ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

To ransomware συνεχίζει να εξελίσσεται με πολλές παραλλαγές
23/10/2020
ΠΗΓΗ: NAFTEMPORIKI.GR

πατήστε για μεγέθυνση

Τα νεότερα στοιχεία από το μέτωπο του ransomware πιστοποιούν ότι είναι ένα πρόβλημα που δεν πρόκειται να μας αφήσει και τόσο εύκολα.

Τα δεδομένα δείχνουν ότι νέες παραλλαγές γνωστών μορφών λογισμικού ransomware εμφανίζονται διαρκώς, ενώ σε πολλές περιπτώσεις οι παραλλαγές αυτές τείνουν να είναι πολύ πιο επικίνδυνες από ό,τι στο παρελθόν. Ένα άλλο χαρακτηριστικό είναι το ότι οι κακοποιοί πίσω από το λογισμικό που έχει ως στόχο του την αδυναμία χρήσης ενός υπολογιστή από το νόμιμο κάτοχό του, πλέον ζητούν πολύ μεγαλύτερα ποσά ως λύτρα προκειμένου να μπορεί κανείς να ανακτήσει τον έλεγχο του υπολογιστή του. Σε πολλές περιπτώσεις έχει παρατηρηθεί πλέον αυτό το φαινόμενο, ενώ συγκεκριμένες μορφές ransomware έχουν εντοπιστεί ως οι βασικές αιτίες πίσω από το 80% περίπου των επιθέσεων που έχουν καταγραφεί το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Θα μπορούσε κανείς να σημειώσει ότι οι επιθέσεις ransomware τείνουν να γίνουν πιο επιτυχημένες όσο περνά ο καιρός, κάτι που δεν θα μπορούσε παρά να προκαλέσει μεγαλύτερη ανησυχία στα θύματά του. Πολλά από τα εργαλεία που έχουν στη διάθεσή τους οι κακοποιοί είναι γνωστά, αλλά οι διαθέσιμες παραλλαγές φαίνεται πως είναι τόσες πολλές που είναι δύσκολο να αντιμετωπιστούν όλοι οι πιθανοί κίνδυνοι.

Στόχοι του ransomware, εκτός από τους ιδιώτες, είναι και οι επιχειρήσεις και οι οργανισμοί, για τους οποίους οι προειδοποιήσεις είναι πολλές και ξεκάθαρες, αλλά τα στοιχεία δείχνουν ότι δεν λαμβάνονται πάντοτε όλα τα πιθανά μέτρα ασφαλείας. Στο πλαίσιο της μελέτης του φαινομένου του ransomware, έχει παρατηρηθεί πολύ συχνά, η κατάληξη μίας επίθεσης να είναι η ολοκληρωτική απώλεια των δεδομένων ενός ατόμου ή μίας επιχείρησης, κάτι που οδηγεί στο συμπέρασμα ότι μία από τις πρώτες κινήσεις στις οποίες θα πρέπει να προβεί κανείς για να είναι απόλυτα προστατευμένος είναι να έχει κρατήσει ένα αντίγραφο ασφαλείας των δεδομένων του, για παν ενδεχόμενο, ειδικά όταν γίνεται λόγος για επιχειρήσεις.

MailΑποστολή με email PrintΕκτυπώσιμη μορφή


 

toyrismos

Τουρισμός στη Φθιώτιδα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
chamber business catalogue

Κατάλογος Επιχειρήσεων

Δείτε τις Επιχειρήσεις του Μητρώου μας

περισσότερα
business directory

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Φθιώτιδας

περισσότερα

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

INVESTMENT TOOLS
ELEARNING
ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΒΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Ζωντανές Συνδέσεις
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΕΜΗ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΕΒΕ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ
ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ

ΦΘΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ AGORA - MINISTRY OF FOREIGN AFFAIRS ENTERPRICE GREECE YOUR EUROPE

ktp  kps
Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚτΠ του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
gr  eu


©Portal Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss