ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Μέτρα στήριξης της αγοράς μέχρι τον Αύγουστο και ρύθμιση χρεών
13/07/2020
ΠΗΓΗ: tanea.gr

πατήστε για μεγέθυνση

Όλα τα μέτρα στήριξης της αγοράς που έχουν ανακοινωθεί από την κυβέρνηση ανέλυσε στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα MEGA», η Αθανασία Ακρίβου.

Η επιστρεπτέα προκαταβολή και τα δάνεια από την Αναπτυξιακή Τράπεζα είναι μερικά από αυτά. Για τα τελευταία έχουν ήδη δοθεί 5,5, δισ. και αναμένονται άλλα 800 εκατομ. για εκκρεμείς αιτήσεις. Ακόμα, είναι η μείωση προκαταβολής φόρου, οι δόσεις της εφορίας, η δυνατότητα αναστολών στις τουριστικές επιχειρήσεις και τις μεταφορές, αλλά και το πρόγραμμα «Συν-Εργασία» με την επέκταση της επιδότησης κατά 60% των ασφαλιστικών εισφορών. Είναι επίσης η μείωση ενοικίων στην εστίαση, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τον τουρισμό και τις μεταφορές και ο μειωμένος ΦΠΑ κατά 13% σε μεταφορές, καφέ και μη αλκοολούχα ποτά.

Αναφορικά με τα χρέη που συσσωρεύθηκαν λόγω κοροναϊού, αυτά αφορούν τις παγωμένες οφειλές οι οποίες θα ρυθμίζονται με 12 άτοκες ή 24 δόσεις με επιτόκιο. Δικαιούχοι είναι οι επιχειρήσεις που έμειναν κλειστές το διάστημα Μαρτίου, Απριλίου και Μαΐου, οι πληττόμενες επιχειρήσεις, οι εργαζόμενοι που βρέθηκαν σε αναστολή και οι ιδιοκτήτες ακινήτων που εισπράττουν μειωμένα ενοίκια.

Όλα τα παραπάνω σχολίασε η φοροτεχνικός, Σάντρα Γεράγγελου υποστηρίζοντας πως ακόμα δεν υπάρχει πίεση γιατί οι επιχειρήσεις και οι ιδιώτες δεν έχουν μπει ακόμα στη διαδικασία να πληρώσουν. Θα κληθούν από Αύγουστο και μετά, οπότε και θα προστεθούν και οι φόροι εισοδήματος, αλλά και το εκκαθαριστικό ΕΝΦΙΑ.

Η μείωση της προκαταβολής δεν έχει ενσωματωθεί ακόμα στις φορολογικές δηλώσεις. Μέχρι τις 31 Ιουλίου που είναι και η πρώτη δόση, θα έχει ενσωματωθεί η μείωση της προκαταβολής. Επίσης δεν έχει ενσωματωθεί η αύξηση των δόσεων για την πληρωμή του φόρου εισοδήματος σε 8 δόσεις, αλλά και η έκπτωση του 2% για κάποιον που θα επιλέξει να εξοφλήσει εφάπαξ τον φόρο εισοδήματος.

Υποστήριξε ακόμα, πως η παράταση υποβολής των φορολογικών δηλώσεων είναι αναγκαία, καθώς είναι αδύνατον να εκπληρωθούν όλες οι υποχρεώσεις μέσα στις προθεσμίες που έχουν οριστεί.

MailΑποστολή με email PrintΕκτυπώσιμη μορφή


 

toyrismos

Τουρισμός στη Φθιώτιδα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
chamber business catalogue

Κατάλογος Επιχειρήσεων

Δείτε τις Επιχειρήσεις του Μητρώου μας

περισσότερα
business directory

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Φθιώτιδας

περισσότερα

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

INVESTMENT TOOLS
ELEARNING
ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΒΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Ζωντανές Συνδέσεις
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΕΜΗ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΕΒΕ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ
ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ

ΦΘΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ AGORA - MINISTRY OF FOREIGN AFFAIRS ENTERPRICE GREECE YOUR EUROPE

ktp  kps
Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚτΠ του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
gr  eu


©Portal Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss