ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Πώς θα σωθούν τα καφέ και τα εστιατόρια - Στο τραπέζι μέτρα «ανάσα» για την επιβίωσή τους
06/05/2020
ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr

πατήστε για μεγέθυνση

 Η διάθεση δημοσίου χώρου χωρίς πρόσθετο κόστος θα έχει συγκεκριμένη ημερομηνία λήξεως ενώ το ίδιο είναι πιθανό να συμβεί και για τον συντελεστή του ΦΠΑ ο οποίος αναμένεται να διαμορφωθεί στο 13% για το καφέ.

Τη μείωση του ΦΠΑ στον σερβιριζόμενο καφέ από το 24% στο 13% εξετάζει η κυβέρνηση καθώς θεωρείται δεδομένο ότι πολλές επιχειρήσεις εστίασης θα αντιμετωπίσουν την απειλή του λουκέτου.

 

Το δημοσιονομικό κόστος του συγκεκριμένου μέτρου δεν αναμένεται να είναι μεγαλύτερο από 70-80 εκατ. ευρώ ενώ θα διευκολύνει τις επιχειρήσεις του κλάδου οι οποίες σήμερα συνήθως υποχρεούνται σε υποβολή χρεωστικών δηλώσεων εξαιτίας και της διαφοράς που υπάρχει ανάμεσα στον ΦΠΑ πώλησης (24%) και στον ΦΠΑ προμήθειας της πρώτης ύλης (13%).

Η δυνατότητα εκχώρησης περισσότερου χώρου τόσο για τις καφετέριες όσο και για τα εστιατόρια, θα έχει συγκεκριμένη ημερομηνία λήξεως. Το πιθανότερο είναι ότι τα μέτρα θα ισχύσουν για τουλάχιστον τους επόμενους 2-3 μήνες με δυνατότητα παράτασης ανάλογα και με την πορεία της αγοράς.

Όσον αφορά στο πρόγραμμα επιδότησης της απασχόλησης, με αξιοποίηση του προγράμματος Sure που συζητείται και την Παρασκευή στο eurogroup, θα έχει επίσης κανόνες. Καταρχήν δεν θα αφορά στο σύνολο της αγοράς αλλά και σε συγκεκριμένες κατηγορίες επιχειρήσεων. Επίσης, θα μπορεί να ισχύει για το σύνολο των εργαζομένων αλλά για μέρος αυτών. 

 

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

toyrismos

Τουρισμός στη Φθιώτιδα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Κατάλογος Επιχειρήσεων

Δείτε τις Επιχειρήσεις του Μητρώου μας

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Φθιώτιδας

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ειδικές Υπηρεσίες

INVESTMENT TOOLS


 
Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚτΠ του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
 


©Portal Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss