αρχική σελίδα
Παρασκευή, 22 Ιουνίου 2018
ΑΡΧΙΚΗ ΣΕΛΙΔΑ I FAQ's I ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΝΔΕΣΕΙΣ I SITE MAP I FORUM I ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ ΣΥΝΘΕΤΗ ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ
Όνομα Χρήστη  
Κωδ. Πρόσβασης
»Νέος χρήστης
»Υπενθύμιση Password
INVESTMENT TOOLS
 
ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΔΙΟΙΚΗΣΗ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Επισκέφθηκε σήμερα 15 Ιαν. το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, στα πλαίσια θεσμικών επαφών της Περιφέρειας Στ.Ελλάδος, ο εντεταλμένος Περιφ. Σύμβουλος κος Θ. Χειμάρας
15/01/2018
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Επισκέφθηκε σήμερα 15 Ιανουαρίου 2018 το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, στα πλαίσια θεσμικών επαφών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος  κος Θ. Χειμάρας αρμόδιος  σε θέματα Επιχειρηματικότητας, Εξωστρέφειας (Εμπόριο-Απασχόληση-Επενδύσεις), Περιφερειακού Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Ο κος Χειμάρας ήταν πλαισιωμένος με συνεργάτες του Κέντρο Υποστήριξης Επιχειρήσεων και της κοινωνικής δομής «ΓΕΦΥΡΑ».  Στο Επιμελητήριο Φθιώτιδας τον υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Α. Κυρίτσης, ο Α’ Αντιπρόεδρος κος Α. Αρβανίτης, ο Γεν. Γραμματέας κος Κ. Καραγεώργος,  ο Οικονομικός Επόπτης κος Δ. Ρίζος, ο υπεύθυνος Συμβουλευτικής των Επιχειρήσεων κος Χ. Σανίδας, ο υπεύθυνος ΓΕΜΗ κος Ν. Σοφιανός και ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου στη ΚΕΕΕ   κος Ν. Ζιάκας.

Ο κος Χειμάρας αναφερόμενος στο πλαίσιο συνεργασίας της Περιφέρειας Στ. Ελλάδος με το Επιμελητήριο είπε συμπερασματικά ότι υπάρχουν κοινά πεδία δράσης των δυο φορέων τα οποία μπορούν να συνοψισθούν:

1.    Στην προσπάθεια ενίσχυσης της επιχειρηματικής εξωστρέφειας

2.    Στις συμμετοχές των τοπικών επιχειρηματιών σε  Εθνικές και Διεθνείς Εκθέσεις

3.    Στην ενημέρωση και εκπαίδευση  των επιχειρηματιών του τόπου

 Ο κος Κυρίτσης αφού καλωσόρισε τον κο Χειμάρα,  ως εκπρόσωπο φορέα της πρώτης θεσμικής επίσκεψης στο Επιμελητήριο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως Πρόεδρο,  επισήμανε ότι τα επιχειρηματικά «εργαλεία» που διαθέτει το Επιμελητήριο μπορούν να διατεθούν  στις ενέργειες σύμπραξης με την Περιφέρεια,  τόσο για  την επιχειρηματική ενδυνάμωση  των ΜΜΕ όσο και  την υποστήριξη του «επιχειρείν» στον Νομό.

Είπε επίσης ότι τοιούτη η σύμπραξη   προσθέτει πολλαπλά οφέλη στην επιχειρηματικότητα του Νομού και είναι πρόθυμος να συμβάλει με κάθε μέσο  που διαθέτει στην από  κοινού δράση με την Περιφέρεια. Επισήμανε δε την ανάγκη τήρησης χρονοδιαγραμμάτων για την  έκβαση μιας αποτελεσματικής και εποικοδομητικής συνεργασίας.  

 Τονίστηκε επίσης εκ μέρους του κου Χειμάρα ότι η δημιουργία του χάρτη επενδυτικών ευκαιριών  προσδίδει αυξημένη προοπτική στην εγκατάσταση και λειτουργία επιχειρήσεων στην περιοχή και ότι η συνεργασία με άλλους φορείς (ΑΝΔΙΑ, Αγροδιατροφική Σύμπραξη κτλ) είναι αναγκαία για την επιχειρηματικότητα και την οικονομία.

Και οι δύο πλευρές επισημάνανε τον σημαντικό ρόλο που μπορούν να προσφέρουν, ως προστιθέμενη αξία στην τοπική επιχειρηματικότητα, οι ιαματικές πηγές και η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας.

Τέλος ο κος Χειμάρας ενημέρωσε τους παραβρισκόμενους για την κοινωνική και οικονομική δράση του οργανισμού «ΓΕΦΥΡΑ» που ως  ένα δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης,  βοηθά οικονομικά ασθενείς οικογένειες αλλά και άλλες ομάδες πληθυσμού, όπως φοιτητές και σπουδαστές, σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

IMG_1245_F30163.JPG

IMG_1246_F30189.JPG

IMG_1248_F30212.JPG

 

 

 

 

 

 

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

ΓΕΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ
Επιχειρηματικός Οδηγός
Επιχειρηματικές Ευκαιρίες
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ
Εκθέσεις/Εκδηλώσεις
Χρηματοδοτήσεις
Κλαδικές Μελέτες
Help Desk
Έκδοση Πιστοποιητικών
Έλεγχος Εγκυρότητας Πιστοποιητικού
Πληρωμή Συνδρομών
Καρτέλα Μέλους
Αποφάσεις ΔΣ-ΔΕ