη. 

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

toyrismos

Τουρισμός στη Φθιώτιδα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Κατάλογος Επιχειρήσεων

Δείτε τις Επιχειρήσεις του Μητρώου μας

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Φθιώτιδας

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ειδικές Υπηρεσίες

INVESTMENT TOOLS


 
Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚτΠ του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
 


©Portal Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss