ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Υπογραφή Συμφώνου Συνεργασίας ΚΕΕΕ-ΟΣΔ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ για τα Πνευματικά Δικαιώματα
17/03/2023
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

music_F-817567201.jpgTην Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2023 στο Υπουργείο Πολιτισμού, παρουσία της υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, κας Λίνας Μενδώνη, υπογράφηκε Σύμφωνο Συνεργασίας μεταξύ της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και του ΟΣΔ Μουσικών Πνευματικών Δικαιωμάτων – η Αυτοδιαχείριση.
 
Η συμφωνία αυτή έρχεται να ρυθμίσει το τοπίο των πνευματικών δικαιωμάτων για το διάστημα 2018-2022 και αφορά στην έκδοση της άδειας δημόσιας εκτέλεσης μουσικής την οποία προμηθεύονται οι επιχειρήσεις.
Το εν λόγω Σύμφωνο Συνεργασίας εντάσσεται στο πλαίσιο μιας σειράς πρωτοβουλιών της ΚΕΕΕ, μέσω της Θεματικής Επιτροπής Πνευματικών- Συγγενικών Δικαιωμάτων και είναι η δεύτερη, μετά από τη συμφωνία για τα συγγενικά δικαιώματα με τη GEA, η οποία έλαβε χώρα στις 09.06.2022 στα γραφεία της KEEE, παρουσία του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, κ. Α. Γεωργιάδη.
 
Στόχο της προσπάθειας αυτής αποτελεί η δημιουργία των προϋποθέσεων εκείνων οι οποίες θα επιτρέψουν την ομαλή συνεργασία και τη λειτουργία προς όφελος όλων των εμπλεκομένων – επιχειρήσεων και δικαιούχων των πνευματικών δικαιωμάτων, στιχουργών, μουσικοσυνθετών κ.ο.κ. Πρόκειται για ένα ακόμα σημαντικό βήμα προόδου και ανάπτυξης, ενώ πιστεύουμε ότι θα αποτελέσει ένα καλό παράδειγμα συνεργασίας.
 
ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ ΚΕΕΕ ΜΕ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ
 
1. ΕΚΠΤΩΣΗ 30% ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΤΩΝ 2018, 2019, 2020, 2021.
2. ΕΚΠΤΩΣΗ 10% ΣΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΕΤΟΥΣ 2022.
3. ΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΥΠΟΛΟΓΙΖΟΝΤΑΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΑ ΕΚΑΣΤΟΤΕ ΙΣΧΥΟΝΤΑ ΑΜΟΙΒΟΛΟΓΙΑ.
4. ΕΠΙΠΛΕΟΝ ΕΚΠΤΩΣΗ 5% ΕΠΙ ΤΟΥ ΣΥΝΟΛΙΚΟΥ ΠΟΣΟΥ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΕΦΑΠΑΞ ΚΑΤΑΒΟΛΗΣ ΤΗΣ ΟΦΕΙΛΗΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΕΤΩΝ.
5. ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΞΟΦΛΗΣΗΣ ΣΕ ΑΤΟΚΕΣ ΜΗΝΙΑΙΕΣ ΔΟΣΕΙΣ: ΓΙΑ ΟΦΕΙΛΕΣ ΑΠΟ 300-1.000 ΕΥΡΩ ΕΩΣ 6 ΔΟΣΕΙΣ, ΑΠΟ 1.000-2.000 ΕΥΡΩ ΕΩΣ 9 ΔΟΣΕΙΣ, ΓΙΑ ΑΝΩ ΤΩΝ 2.000 ΕΥΡΩ ΕΩΣ 12 ΔΟΣΕΙΣ. ΕΞΟΦΛΗΣΗ ΦΠΑ ΤΙΜΟΛΟΓΙΟΥ ΚΑΙ ΠΡΩΤΗ ΔΟΣΗ ΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗΣ.
6. ΔΕΝ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΗΣ ΡΥΘΜΙΣΗΣ ΚΑΠΟΙΩΝ ΕΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΩΦΕΛΕΙΑ ΑΠΟ ΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ.
7. ΠΑΡΑΙΤΗΣΗ ΑΠΟ ΤΥΧΟΝ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΠΡΙΝ ΤΗΝ 01/01/2018.
8. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΣΚΗΣΗΣ ΑΓΩΓΗΣ Ή ΥΠΟΒΟΛΗΣ ΜΗΝΥΣΗΣ, ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗΣ, ΜΕ ΕΠΙΒΑΡΥΝΣΗ ΤΩΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΕΞΟΔΩΝ: 300 ΕΥΡΩ + ΦΠΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΕΙΣ 10 ΗΜΕΡΕΣ ΠΡΟ ΤΗΣ ΠΡΟΘΕΣΜΙΑΣ ΚΑΤΑΘΕΣΗΣ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ Ή ΕΚΔΙΚΑΣΗΣ ΤΗΣ ΜΗΝΥΣΗΣ ΚΑΙ 500 ΕΥΡΩ + ΦΠΑ ΓΙΑ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΕΙΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΚΑΤΑΘΕΣΗ ΠΡΟΤΑΣΕΩΝ Ή ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΜΗΝΥΣΗΣ. ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΕΠΙ ΤΗΣ ΑΓΩΓΗΣ, ΑΥΤΗ ΕΚΤΕΛΕΙΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ Η ΠΡΟΣΧΩΡΗΣΗ ΕΠΙΤΡΕΠΕΤΑΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΑ ΕΤΗ ΠΟΥ ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΓΩΓΗ.
9. ΓΙΑ ΝΑ ΕΠΩΦΕΛΗΘΕΙ ΕΝΑ ΜΕΛΟΣ ΑΠΟ ΟΛΑ ΤΑ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΤΗΝ ΑΙΤΗΣΗ, ΝΑ ΣΤΕΙΛΕΙ ΤΗΝ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΑΠΟ ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΕΠΗΣ ΜΕ ΤΙΣ ΔΟΣΕΙΣ, ΔΗΛΑΔΗ ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΕΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 30 ΗΜΕΡΕΣ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ Η ΡΥΘΜΙΣΗ ΧΑΝΕΤΑΙ ΚΑΙ Η ΑΔΕΙΑ ΑΝΑΚΑΛΕΙΤΑΙ.
10. ΤΥΧΟΝ ΔΙΚΑΣΤΙΚΕΣ ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΚΑΤΑ ΜΕΛΩΝ ΠΟΥ ΠΡΟΣΧΩΡΟΥΝ ΣΤΗ ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΕΚΤΕΛΟΥΝΤΑΙ ΚΑΝΟΝΙΚΑ ΚΑΙ ΔΕΝ ΔΥΝΑΝΤΑΙ ΝΑ ΕΝΤΑΧΘΟΥΝ ΣΤΗ ΡΥΘΜΙΣΗ.
 
ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΦΑΡΜΟΓΗΣ ΣΥΜΦΩΝΟΥ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ – ΚΕΕΕ
 
Βήμα 1
Ο επωφελούμενος χρήστης προσχωρεί στο από 6-2-2023 σύμφωνο συνεργασίας, αφού προηγουμένως έχει αποσταλεί στην Αυτοδιαχείριση βεβαίωση του Επιμελητηρίου όπου ανήκει σχετικά με την πιστοποίηση της ιδιότητας του εν λόγω χρήστη ως μέλους του Επιμελητηρίου, αφού προηγουμένως το μέλος έχει εξοφλήσει τη συνδρομή του στο Επιμελητήριο για το τρέχον έτος, με τους εξής τρόπους:
Α. Είτε εισέρχεται στο site της Αυτοδιαχείρισης και συμπληρώνει τη σχετική φόρμα ή επικοινωνεί με την Αυτοδιαχείριση ή με προστηθέντα της μέσω e-mail ή τηλεφωνικώς είτε συμπληρώνει τη σχετική αίτηση σε επίσκεψή του από αντιπρόσωπο.
Β. Είτε το δηλώνει σε εκπρόσωπο της Αυτοδιαχείρισης ή σε προστηθέντα της που επικοινωνεί μαζί του τηλεφωνικώς ή μέσω e-mail.
Γ. Είτε το δηλώνει μέσω e-mail ή τηλεφωνικώς στην ΚΕΕΕ ή το Επιμελητήριο όπου ανήκει και εκείνοι προωθούν τη σχετική δήλωση στην Αυτοδιαχείριση ή σε προστηθέντα της.
 
Βήμα 2
Εντός 24 ωρών από της γνωστοποίησης της δήλωσης προσχώρησης στο παρόν από τον χρήστη και σε κάθε περίπτωση από την περιέλευση αυτής στην Αυτοδιαχείριση, αποστέλλεται απάντηση στον χρήστη με πιστοποίηση της αποδοχής ένταξης στο σύμφωνο συνεργασίας, τον υπολογισμό της συνολικής οφειλής, των τρόπων εξόφλησης αυτής και λοιπές σχετικές οδηγίες. Σε περίπτωση μη συμφωνίας με τη δήλωση του χρήστη, αποστέλλεται
αιτιολογημένη απάντηση με τους λόγους διαφωνίας και άρνησης αποδοχής της δήλωσης και λαμβάνει χώρα επικοινωνία τηλεφωνικώς ή/και μέσω e-mail με σκοπό την επίλυση των διαφωνιών και την ένταξη του χρήστη στο σύμφωνο συνεργασίας. Σε περίπτωση ανάγκης, ενεργοποιείται η Επιτροπή του άρθρου 6 του συμφώνου συνεργασίας για την επίλυση τυχόν διαφωνιών.
 
Βήμα 3
Ο χρήστης προβαίνει σε εξόφληση της οφειλής ή σε καταβολή της πρώτης δόσης πλέον του ΦΠΑ επί του τιμολογίου της συνολικής οφειλής και εντός της τρέχουσας εργάσιμης ημέρας λαμβάνει μέσω e-mail το τιμολόγιο και τη μη αποκλειστική άδεια δημόσιας εκτέλεσης μουσικής
Η αντίστοιχη αίτηση είναι αναρτημένη στην επίσημη ιστοσελίδα της Αυτοδιαχείρισης https://www.autodia.gr/
 

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα θα πραγματοποιήσει ειδική ενημερωτική εκδήλωση σχετικά με το θέμα.

MailΑποστολή με email PrintΕκτυπώσιμη μορφή


 

toyrismos

Τουρισμός στη Φθιώτιδα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
chamber business catalogue

Κατάλογος Επιχειρήσεων

Δείτε τις Επιχειρήσεις του Μητρώου μας

περισσότερα
business directory

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Φθιώτιδας

περισσότερα

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

INVESTMENT TOOLS
ELEARNING
ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΒΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Ζωντανές Συνδέσεις
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΕΜΗ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΕΒΕ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ
ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ

ΦΘΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ AGORA - MINISTRY OF FOREIGN AFFAIRS ENTERPRICE GREECE YOUR EUROPE

ktp  kps
Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚτΠ του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
gr  eu


©Portal Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss