ΤΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ   /   Επιστολές προς Υπουργεία και Φορείς   /   ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΑΡΘΡΩΝ

Επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας προς τον Υπουργό Εργασίας σχετικά με τις εισφορές των επιχειρήσεων υπέρ των παιδικών κατασκηνώσεων
18/09/2020
ΠΗΓΗ: ΦΟΡΕΑΣ

πατήστε για μεγέθυνση

Δείτε παρακάτω την επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου κ. Αθ. Κυρίτση προς τον Υπουργό κ. Ι. Βρούτση σχετικά με τις εισφορές των επιχειρήσεων υπέρ των παιδικών κατασκηνώσεων:

 

"Αξιότιμε κ. Υπουργέ,

 Με την επιστολή μας αυτή, επιθυμούμε να αναφερθούμε στο ζήτημα που αφορά την πληρωμή εκ μέρους των εργοδοτών ποσού είκοσι (20) ευρώ ανά εργαζόμενο, υπέρ του Ειδικού Λογαριασμού Παιδικών Κατασκηνώσεων.

Βάσει των διατάξεων του άρθρου 89 του Ν. 3996/2011, συστήθηκε στον Οργανισμό Εργατικής Εστίας (Ο.Ε.Ε.) «Ειδικός Λογαριασμός Παιδικών Κατασκηνώσεων (Ε.Λ.Π.Κ.)» με οικονομική και λογιστική αυτοτέλεια, με σκοπό την οργάνωση & υλοποίηση κατασκηνωτικών προγραμμάτων φιλοξενίας παιδιών χαμηλόμισθων εργαζομένων και ανέργων σε θερινές παιδικές κατασκηνώσεις.

Πόρος του λογαριασμού ορίστηκε η ετήσια εργοδοτική εισφορά είκοσι (20) ευρώ ανά εργαζόμενο, καταβλητέα από τους εργοδότες οι οποίοι καταβάλλουν εισφορές υπέρ του Οργανισμού Εργατικής Εστίας.

Η εν λόγω εισφορά συνιστά ξεχωριστό λογαριασμό προς διαχωρισμό των λοιπών εισπρακτέων εισφορών υπέρ ΟΕΕ από το ΙΚΑ, τον οποίο το Ταμείο υποχρεούται να αποδίδει άμεσα προκειμένου να εξασφαλιστεί η υλοποίηση των θερινών κατασκηνωτικών προγραμμάτων κάθε έτους.

Μη καταβολή του ποσού ή καταβολή μετά από συγκεκριμένη προθεσμία θα επιφέρει την εφαρμογή των διατάξεων για τον καταλογισμό και την αναγκαστική είσπραξη με τις προβλεπόμενες επιβαρύνσεις.

Μάλιστα καθίσταται απαιτητή η καταβολή εργοδοτικής εισφοράς, για όσους εργαζομένους απασχολήθηκαν με σχέση εξαρτημένης εργασίας ιδιωτικού δικαίου και μισθοδοτήθηκαν κατά το μήνα Αύγουστο, ανεξάρτητα από τη διάρκεια της ημερήσιας ή μηνιαίας απασχόλησής τους!

Θέλουμε να τονίσουμε ότι, δεν υπάρχει καμία δικαιολογητική βάση για τη συγκεκριμένη νομοθετική πρόβλεψη, η οποία θα μπορούσε να χαρακτηριστεί ως ένα ακόμη «αυθαίρετο χαράτσι», χωρίς νομικό έρεισμα και χωρίς κανέναν απολύτως ουσιαστικό σκοπό.

 Η συγκεκριμένη  νομοθετική πρόβλεψη τυγχάνει να είναι παντελώς άστοχη, ενώ παράλληλα αντίκειται στους βασικούς κανόνες της ιδιωτικής οικονομίας και του επιχειρείν. Πρόκειται για ένα αναπάντεχο, επιπλέον έξοδο, που σωρευτικά δημιουργεί προβλήματα στα ήδη επιβαρυμένα οικονομικά των επιχειρήσεων. 

Πραγματικά θεωρούμε ότι με αυτόν τον τρόπο, απαιτείται εκβιαστικά από τις επιχειρήσεις ένα επιπλέον χαράτσι, που έρχεται να προστεθεί στο σύνολο των υποχρεώσεων των επιχειρήσεων εν μέσω της υγειονομικής κρίσης που «γονατίζει» καθημερινά χιλιάδες συναδέλφους επαγγελματίες.

 Κύριε Υπουργέ,

 Η επιβολή πρόσθετων φορολογικών μέτρων και εργοδοτικών επιβαρύνσεων, αντίκειται στην έννοια της υγιούς επιχειρηματικότητας και υπονομεύει κάθε προσπάθεια επιβίωσης των επιχειρήσεων, καθώς οδηγεί τους εργοδότες στην πλήρη εξάντληση.

Λαμβάνοντας υπόψη τα ανωτέρω και αφουγκραζόμενοι τις ανησυχίες και τους προβληματισμούς των μελών μας, ζητούμε την άμεση κατάργηση της εν λόγω εργοδοτικής εισφοράς και τη στήριξη των επιχειρήσεων όταν αυτές σήμερα καταρρέουν.  

 

 

 Με εκτίμηση,

 

Αθανάσιος Ηλ. Κυρίτσης

Πρόεδρος Επιμελητηρίου Φθιώτιδας"

 

Δείτε την επιστολή εδώ

MailΑποστολή με email PrintΕκτυπώσιμη μορφή


DOWNLOADS
space
velos Επιστολή προς τον Υπουργό Εργασίας

 

toyrismos

Τουρισμός στη Φθιώτιδα

Ολοκληρωμένος Τουριστικός Οδηγός

περισσότερα
dm

Ηλεκτρονική αγορά Προϊόντων

www.directmarket.gr

περισσότερα
symvoulos

Online Σύμβουλος του Επιχειρηματία

Online υπηρεσία ενημέρωσης επιχειρήσεων

περισσότερα
chamber business catalogue

Κατάλογος Επιχειρήσεων

Δείτε τις Επιχειρήσεις του Μητρώου μας

περισσότερα
business directory

Επιχειρηματικός Οδηγός

Προβολή Επιχειρήσεων της Φθιώτιδας

περισσότερα

Επιχειρηματική Πληροφόρηση

ΕΙΣΟΔΟΣ ΜΕΛΟΥΣ

INVESTMENT TOOLS
ELEARNING
ΨΗΦΙΑΚΗ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΕΒΕ ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
Ζωντανές Συνδέσεις
ΦΟΡΜΑ ΕΚΔΗΛΩΣΗΣ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ
ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΓΙΑ ΒΕΒΑΙΩΣΗ ΓΕΜΗ ΚΑΙ ΕΙΣΦΟΡΩΝ ΕΒΕ
ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ
ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΚΑΘΟΔΗΓΗΣΗΣ
ΑΓΡΟΔΙΑΤΡΟΦΙΚΗ

ΦΘΙΩΤΙΚΗ ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΗ AGORA - MINISTRY OF FOREIGN AFFAIRS ENTERPRICE GREECE YOUR EUROPE

ktp  kps
Το έργο εντάσσεται στο Επιχειρησιακό Πρόγραμμα ΚτΠ του Υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών και συγχρηματοδοτείται κατά 80% από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης (ΕΤΠΑ)
gr  eu


©Portal Επιμελητηρίου Φθιώτιδας, Designed & Developed by Knowledge Broadband Services, Powered by e-boss