ΕΙΔΙΚΗ ΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗ   /   ΕΚΘΕΣΕΙΣ - ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΤΗΤΕΣ   /   ΕΚΘΕΣΕΙΣ - ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΕΣ ΑΠΟΣΤΟΛΕΣ   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Σε κλίμα αισιοδοξία​ς η 6η διεθνής έκθεση ''Ecotec'' - Optimism for the 6th internatio​nal exhibition ''Ecotec''
26/03/2013
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση

 Η οικονομική κρίση δεν άφησε ανεπηρέαστο τον κλάδο των τεχνολογιών περιβάλλοντος. Μαζί με τον τουρισμό όμως είναι από τους λιγότερο πληγέντες. Έτσι, η 6η διοργάνωση της διεθνούς έκθεσης «ECOTEC - Τεχνολογίες Περιβάλλοντος & Φωτοβολταϊκά Συστήματα», που θα πραγματοποιηθεί εφέτος από την Πέμπτη 18 έως και την Κυριακή 21 Απριλίου, διατηρεί, όπως όλα δείχνουν, το ενδιαφέρον της αλλά και το αισιόδοξο κλίμα που κατά παράδοση εκπέμπει.

Είναι γεγονός ότι μέσα στο γενικότερο κλίμα ύφεσης και κακής ψυχολογίας, χάνονται και θετικά γεγονότα. Όπως ότι ο 2012 υπήρξε μια θεαματική αύξηση 187% σε μεγαβάτ από φωτοβολταϊκά ενώ η αιολική ισχύς έφτασε τα 1749,3 ΜW στο τέλος του χρόνου, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία του ΙΟΒΕ. Επιπλέον ότι σε σημαντικούς τομείς όπως η διαχείριση αποβλήτων, η ανακύκλωση, η εξοικονόμηση ενέργειας, η γεωθερμία κλπ, παρατηρείται μια έντονη κινητικότητα την περίοδο αυτή.

Οι άνθρωποι του συγκεκριμένου χώρου τα γνωρίζουν αυτά και γι αυτό δεν είναι διόλου περίεργο που μεγάλα ονόματα εταιριών από το χώρο των τεχνολογιών περιβάλλοντος έχουν ήδη επιβεβαιώσει τη συμμετοχή τους στην έκθεση ενώ το ενδιαφέρον για συμμετοχή πολλών ακόμα εταιριών που κινούνται στον πυρήνα αλλά και στην περιφέρεια των τεχνολογιών αυτών, εμφανίζεται ιδιαίτερα αυξημένο.

Η 6η διοργάνωση της «Ecotec», της «μεγαλύτερης έκθεσης τεχνολογιών περιβάλλοντος στην Νοτιοανατολική Ευρώπη», χαρακτηρίζεται από δυο σημαντικές καινοτομίες:

Μετά από πέντε, ιδιαίτερα επιτυχημένες διοργανώσεις στο «Expo Athens», μεταφέρεται τώρα στο σύγχρονο και ευρωπαϊκών προδιαγραφών εκθεσιακό κέντρο «Metropolitan Expo»,δίπλα στο διεθνές αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος».

Επιπλέον παρέχει έναν ακόμα λόγο προσέλκυσης μεγάλου αριθμού επισκεπτών αφού ταυτόχρονα –και σε διαφορετικές αίθουσες του μεγαλύτερου στην Αττική εκθεσιακού κέντρου- πραγματοποιούνται δύο γνωστές εκθέσεις με συγγενές αντικείμενο:

«DOMICATEC - Δόμηση & Ανακαίνιση» και
•η 11η κλαδική έκθεση «ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟ».

Η συνύπαρξη της «ECOTEC - Τεχνολογίες Περιβάλλοντος & Φωτοβολταϊκά Συστήματα» με τις δύο αυτές εκθέσεις παρέχει στους επισκέπτες τη δυνατότητα μιας ακόμη πιο ολοκληρωμένης ενημέρωσης, ιδιαίτερα πάνω σε οικιστικές λύσεις για εξοικονόμηση ενέργειας (κουφώματα, μονώσεις κλπ) ενώ το «Metropolitan Expo» τους εξυπηρετεί με την εύκολη πρόσβαση μέσω της Αττικής οδού ή με τον προαστιακό σιδηρόδρομο και το μετρό, αλλά και με τη γειτνίαση του με ξενοδοχεία, εμπορικά κέντρα, χώρους αναψυχής και φυσικά το διεθνές αεροδρόμιο.

Η «Ecotec - Τεχνολογίες Περιβάλλοντος & Φωτοβολταϊκά Συστήματα» διοργανώνεται κάθε χρόνο από την «T Expo», συνοδεύεται πάντα από το συνέδριο «Ecoforum», τελεί υπό την αιγίδα του Υπουργείου Περιβάλλοντος Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής (ΥΠΕΚΑ) και υποστηρίζεται από όλους σχεδόν τους φορείς του χώρου.

Μέγας χορηγός της έκθεσης είναι η εταιρεία «Aleo Solar».

Μεγάλος χορηγός επικοινωνίας είναι το μηνιαίο περιοδικό «Ecotec» και χορηγοί επικοινωνίας τα περιοδικά της T-Press «Θερμοϋδραυλικός», «Ηλεκτρολόγος», «Εργοταξιακά Θέματα», «Μετάδοση Ισχύος», «Logistics & Management» και «Car & Truck».

Αποστολή με email Εκτυπώσιμη μορφή


 

toyrismos

Τουρισμός στη Φθιώτιδα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
catalogue

Κατάλογος Επιχειρήσεων

Δείτε τις Επιχειρήσεις του Μητρώου μας

περισσότερα
catalogue

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Φθιώτιδας

περισσότερα

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

Ειδικές Υπηρεσίες

INVESTMENT TOOLS


 
Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚτΠ του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
 


©Portal Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss