ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΔΙΟΙΚΗΣΗ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Επισκέφθηκε σήμερα 15 Ιαν. το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, στα πλαίσια θεσμικών επαφών της Περιφέρειας Στ.Ελλάδος, ο εντεταλμένος Περιφ. Σύμβουλος κος Θ. Χειμάρας
15/01/2018
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

Επισκέφθηκε σήμερα 15 Ιανουαρίου 2018 το Επιμελητήριο Φθιώτιδας, στα πλαίσια θεσμικών επαφών της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, ο εντεταλμένος Περιφερειακός Σύμβουλος  κος Θ. Χειμάρας αρμόδιος  σε θέματα Επιχειρηματικότητας, Εξωστρέφειας (Εμπόριο-Απασχόληση-Επενδύσεις), Περιφερειακού Αναπτυξιακού Προγραμματισμού και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων. Ο κος Χειμάρας ήταν πλαισιωμένος με συνεργάτες του Κέντρο Υποστήριξης Επιχειρήσεων και της κοινωνικής δομής «ΓΕΦΥΡΑ».  Στο Επιμελητήριο Φθιώτιδας τον υποδέχθηκε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου κος Α. Κυρίτσης, ο Α’ Αντιπρόεδρος κος Α. Αρβανίτης, ο Γεν. Γραμματέας κος Κ. Καραγεώργος,  ο Οικονομικός Επόπτης κος Δ. Ρίζος, ο υπεύθυνος Συμβουλευτικής των Επιχειρήσεων κος Χ. Σανίδας, ο υπεύθυνος ΓΕΜΗ κος Ν. Σοφιανός και ο εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου στη ΚΕΕΕ   κος Ν. Ζιάκας.

Ο κος Χειμάρας αναφερόμενος στο πλαίσιο συνεργασίας της Περιφέρειας Στ. Ελλάδος με το Επιμελητήριο είπε συμπερασματικά ότι υπάρχουν κοινά πεδία δράσης των δυο φορέων τα οποία μπορούν να συνοψισθούν:

1.    Στην προσπάθεια ενίσχυσης της επιχειρηματικής εξωστρέφειας

2.    Στις συμμετοχές των τοπικών επιχειρηματιών σε  Εθνικές και Διεθνείς Εκθέσεις

3.    Στην ενημέρωση και εκπαίδευση  των επιχειρηματιών του τόπου

 Ο κος Κυρίτσης αφού καλωσόρισε τον κο Χειμάρα,  ως εκπρόσωπο φορέα της πρώτης θεσμικής επίσκεψης στο Επιμελητήριο μετά την ανάληψη των καθηκόντων του ως Πρόεδρο,  επισήμανε ότι τα επιχειρηματικά «εργαλεία» που διαθέτει το Επιμελητήριο μπορούν να διατεθούν  στις ενέργειες σύμπραξης με την Περιφέρεια,  τόσο για  την επιχειρηματική ενδυνάμωση  των ΜΜΕ όσο και  την υποστήριξη του «επιχειρείν» στον Νομό.

Είπε επίσης ότι τοιούτη η σύμπραξη   προσθέτει πολλαπλά οφέλη στην επιχειρηματικότητα του Νομού και είναι πρόθυμος να συμβάλει με κάθε μέσο  που διαθέτει στην από  κοινού δράση με την Περιφέρεια. Επισήμανε δε την ανάγκη τήρησης χρονοδιαγραμμάτων για την  έκβαση μιας αποτελεσματικής και εποικοδομητικής συνεργασίας.  

 Τονίστηκε επίσης εκ μέρους του κου Χειμάρα ότι η δημιουργία του χάρτη επενδυτικών ευκαιριών  προσδίδει αυξημένη προοπτική στην εγκατάσταση και λειτουργία επιχειρήσεων στην περιοχή και ότι η συνεργασία με άλλους φορείς (ΑΝΔΙΑ, Αγροδιατροφική Σύμπραξη κτλ) είναι αναγκαία για την επιχειρηματικότητα και την οικονομία.

Και οι δύο πλευρές επισημάνανε τον σημαντικό ρόλο που μπορούν να προσφέρουν, ως προστιθέμενη αξία στην τοπική επιχειρηματικότητα, οι ιαματικές πηγές και η Πανελλήνια Έκθεση Λαμίας.

Τέλος ο κος Χειμάρας ενημέρωσε τους παραβρισκόμενους για την κοινωνική και οικονομική δράση του οργανισμού «ΓΕΦΥΡΑ» που ως  ένα δίκτυο κοινωνικής αλληλεγγύης,  βοηθά οικονομικά ασθενείς οικογένειες αλλά και άλλες ομάδες πληθυσμού, όπως φοιτητές και σπουδαστές, σε τρόφιμα και είδη πρώτης ανάγκης.

IMG_1245_F30163.JPG

IMG_1246_F30189.JPG

IMG_1248_F30212.JPG

 

 

 

 

 

 

MailΑποστολή με email PrintΕκτυπώσιμη μορφή


 

toyrismos

Τουρισμός στη Φθιώτιδα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
chamber business catalogue

Κατάλογος Επιχειρήσεων

Δείτε τις Επιχειρήσεις του Μητρώου μας

περισσότερα
business directory

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Φθιώτιδας

περισσότερα

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

INVESTMENT TOOLS
ELEARNING
ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΒΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Ζωντανές Συνδέσεις
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΕΜΗ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΕΒΕ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ
ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ

ΦΘΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ AGORA - MINISTRY OF FOREIGN AFFAIRS ENTERPRICE GREECE YOUR EUROPE

ktp  kps
Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚτΠ του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
gr  eu


©Portal Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss