ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   ΑΠΟΦΑΣΕΙΣ ΔΣ -ΔΕ   /   Αποφάσεις ΔΣ - ΔΕ εως 30-11-2011   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

12η Συνεδρίαση Δ.Σ. 23-11-2009
18/12/2009
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

                                                   ΠΡΑΚΤΙΚΟ

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟΥ

     Νο 12/2009

Eκτακτη Συνεδρίαση στην Αταλάντη και στην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Αταλάντης, την 23η Νοεμβρίου 2009, ημέρα Δευτέρα και ώρα 6.00 

Θέμα 1ο: Παρουσίαση των λειτουργικών δυνατοτήτων της ψηφιακής πύλης του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας (www.fthiotidoscc.gr) του Προγράμματος 3.1.  

Ο κ. Χρηστίδης εκπρόσωπος της KNOWLEDGE  και συνεργάτης  του Επιμελητηρίου για το Πρόγραμμα 3.1 παρουσίασε τις λειτουργικές δυνατότητες της Ψηφιακής Πύλης. Όπως ανέφερε το συγκεκριμένο έργο έρχεται να συνδέσει ηλεκτρονικά το Επιμελητήριο Φθ/δας με τις επιχειρήσεις- μέλη του.Επίσης έθεσε τα θέματα διασύνδεσης των επιχειρήσεων με την παγκόσμια αγορά τα οποία θα υποστηρίξει το Επιμελητήριο Φθ/δας .  Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου δήλωσε ότι η νέα διοίκηση κάνει συντονισμένες προσπάθειες προκειμένου να εμπλουτιστεί αυτό το Portal με όσο το δυνατόν περισσότερες πληροφορίες και επισήμανε ότι κάθε ιδέα είναι πάρα πολύ χρήσιμη και μπορεί κανείς  να την μεταφέρει στον κ.Ζάρδα και κατ επέκταση στο Επιμελητήριο.   

Θέμα 2ο: Έγκριση συνεργασίας με τα ΕΛΤΑ για την είσπραξη των συνδρομών των μελών του Επιμελητηρίου μα μέσω ταχυπληρωμής. 

 Έγινε ενημέρωση από τον Πρόεδρο σχετικά με την διαδικασία υπογραφής σύμβασης με τα ΕΛΤΑ  για την είσπραξη συνδρομών των μελών μας μέσω ταχυπληρωμής. Έγινε πρόταση από τον κ. Πετρόπουλο να διερευνηθεί η πιθανότητα εξόφλησης των συνδρομών των μελών του Επιμελητηρίου και  μέσω κατάθεσης χρημάτων σε τραπεζικούς λογαριασμούς και μετατέθηκε η λήψη απόφασης για το επόμενο Διοικητικό Συμβούλιο αφού διερευνηθούν όλες  οι παράμετροι.  

 Θέμα 3ο: Ενημέρωση του Διοικητικού Συμβουλίου από τον Δήμαρχο Αταλάντης κ.Σκαμπερδόπουλο για τα κάτωθι θέματα: α) Λειτουργία λαϊκής αγοράς.

 β) Πρόγραμμα Leader Νομού Φθιώτιδας.

γ) Τα διόδια.

 δ) Τον κόμβο της Αταλάντης. 

 Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας κάλεσε τον Δήμαρχο Αταλάντης κ. Σκαμπερδόπουλο να ενημερώσει την Διοίκηση για τα τοπικά προβλήματα τα οποία υπάρχουν και πως το Επιμελητήριο θα μπορούσε να βοηθήσει την τοπική κοινωνία.Ο κ. Σκαμπερδόπουλος αναφέρθηκε στην διεκδίκηση του Δήμου για την ίδρυση γραφείου ΟΑΕΕ, ΤΕΒΕ, ΤΑΕ, ΤΣΑ στην Αταλάντη. Επίσης έθεσε στο Διοικητικό Συμβούλιο το θέμα των λαϊκών αγορών και την απόφαση για την παραχώρηση της διαδικασίας της εκμετάλλευσης των λαϊκών αγορών από την Νομαρχία και την Περιφέρεια.

Πρότεινε λοιπόν να επανέλθει το θέμα των λαϊκών αγορών υπό την εποπτεία του Δήμου. Ζήτησε την στήριξη του Επιμελητηρίου για τα διόδια καθώς επίσης πρότεινε να βρεθεί λύση στην ανακατασκευή του κόμβου Αταλάντης. Όσον αφορά τα προγράμματα Leader δήλωσε ότι πρέπει κάποια στιγμή να ξεκινήσουν για να έχουμε αποτελέσματα εμπορικής ανάπτυξης. Κλείνοντας ευχαρίστησε τον κ. Πρόεδρο και τα μέλη της Διοίκησης  για την επιδότηση της συμμετοχής  μελών του Επιμελητηρίου στην Έκθεση «Λοκρικό Σαλόνι».Ο κ. Παλαιολόγος εκπρόσωπος της Κίνησης Πολιτών τάχθηκε υπέρ της υποστήριξης του έργου ΛΟΚΡΟΣ με οποιονδήποτε τρόπο.

Ο κ. Γεωργίου Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Εμπορικών Συλλόγων ζήτησε να είναι και οι έμποροι- επαγγελματίες στις επιτροπές για τον έλεγχο των λαϊκών αγορών επισήμανε ότι ήδη η Ομοσπονδία έχει προσλάβει νομικό σύμβουλο ο οποίος είναι στην διάθεση των μελών.Ο κ. Λούκας Γραμματέας του Επιμελητηρίου Φθ/δας κάλεσε τους εμπόρους και τους Επαγγελματίες να ανέβουν στο βήμα και να εκφράσουν τις απόψεις τους επί των τοπικών θεμάτων.

Ο κ. Σαμαράς Πρόεδρος Επαγγελματιών Αταλάντης αναφέρθηκε  και ο ίδιος στα προβλήματα που αντιμετωπίζει η τοπική κοινωνία των εμπόρων και των  επαγγελματιών της Λοκρίδας και ιδιαίτερα της Αταλάντης. Κλείνοντας   ευχαρίστησε το Διοικητικό Συμβούλιο για την συνεισφορά του στην Έκθεση «Λοκρικό Σαλόνι».   

MailΑποστολή με email PrintΕκτυπώσιμη μορφή


 

toyrismos

Τουρισμός στη Φθιώτιδα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
chamber business catalogue

Κατάλογος Επιχειρήσεων

Δείτε τις Επιχειρήσεις του Μητρώου μας

περισσότερα
business directory

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Φθιώτιδας

περισσότερα

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

INVESTMENT TOOLS
ELEARNING
ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΒΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Ζωντανές Συνδέσεις
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΕΜΗ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΕΒΕ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ
ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ

ΦΘΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ AGORA - MINISTRY OF FOREIGN AFFAIRS ENTERPRICE GREECE YOUR EUROPE

ktp  kps
Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚτΠ του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
gr  eu


©Portal Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss