ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ - ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

ΚΕΕΕ: 13 χρόνια Γενικό Εμπορικό Μητρώο -ΓΕΜΗ- και Υπηρεσία Μίας Στάσης
16/05/2024
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Τον σημαίνοντα ρόλο της ΚΕΕΕ στη σύσταση και λειτουργία του ΓΕΜΗ και της Υπηρεσίας Μίας Στάσης, εξήραν όσοι συμμετείχαν στην εκδήλωση, η οποία πραγματοποιήθηκε με αφορμή τη συμπλήρωση των 13 ετών.  Από το 2011, χρονιά κατά την οποία συστάθηκε και λειτουργεί το ΓΕΜΗ, από τη Γενική Γραμματεία Εμπορίου του Υπουργείου Ανάπτυξης και την ΚΕΕΕ, περισσότερες από 930.000 ενεργές επιχειρήσεις εμπορικής δραστηριότητας είναι καταγεγραμμένες.Αυτό το σημαντικό ψηφιακό βήμα για τη μείωση της γραφειοκρατίας και την απλοποίηση των διαδικασιών που αφορούν τις επιχειρήσεις τίμησε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο της Αθήνας σε εκδήλωση, στην οποία παραβρέθηκαν θεσμικοί εκπρόσωποι και εκπρόσωποι φορέων.

Από  τη Διοικητική Επιτροπή της ΚΕΕΕ, έδωσε το παρόν ο πρόεδρος, Ιωάννης Μασούτης, ο γενικός γραμματέας, Παναγιώτης Αγνιάδης, ο οικονομικός επόπτης, Βασίλης Γιαγιάκος, ο υπεύθυνος ΓΕΜΗ και Εξυπηρέτησης Επιχειρήσεων, Εμμανουήλ Αλιφιεράκης, ο υπεύθυνος Έρευνας και Ανάπτυξης, Φώτης Δαμούλος καθώς και ο διευθυντής, Βασίλης Αποστολόπουλος. Ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ, Ιωάννης Μασούτης, αναφέρθηκε στο ΓΕΜΗ ως εργαλείο ανάπτυξης των επιχειρήσεων, προσαρμοσμένων στις πραγματικές τους ανάγκες. Ο κ. Αλιφιεράκης, αναφέρθηκε στα βήματα που έγιναν πριν τη σύσταση του ΓΕΜΗ και όσους συνέβαλαν στην οργάνωσή του καθώς και στις προτάσεις της ΚΕΕΕ στην κατεύθυνση της περαιτέρω αναβάθμισης και αξιοποίησής του –ο ψηφιακός μετασχηματισμός δίνει πληθώρα εργαλείων άλλωστε.  Ο κ. Γιαγιάκος, στην ομιλία του, υπογράμμισε την προοπτική ανάδειξής του ΓΕΜΗ σε ολοκληρωμένη αναπτυξιακή πλατφόρμα, προς όφελος επιχειρήσεων και επενδυτών και στις υπηρεσίες υψηλής αξίας, τις οποίες πρέπει να συνεχίζει να προσφέρει, αξιοποιώντας χρηματοδοτικά εργαλεία όπως το ΕΣΠΑ ή Προγράμματα Δημοσίων Επενδύσεων. Στις εισηγήσεις τους, η προϊστάμενη ΚΥΓΕΜΗ, Νατάσσα Ξαρχά, καθώς και ο πρόεδρος ΟΣΥΕ, Μιχάλης Γιάγκας, αναφέρθηκαν στη διαχρονικότητα του ΓΕΜΗ και της Υπηρεσία Μίας Στάσης αλλά και την καθοριστικά συμβολή της επιμελητηριακής κοινότητας στη λειτουργία του.

 

Την εκδήλωση χαιρέτισε ο πρώην πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίο αναφέρθηκε στο πνεύμα συν

 

13CHRONIAGEMI-FOTO2_F1922733223.jpgερ

13CHRONIAGEMI-FOTO3_F-473472833.jpgγασίας και την αμοιβαία εμπιστοσύνη μεταξύ της πολιτείας και των επιχειρήσεων, η οποία οδήγησε στη σύσταση της εφαρμογής ενώ ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Αθήνας, Παύλος Ραβάνης, έκλεισε το χαιρετισμό του με την ευχή η πολιτεία, οι θεσμικοί εκπρόσωποι, τα Επιμελητήρια, οι επιχειρήσεις και οι κοινωνικοί εταίροι  να συνεχίζουν να συνομιλούν αποτελεσματικά. Ακόμα, παρουσία είχε και ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας και του ΕΦΕΠΑΕ, Πλάτων Μαρλαφέκας, και ο πρόεδρος του Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Πειραιά, Γιώργος Παπαμανώλης - Ντόζας.

 

13CHRONIAGEMI-FOTO1_F-1295742260.jpg 

MailΑποστολή με email PrintΕκτυπώσιμη μορφή


 

toyrismos

Τουρισμός στη Φθιώτιδα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
chamber business catalogue

Κατάλογος Επιχειρήσεων

Δείτε τις Επιχειρήσεις του Μητρώου μας

περισσότερα
business directory

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Φθιώτιδας

περισσότερα

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

INVESTMENT TOOLS
ELEARNING
ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΒΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Ζωντανές Συνδέσεις
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΕΜΗ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΕΒΕ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ
ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ

ΦΘΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ AGORA - MINISTRY OF FOREIGN AFFAIRS ENTERPRICE GREECE YOUR EUROPE

ktp  kps
Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚτΠ του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
gr  eu


©Portal Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss