ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Εξειδίκευση μέτρων ζητούν οι φορείς στον τουρισμό - Θετική υποδοχή στο πακέτο στήριξης, αλλά αναμένουν βελτιώσεις
22/05/2020
ΠΗΓΗ: NAFTEMPORIKI

πατήστε για μεγέθυνση

Η τουριστική αγορά περίμενε ένα πιο γενναίο πακέτο στήριξης, αφού ήδη από τον Μάρτιο είδε τις ταξιδιωτικές εισπράξεις να μειώνονται, σύμφωνα με την Τράπεζα της Ελλάδος, ΕΛΛ κατά 71% λόγω της διακοπής των αεροπορικών μεταφορών και της λειτουργίας των ξενοδοχείων. Επισήμως πάντως οι ξενοδοχειακοί φορείς εκφράζουν την ικανοποίησή τους σε γενικές γραμμές για τα μέτρα που ανακοίνωσε το κυβερνητικό επιτελείο, ωστόσο περιμένουν διευκρινίσεις και βελτιώσεις. Εκεί που η κυβέρνηση φάνηκε πιο «σφιχτοχέρα» είναι το θέμα των έμμεσων φόρων, όπου δεν έγινε δεκτό το αίτημα για ΦΠΑ από το 13% στο 6% στη διαμονή.

Όπως αναφέρεται στη «Ν», οι προτάσεις που είχαν κατατεθεί από τους ξενοδόχους ήταν πιο τολμηρές, ωστόσο δεν εισακούστηκαν σε όλα. Ένα αρχικό βήμα για την επανεκκίνηση του τουρισμού αποτελούν τα μέτρα που ανακοίνωσε η κυβέρνηση, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου της Ελλάδος, Αλέξανδρο Βασιλικό. Ο ίδιος σε δηλώσεις του πρόσθεσε ότι θα χρειαστούν και πρόσθετες παρεμβάσεις.

Υπενθυμίζεται ότι σε ανάλογο μήκος κύματος κινήθηκαν και οι προχθεσινές δηλώσεις του προέδρου του ΣΕΤΕ Γιάννη Ρέτσου, ο οποίος έκανε λόγο για εξαγγελίες που κινούνται στη σωστή κατεύθυνση, ωστόσο υπάρχουν ακόμα πεδία σημαντικών βελτιώσεων και πρωτοβουλιών, τόσο στα εργασιακά ζητήματα όσο και στα ζητήματα της φορολογίας.

Επίσης, όπως επισημαίνει στη «Ν» ο κ. Ευγένιος Βασιλικός, γενικός γραμματέας της Ένωσης Ξενοδόχων Αθηνών Αττικής Αργοσαρωνικού, τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν είναι ένα καλό ξεκίνημα, αλλά χρειάζονται και διευκρινίσεις σε ορισμένες πλευρές.

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

toyrismos

Τουρισμός στη Φθιώτιδα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Κατάλογος Επιχειρήσεων

Δείτε τις Επιχειρήσεις του Μητρώου μας

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Φθιώτιδας

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ειδικές Υπηρεσίες

INVESTMENT TOOLS


 
Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚτΠ του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
 


©Portal Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss