ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Εγγυοδοτικό πρόγραμμα για επιχειρήσεις με όφελος πάνω από 3,5 δισ.
30/03/2020
ΠΗΓΗ: economistas.gr

πατήστε για μεγέθυνση

Σε περισσότερα από 3,5 δισ. ευρώ αναμένεται να ανέλθει το συνολικό όφελος του προγράμματος που ετοιμάζει το υπουργείο Ανάπτυξης για την εγγύηση δανείων σε επιχειρήσεις οι οποίες πλήττονται από την επιδημία του κορωνοϊού προκειμένου να αποκτήσουν πρόσβαση σε  κεφάλαιο κίνησης. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, για την υλοποίηση του εγγυοδοτικού προγράμματος θα δεσμευθούν κεφάλαια που θα υπερβούν το 1 δισ. ευρώ, τα οποία αναμένεται να μοχλευθούν κατά τουλάχιστον 3,5 φορές. Οι πόροι θα εξασφαλιστούν από το ΕΣΠΑ και την Αναπτυξιακή Τράπεζα, μέσω της οποίας θα υλοποιηθεί το πρόγραμμα.

Όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, τα δάνεια που θα χορηγηθούν στις επιχειρήσεις οι οποίες θα ενταχθούν στο πρόγραμμα θα είναι εγγυημένα σε ποσοστό 80% από την Αναπτυξιακή Τράπεζα. Στην πρωτοβουλία εγγύησης δανείων θα μπορούν να συμμετάσχουν όλες οι εταιρείες υπό την προϋπόθεση ότι θα πληρούν ορισμένα ελάχιστα κριτήρια φερεγγυότητας. 

Στήριγμα για χιλιάδες επιχειρήσεις

Ο εγγυοδοτικός μηχανισμός που ετοιμάζεται να θέσει σε λειτουργία η κυβέρνηση αναμένεται να αποτελέσει στήριγμα για χιλιάδες επιχειρήσεις, μετά την απόφαση για αναστολή κατά 75 ημέρες των προθεσμιών λήξης, εμφάνισης και πληρωμής επιταγών και συναλλαγματικών στις τράπεζες.

Όπως δήλωσε την Κυριακή ο υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων, Γιάννης Τσακίρης, το πρόγραμμα που θα εγγυηθεί το δανεισμό των επιχειρήσεων αναμένεται να είναι έτοιμο σε περίπου ένα μήνα.

Πρόσθεσε ότι μέσω της Αναπτυξιακής Τράπεζας η κυβέρνηση προσβλέπει στη δημιουργία μόνιμου εγγυοδοτικού μηχανισμού προς τις επιχειρήσεις που μέχρι σήμερα δεν υπάρχει.

Για την έναρξη λειτουργίας του εγγυοδοτικού προγράμματος θα απαιτηθεί η έκδοση υπουργικής απόφασης και η σύναψη σύμβασης με την Αναπτυξιακή Τράπεζα.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

toyrismos

Τουρισμός στη Φθιώτιδα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Κατάλογος Επιχειρήσεων

Δείτε τις Επιχειρήσεις του Μητρώου μας

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Φθιώτιδας

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ειδικές Υπηρεσίες

INVESTMENT TOOLS


 
Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚτΠ του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
 


©Portal Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss