ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΔΙΟΙΚΗΣΗ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας προς τους αρμόδιους Υπουργούς για τις ηλεκτρονικές απάτες
25/11/2021
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση

"Αξιότιμοι κύριοι Υπουργοί,

 

Το τελευταίο διάστημα οι ηλεκτρονικές απάτες στο πλαίσιο επιχειρηματικών συναλλαγών εσωτερικού και εξωτερικού έχουν αυξηθεί ραγδαία και οι επιτήδειοι βρίσκουν πρόσφορο έδαφος πίσω από την ανωνυμία και την μη ελεγχόμενη πληροφορία που προσφέρει το διαδίκτυο, να προβαίνουν σε παράνομες δραστηριότητες.

Η πανδημία του κορονοϊού & η περίοδος της καραντίνας εκτόξευσαν τα κρούσματα ηλεκτρονικής απάτης, καθώς ολοένα και περισσότερες επιχειρήσεις – μέλη μας αναγκάστηκαν να χρησιμοποιήσουν το διαδίκτυο και τα εργαλεία που διαθέτει προκειμένου να προβούν σε οικονομικές συναλλαγές. Στην περιοχή μας, αρκετά είναι τα περιστατικά που έχουν καταγραφεί από τις αρμόδιες αρχές, όπου επιτήδειοι έχουν καταφέρει να αποσπάσουν σημαντικά ποσά από ανυποψίαστους χρήστες. Σύμφωνα με καταγγελίες από τα μέλη μας, έχει παρατηρηθεί ραγδαία αύξηση των περιστατικών από το 2019 κι έπειτα.

Με την μεγάλη αύξηση της χρήσης των ψηφιακών δικτύων η προληπτική ενημέρωση για τα θέματα ασφαλείας είναι απαραίτητη, ώστε όλοι μας να προφυλασσόμαστε και να μην πέφτουμε θύματα επίδοξων απατεώνων. Για αυτό το σκοπό, το Επιμελητήριο Φθιώτιδας διοργάνωσε ειδική ημερίδα ενημέρωσης με θέμα: «Απάτες σε βάρος επιχειρήσεων – Έγκαιρη αντιμετώπιση και προφύλαξη», με εισηγητές εξειδικευμένους αστυνομικούς του τμήματος ασφαλείας Λαμίας οι οποίοι ανάλυσαν τις μεθόδους που χρησιμοποιούνται για τις τηλεφωνικές και ηλεκτρονικές απάτες δίνοντας παραδείγματα από περιπτώσεις που έχει χειριστεί το τμήμα τους, αναφέρθηκαν στα τεχνάσματα που χρησιμοποιούν οι επιτήδειοι & τη μεθοδολογία που ακολουθούν καθώς και τους τρόπους που αποκτούν παράνομη πρόσβαση στο λογισμικό των Η/Υ.

Γίνεται εύκολα αντιληπτό ότι, όλοι οι εμπλεκόμενοι φορείς (αρμόδιες αρχές, υπηρεσίες, τράπεζες κτλ.) στην Ελλάδα χρειάζεται να εντατικοποιήσουν τις προσπάθειες προφύλαξης των επιχειρηματικών συναλλαγών και να προβούν σε στοχευμένες ενέργειες ενημέρωσης προκειμένου να προστατεύσουν τις επιχειρήσεις από οικονομικές απάτες και φαινόμενα ηλεκτρονικού εγκλήματος.

Παράλληλα, τα τραπεζικά ιδρύματα οφείλουν να αναπτύξουν ισχυρούς μηχανισμούς υποστήριξης των επιχειρήσεων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσουν συγκεκριμένο τμήμα καταγγελιών μόνο για ηλεκτρονικές απάτες, καθώς έχει παρατηρηθεί ότι η υφιστάμενη τηλεφωνική εξυπηρέτηση που αφορά καταγγελίες και πληροφορίες προστασίας, υπολειτουργεί.

Ως Επιμελητήριο Φθιώτιδας, παραμένουμε στη διάθεσή σας και δηλώνουμε την πρόθεσή μας να συνεργαστούμε ώστε να συνδράμουμε από κοινού στο πλαίσιο του περιορισμού αντίστοιχων φαινομένων και προφύλαξης τόσο των πολιτών, όσο και των επαγγελματιών.

 

 

Με εκτίμηση,

Αθάνασιος Ηλ. Κυρίτσης

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Φθιώτιδας"

 

Δείτε την πρωτότυπη επιστολή ΕΔΩ

MailΑποστολή με email PrintΕκτυπώσιμη μορφή


DOWNLOADS
space
velos Epistoli_ilektronikesapates_v1_F17501.doc

 

toyrismos

Τουρισμός στη Φθιώτιδα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
chamber business catalogue

Κατάλογος Επιχειρήσεων

Δείτε τις Επιχειρήσεις του Μητρώου μας

περισσότερα
business directory

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Φθιώτιδας

περισσότερα

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

INVESTMENT TOOLS
ELEARNING
ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΒΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Ζωντανές Συνδέσεις
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΕΜΗ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΕΒΕ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ
ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ

ΦΘΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ AGORA - MINISTRY OF FOREIGN AFFAIRS ENTERPRICE GREECE YOUR EUROPE

ktp  kps
Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚτΠ του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
gr  eu


©Portal Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss