ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΔΙΟΙΚΗΣΗ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Επιστολή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης έστειλε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου με αφορμή την προδημοσίευση της δράσης «e – λιανικό»
27/12/2020
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση

Aξιότιμε κ. Υπουργέ,

 

Με αφορμή την προδημοσίευση της δράσης «e – λιανικό» του ΕΠΑνΕΚ στα πλαίσια του ΕΣΠΑ 2014 – 2020 που έχει ως στόχο την επιδότηση των ΜμΕ για τη δημιουργία ή/και αναβάθμιση ηλεκτρονικού καταστήματος (e-shop), επιθυμούμε να θέσουμε ορισμένες παρατηρήσεις πριν την επίσημη προκήρυξη της δράσης.

Σύμφωνα με την προδημοσίευση του προγράμματος, οι επιλέξιμες επιχειρήσεις θα κληθούν να υλοποιήσουν καθώς και να εξοφλήσουν το σύνολο των δαπανών ως προαπαιτούμενο για την υποβολή της πρότασης χωρίς να γνωρίζουν εάν θα τύχουν έγκρισης. Γίνεται εύκολα αντιληπτό πώς με «κλειστή» αγορά και με μειωμένους έως μηδενικούς τζίρους, οι επιχειρήσεις δεν έχουν τη δυνατότητα να προβούν σε επιπλέον δαπάνες του ποσού των 5.000 €, όταν ήδη έχουν συσσωρευτεί χρέη και υποχρεώσεις από την κρίση COVID-19. Προτιμότερη θα ήταν να ακολουθηθεί η διαδικασία της υποβολής, αξιολόγησης, έγκρισης, δυνατότητα προκαταβολής ή/και εκταμίευσης της χρηματοδότησης, έλεγχος & υλοποίηση του έργου.

Επιπλέον, το χρονικό διάστημα των 30 ημερών που αναφέρεται, ώστε να έχει ολοκληρωθεί το φυσικό & οικονομικό αντικείμενο (υλοποίηση, τιμολόγηση, εξόφληση και λογιστικοποίηση των σχετικών δαπανών) και μάλιστα πριν την υποβολή της αίτησης, κρίνεται ιδιαίτερα ασφυκτικό & αποτρεπτικό.

Ακόμη, ένα επιπλέον ζήτημα που έχει ανακύψει, είναι και αυτό των επιχειρήσεων που διαθέτουν δευτερεύοντες ΚΑΔ λιανικού εμπορίου και αποκλείονται από τη δράση. Θεμιτό θα ήταν να προστεθούν στη λίστα των επιλέξιμων επιχειρήσεων κι όσες επιχειρήσεις έχουν μικτή δραστηριότητα με δευτερεύοντα ΚΑΔ τον 47.

Τέλος, ιδιαίτερη μέριμνα χρειάζεται να δοθεί ώστε να εξασφαλισθούν άμεσα οι επιπλέον πόροι σε περίπτωση που τα αιτήματα των επιχειρήσεων που πληρούν τα κριτήρια επιλεξιμότητας, υπερβαίνουν τη διαθέσιμη Δημόσια Δαπάνη.

Με δεδομένο ότι οι τελικοί όροι & οι προϋποθέσεις της δράσης τελούν υπό διαμόρφωση, παρακαλούμε όπως επανεξεταστούν με απώτερο στόχο τη δυνατότητα συμμετοχής των επιχειρήσεων που πλήττονται με ευνοϊκότερους & φιλικότερους προς τον υποψήφιο επενδυτή όρους.

 

Με εκτίμηση,

 

Αθανάσιος Ηλ. Κυρίτσης

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Φθιώτιδας

 

 

Δείτε την επιστολή ως εστάλη ΕΔΩ 

MailΑποστολή με email PrintΕκτυπώσιμη μορφή


DOWNLOADS
space
velos Επιστολή προς τον Υπουργό Ανάπτυξης

 

toyrismos

Τουρισμός στη Φθιώτιδα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
chamber business catalogue

Κατάλογος Επιχειρήσεων

Δείτε τις Επιχειρήσεις του Μητρώου μας

περισσότερα
business directory

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Φθιώτιδας

περισσότερα

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

INVESTMENT TOOLS
ELEARNING
ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΒΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Ζωντανές Συνδέσεις
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΕΜΗ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΕΒΕ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ
ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ

ΦΘΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ AGORA - MINISTRY OF FOREIGN AFFAIRS ENTERPRICE GREECE YOUR EUROPE

ktp  kps
Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚτΠ του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
gr  eu


©Portal Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss