ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΔΙΟΙΚΗΣΗ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας προς τον Υπουργό κο Σταθάκη
01/04/2015
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση

Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

 

Με την παρούσα επιστολή, θα θέλαμε να αναφερθούμε στην προδημοσίευση δύο χρηματοδοτικών προγραμμάτων, του προγράμματος «Επιχειρηματική Ευκαιρία» & του προγράμματος «Επιχειρούμε Δυναμικά» τα οποία επί της ουσίας σηματοδοτούν και την έναρξη του νέου ΕΣΠΑ 2014 – 2020.  Βασικός σκοπός των πολυαναμενόμενων προγραμμάτων ενίσχυσης θα πρέπει να είναι η ουσιαστική βοήθεια των επιχειρήσεων μας και η δυνατότητα ανάκαμψης στο δύσκολο οικονομικό περιβάλλον.

 

Από την προδημοσίευση του εν λόγω προγράμματος (το Δεκέμβριο του 2014) έως και σήμερα, ο επιχειρηματικός κόσμος αναμένει τις συγκεκριμένες δράσεις, προκειμένου να προβεί σε ενέργειες που θα τον βοηθήσουν να «ανασάνει» οικονομικά  και να διαμορφώσει εκείνες τις συνθήκες, που θα του επιτρέψουν να καταστούν βιώσιμες οι επιχειρήσεις. Με την οικονομική ασφυξία που επικρατεί στην τοπική μας οικονομία, την έλλειψη ρευστότητας και την αδυναμία από πλευράς επιχειρήσεων προσέγγισης πηγών χρηματοδότησης, καθώς και την ολοένα αυξανόμενη ανεργία – που στην Περιφέρειά μας είναι ραγδαία -, η ουσιαστική ενίσχυση των Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων κρίνεται σήμερα επιτακτική όσο ποτέ.

 

Από την επίσημη προδημοσίευση μέχρι σήμερα, παρουσιάστηκε έντονο ενδιαφέρον από υφιστάμενους αλλά και από νέους επιχειρηματίες οι οποίοι λόγω της παρατεταμένης ύφεσης και της έλλειψης ρευστότητας αναμένουν τις χρηματοδοτικές ευκαιρίες για να στηρίξουν και να αναβαθμίσουν τις επιχειρήσεις τους.

 

Επιπλέον, θεωρούμε ότι στις άμεσες προτεραιότητες του Υπουργείου θα πρέπει να είναι και η ενίσχυση των επιχειρήσεων στους τομείς του τουρισμού – εστίασης, καθότι ο τουριστικός τομέας αποτελεί στυλοβάτη της ελληνικής οικονομίας με ποσοστό πάνω από το 18% του ΑΕΠ.

 

Παρακαλούμε για την επίσημη ενημέρωσή μας, για το ποιες ενέργειες έχουν γίνει και προς ποια κατεύθυνση, και πότε θεωρείτε ότι το Υπουργείο θα είναι σε θέση να προκηρύξει επίσημα τις χρηματοδοτικές δράσεις, προκειμένου σαν Επιμελητήριο να είμαστε σε θέση να ενημερώσουμε τα μέλη μας.

 

 

 

Ο Πρόεδρος

 

Αλέξανδρος Διαμαντάρας

 

Δείτε την επιστολή και στο επισυναπτόμενο αρχείο

MailΑποστολή με email PrintΕκτυπώσιμη μορφή


DOWNLOADS
space
velos Επιστολή

 

toyrismos

Τουρισμός στη Φθιώτιδα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
chamber business catalogue

Κατάλογος Επιχειρήσεων

Δείτε τις Επιχειρήσεις του Μητρώου μας

περισσότερα
business directory

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Φθιώτιδας

περισσότερα

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

INVESTMENT TOOLS
ELEARNING
ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΒΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Ζωντανές Συνδέσεις
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΕΜΗ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΕΒΕ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ
ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ

ΦΘΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ AGORA - MINISTRY OF FOREIGN AFFAIRS ENTERPRICE GREECE YOUR EUROPE

ktp  kps
Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚτΠ του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
gr  eu


©Portal Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss