ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Ξεκινούν οι έλεγχοι σε ελαιόλαδο και σπορέλαια
05/03/2020
ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr

πατήστε για μεγέθυνση

Οι έλεγχοι της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή επεκτείνονται και στη διάθεση ελαιολάδων και σπορέλαιων, όπως έκανε γνωστό σήμερα σε σχετική ανακοίνωση της κοινοποιώντας και τα πρόσφατα αποτελέσματα των ελέγχων που διενήργησε.

Πρόστιμα συνολικού ύψους 28.800 ευρώ επιβλήθηκαν κατά τη διάρκεια των ελέγχων της περασμένης εβδομάδας για την πάταξη του παρεμπορίου.

Το υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων και η γενική γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή ανακοίνωσαν την εβδομαδιαία επιχειρησιακή δραστηριότητα των μηχανισμών ελέγχου για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου, ενώ γνωστοποιήθηκε ότι, μετά τη δημοσίευση της ΥΑ 16040/2020 του υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων στο ΦΕΚ Β' 527/19-2-2020‬, αναφορικά με τη «Διάθεση ελαιολάδων και σπορέλαιων», οι έλεγχοι της γενικής γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή επεκτείνονται και σε αυτό το πεδίο ελέγχου.

Σε ό,τι αφορά τα αποτελέσματα των ελέγχων:

 

1. Κατά το χρονικό διάστημα από 24.02.2020 έως 01.03.2020 οι πραγματοποιούμενοι έλεγχοι (συνολικά 348 έλεγχοι) αυξήθηκαν κατά 34% σε σύγκριση με την προηγούμενη εβδομάδα (17.02.2020 έως 23.02.2020).

2. Οι παραβάσεις παρουσιάζουν αύξηση κατά 22% για το προαναφερθέν χρονικό διάστημα (συνολικά 44 βεβαιωμένες παραβάσεις), συγκριτικά με την προηγούμενη εβδομάδα.

3. Σε συνεργασία με την Ελληνική Αστυνομία, τη Δημοτική Αστυνομία, το Λιμενικό Σώμα, και την συνδρομή των τοπικών δημοτικών και περιφερειακών αρχών, οι επιχειρήσεις ελέγχου για την αντιμετώπιση του παρεμπορίου έλαβαν χώρα σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Ξάνθη και Ροδόπη.

4. Ελέγχθηκαν, κατασχέθηκαν και καταστράφηκαν χιλιάδες είδη παραεμπορίου, κυρίως απομιμητικά, τα οποία θα διακινούνταν παράνομα στην αγορά, θέτοντας παράλληλα σε κίνδυνο την υγεία των καταναλωτών.

 

5. Επιβλήθηκαν πρόστιμα, σύμφωνα με τις κείμενες διατάξεις, για έλλειψη παραστατικών εμπορίας και παράνομης διακίνησης, έλλειψη αδείας, κ.α. συνολικού ύψους 28.800 ευρώ.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

toyrismos

Τουρισμός στη Φθιώτιδα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Κατάλογος Επιχειρήσεων

Δείτε τις Επιχειρήσεις του Μητρώου μας

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Φθιώτιδας

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ειδικές Υπηρεσίες

INVESTMENT TOOLS


 
Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚτΠ του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
 


©Portal Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss