ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Πότε και πώς θα ανοίξουν καφέ και εστιατόρια, όλο το σχέδιο
13/04/2021
ΠΗΓΗ: dikaiologitika.gr

πατήστε για μεγέθυνση

Μετά το άνοιγμα του λιανεμπορίου, το επόμενο στοίχημα για την κυβέρνηση πέραν των malls είναι το άνοιγμα των καφετεριών και των εστιατορίων.

 

Όπως τόνιζαν κυβερνητικά στελέχη όλο το προηγούμενο διάστημα η εστίαση αναμένεται να ανοίξει ακριβώς μετά το Πάσχα αλλά με αυστηρά μέτρα. Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης οι επόμενοι κλάδοι στους οποίους θα χρησιμοποιηθούν τα self test είναι το λιανεμπόριο, τα σούπερ μάρκετ, οι μεταφορές και τα delivery. 

Σε δεύτερη φάση, θα χρησιμοποιηθούν και για την εστίαση όποτε αυτή ανοίξει. Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες, αυτό πρόκειται να συμβεί ακριβώς μετά το Πάσχα και συγκεκριμένα στις 10 Μαΐου. Το άνοιγμα θα είναι προσεκτικό με αυστηρούς κανόνες έτσι ώστε να μην τεθεί σε κίνδυνο το άνοιγμα του τουρισμού στις 14 Μαΐου.

Πώς θα ανοίξει η εστίαση

ΕΣΤΙΑΣΗ

Το άνοιγμα της εστίασης όπως προαναφέραμε θα είναι προσεκτικό και με αυστηρούς κανόνες. Όπλο για το ασφαλές άνοιγμα θα είναι τα self test τα οποία θα επεκταθούν και για τους εργαζόμενους σε καφέ και εστιατόρια. Οι εργαζόμενοι σε αυτό τον κλάδο έρχονται σε επαφή συνεχώς με εκατοντάδες πελάτες συνεπώς υπάρχει άμεσος κίνδυνος διασποράς του ιού από εργαζομένους που στην πλειονότητά τους θα είναι ασυμπτωματικοί.

 

Παράλληλα, τα καφέ και τα εστιατόρια θα ανοίξουν μόνο σε εξωτερικούς χώρους και τα τραπέζια θα έχουν μεγάλες αποστάσεις μεταξύ τους. Τέλος, όπως λειτούργησε η εστίαση μετά από το lockdown του προηγούμενου Μαρτίου του 2020, θα ανοίξει με ανώτατο όριο καθήμενων ανά τραπέζι.

Αυστηρότατοι έλεγχοι

ΕΣΤΙΑΣΗ

Η κυβέρνηση θέλει όσο τίποτα να κερδηθεί το στοίχημα του τουρισμού γι' αυτό και θα δημιουργήσει ένα πλέγμα περιφρούρησης. Μπορεί το άνοιγμα της εστίασης να απέχει περίπου ένα μήνα ωστόσο, ήδη καταστρώνεται σχέδιο υλοποίησης. Οι έλεγχοι τόσο από της ΕΛ.ΑΣ. όσο και από τους δήμους θα είναι συνεχείς επιτηρώντας την εφαρμογή των μέτρων που θα ανακοινώσει όταν έρθει η ώρα η Πολιτική Προστασία δια στόματος Νίκου Χαρδαλιά.

MailΑποστολή με email PrintΕκτυπώσιμη μορφή


 

toyrismos

Τουρισμός στη Φθιώτιδα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
chamber business catalogue

Κατάλογος Επιχειρήσεων

Δείτε τις Επιχειρήσεις του Μητρώου μας

περισσότερα
business directory

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Φθιώτιδας

περισσότερα

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

INVESTMENT TOOLS
ELEARNING
ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΒΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Ζωντανές Συνδέσεις
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΕΜΗ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΕΒΕ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ
ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ

ΦΘΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ AGORA - MINISTRY OF FOREIGN AFFAIRS ENTERPRICE GREECE YOUR EUROPE

ktp  kps
Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚτΠ του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
gr  eu


©Portal Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss